Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wydymają na zaliczkę lub całą kwotę, pózniej wezmą kredyt na kopię dowodu, lub zrobią zakupy w internecie i chętny na okazję jest załatwiony. Ale nie ma co biadolić nad losem frajerów.
Opublikowano
Teraz widze, że w załączniku posłał mi skan "swojego" dowodu osobistego :duh:
Opublikowano
No prosze i dostałem VIN

Dzien dobry,

VIN#: WBAVU910X0KT03902

Mam nadzieje, ze zrozumial Pan wszystkie warunki transakcji. Aby otrzymac samochód, musi Pan przekazac platnosc do Allegro. Pieniadze zostana wyslane na konto bankowe Allegro, a nastepnie otrzyma Pan rachunek za swój zakup. Jesli po uplywie trwajacego 48 godzin okresu próbnego z jakichs powodów nie bedzie Pan usatysfakcjonowany za zakupu, Allegro zwróci Panu pieniadze, jak równiez bedzie zobowiazane do uiszczenia wszelkich podatków.

Allegro krok po kroku pomoze Panu w przeprowadzeniu transakcji. Prosze o podanie mi nastepujacych danych, abysmy mogli kontynuowac:

- Imie i nazwisko

- Pelny adres

- Numer telefonu komórkowego w miedzynarodowym formacie

- Kopia dowodu osobistego

Co za masakra, VIN mojego samochodu :!

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mlodzik18 Udostępniałeś publicznie vin swojego auta? Np.ogłoszenie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co za masakra, VIN mojego samochodu :!

Witam Panów.

Na razie dyskusja o moim aucie odbywała się beze mnie, nie mogę się oprzeć i wtrącę kilka słów w temacie.

1. Jestem od sierpnia 2013 roku jedynym i prawowitym właścicielem tego samochodu.

2. Zakupiłem go za gotówkę w pełnej kwocie transakcyjnej od Pana Mlodzik 18

3. Dziękuję poprzedniemu właścicielowi (Pan Mlodzik 18) za wszystko:

a. że samochód, który kupiłem może był i najdroższy na ogłoszeniach, ale rzeczywiście jest w stanie doskonałym

b. że cierpliwie odpowiada na wszystkie pytania, które rodzą się podczas eksploatacji auta

c. że poinformował mnie o rzekomej sprzedaży mojego (naszego) samochodu - mianowicie - w niedzielę 29.09. 2013 o godzinie 20.16 otrzymałem od Pana Mlodzik 18 maila z informacją próbie wyłudzenia zaliczki za pomocą portalu gratka.pl używając zdjęć Pana Mlodzik 18 oraz numerów rejestracyjnych mojego samochodu (numery rejestracyjne poprzedniego właściciela i moje to te same numery (mieszkamy w tym samym powiecie)

5. W poniedziałek 30.09.2013 o godzinie 8.15 złożyłem w tej sprawie doniesienie organom ścigania

Ciąg dalszy pewnie nastąpi, poinformuję o postępach. miczek.mk

Młodzik, czuj się wyróżniony że wybrał własnie vin z twojego samochodu :cool2: Coś musiało go wyróżniać, skoro wśród wielu wybrał jego. :mrgreen:

Tak, to fakt, moje auto, a wcześniej posiadane przez Pana Mlodzik 18 jest świetne i wyróżnia się na plus stanem z ogółu oferty.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
To gość od wyłudzania zaliczek ma gust, nie oglądał auta (a może kiedyś tak) i trafił w dziesiątkę :D

Jakich zaliczek??? :mrgreen: Przecież on chce całą kwotę na konto :) hehehe