Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Nie ukrywam, ze dopiero zaczynam zabawe z ta marka i zabawa ta na pewno pozostanie ze mna i moja rodzina na dlugo.

Obecnie szukam dla siebie jakiegos Kombi z serii 3 lub 5.

Przegladalem Wasze forum i udalo mi sie rozkodowac VIN - wyposazenie - na stronie http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/parts/electronic-parts-catalogue/electronic-parts-catalogue.html

Moja uwage zwrocil w wyszukiwarce części do tego pojazdu dach przesuwno uchylny. Szczegolnie ze zdjecia z ogloszenia wcale nie wskazuja by ten samochod kiedykolwiek mial chociazby szyberdach. Czy dobrze rozumiem i cos tu jest nie tak pomiedzy tym co widze na foto a tym co widze na stronie?

Ponadto na co z grubsza zwroci uwage kupujac takie modele w dieslu? Wiem ze w silnikach tych rozrzad jest na lancuchu. Ile to wytrzymymuje? I jak wyglada sprawa automatów? - nie mam do nich zaufania bo zawsze uwazalem ze jak cos sie w takim automacie sypnie to lepiej juz drugie auto kupic bo sama naprawa jest nieprzyzwoicie droga...

Pozdrawiam serdecznie

Mikołaj

Opublikowano (edytowane)

Auto o podanym VIN nie ma szyberdachu.

Daj jakiś link do aktualnego ogłoszenia

A jesli chodzi o tą:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0i6U6u_3dHwJ:otomoto.pl/c/3rcjhz+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a

To ktoś jej zafundował lift - z pewnością po jakimś dzwonie

Auto pochodzi z listopada 2007 roku - a lift był we wrześniu 2008

A to może być ona jeszcze przed liftem - tylko coś ksenon i pdc nie pasuje więc to tylko przypuszczenia

No i co z tą ceną:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:m0ZFQQMRk10J:gielda.forumsamochodowe.com/bmw-320-lift-177-ps-C30328675.html+&cd=13&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a

Edytowane przez Bronx_l
Opublikowano
Auto o podanym VIN nie ma szyberdachu.

Daj jakiś link do aktualnego ogłoszenia

A jesli chodzi o tą:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0i6U6u_3dHwJ:otomoto.pl/c/3rcjhz+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a

To ktoś jej zafundował lift - z pewnością po jakimś dzwonie

Auto pochodzi z listopada 2007 roku - a lift był we wrześniu 2008

A to może być ona jeszcze przed liftem - tylko coś ksenon i pdc nie pasuje więc to tylko przypuszczenia

Jakis przeszczep pewnie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Pod maską dwie uszczelki za dużo i z fabryki wyjechała bez tych "srebrnych" relingów
Opublikowano (edytowane)

Nie wierze.

Panowie, , to oszustowo, ta 330 za 31000 PLN to moja, ale ja ja sprzedawalem w Sierpniu, juz dawno znalazla nabywce i wystawiona byla duzo drozej a nie za 31000 - OSTRZEGAM !

I byla w pelni oryginalna, to bylo R6 i ma srebrne nerki oryginalnie.

Edytowane przez Mlodzik18

Opublikowano (edytowane)
No to wszystko juz jasne. Dzieki kolego

!

W gre wchodzi jeszcze ta, ale tu raczej cudow nie ma

http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-seria-3-330-stan-doskonaly-15886538.html#81c1e3ff0f060cb0,2

Kolego regulamin. Jedno auto jeden wątek i koniecznie VIN

A swoją drogą 330d z 31tys - tańszej chyba nie ma :duh:

Edytowane przez Bronx_l
Opublikowano
Nie wierze.

Panowie, , to oszustowo, ta 330 za 31000 PLN to moja, ale ja ja sprzedawalem w Sierpniu, juz dawno znalazla nabywce i wystawiona byla za 61000 PLN a nie za 31000 - OSTRZEGAM !

I byla w pelni oryginalna, to bylo R6 i ma srebrne nerki oryginalnie.

No i już wszystko jasne - dlatego nie ma numeru telefonu

Napisz do niego, że jesteś zainteresowany ciekawe jaka będzie bajka na wyłudzenie zaliczki???

Opublikowano

Napisalem do gratki, ze to oszustwo i ze na potwierdzenie moge im dostarczyc kopie dokumentow. Gosciowi nawet blach nie chcialo sie zakryc :mad2:

A i przebiegi auta byl 204k km w chiwli sprzedazy.

Opublikowano

A te zdjęcia i opis są Twoje??

A ja napisałem do gościa, że jestem zainteresowany i czekam na odpowiedz. Dam oczywiście znać

Jak widać amatorów okazji nie brakuje :mrgreen:

Opublikowano

Odpowiedź od sprzedającego"

"Witam,

Dziekuje za zainteresowanie kupnem mojego samochodu i bardzo przepraszam za tak pózna odpowiedz. Samochód jest w doskonalym stanie i nigdy nie ulegl zadnemu wypadkowi. Jestem prawowitym wlascicielem samochodu, który nie jest obciazony zadnym zastawem ani kredytem, a zarejestrowany jest na moje nazwisko.

Prosze o kontakt, jezeli jest Pan nadal zainteresowany.

Obrazy: http://postimg.org/gallery/absoqse6/

Pozdrawiam"

Od razu widać, że pisane łamaną polszczyzną - temat ciągnę dalej zobaczymy w jaki sposób będą chcieli wyłudzić zaliczkę :mrgreen:

Opublikowano
Odpowiedź od sprzedającego"

"Witam,

Dziekuje za zainteresowanie kupnem mojego samochodu i bardzo przepraszam za tak pózna odpowiedz. Samochód jest w doskonalym stanie i nigdy nie ulegl zadnemu wypadkowi. Jestem prawowitym wlascicielem samochodu, który nie jest obciazony zadnym zastawem ani kredytem, a zarejestrowany jest na moje nazwisko.

Prosze o kontakt, jezeli jest Pan nadal zainteresowany.

Obrazy: http://postimg.org/gallery/absoqse6/

Pozdrawiam"

Od razu widać, że pisane łamaną polszczyzną - temat ciągnę dalej zobaczymy w jaki sposób będą chcieli wyłudzić zaliczkę :mrgreen:

To jest łamana polszczyzna???

Opublikowano (edytowane)

Przeczytaj to jeszcze raz i zastanów się czy tak normalny człowiek formuje odpowiedzi.

To zwykły szablon:)

Edytowane przez Bronx_l
Opublikowano
Nie ma co szukać łamanej polszczyzny. "Nasi" przejęli już ten interes zwany nigeryjskim przekrętem. Udoskonalą ten biznes i mogą na zaliczkach budować sobie wille z basenami, a dzieci kształcić w najbardziej ekskluzywnych uczelniach świata. Nadal na różnych forach motoryzacyjnych i nie tylko, można przeczytać o nowo oszukanych, mocno zdziwionych ludzi, którzy potracili nie raz oszczędności swojego życia. Ten biznes nie przechodzi już w żadnym innym kraju oprócz Polski.
Opublikowano

No i Pan nazywa się: Alexander Darnicsen

Wujek google już trochę o nim słyszał:)

Opublikowano

Jest i odpowiedź:

"Dzien dobry,

Przede wszystkim przepraszam za tak pózna odpowiedz, ale bylem bardzo zajety praca.

Nazywam sie Alexander Darnicsen, mieszkam w Brønderslev, w Danii.

Dziekuje za zainteresowanie moim samochodem 2008 BMW 330 stan doskonaly.

Cena samochodu to zaledwie 31000 PLN. Auto jest w bardzo dobrym stanie, nie ma z nim zadnych problemów natury technicznej czy mechanicznej.

W silniku nie wystepuja zadne usterki, samochód nie ma wgniecen, zadrapan, ani zadnych ukrytych wad.

Auto zarejestrowane zostalo w Polsce, ma polskie tablice rejestracyjne. Pracuje dla BP w Danii. Na rok zostalem wyslany przez firme do Polski, aby zrealizowac projekt dla BP Polska, a teraz wrócilem do domu, wiec jestem zmuszony do sprzedazy samochodu. W zwiazku z brakiem czasu i moja praca, musze sprzedac auto za posrednictwem Allegro. Wynika to z faktu, ze proponuja oni Ochrone Kupujacych. Samochód znajduje sie w Polsce w posiadaniu Allegro, które bedzie posredniczyc w sprzedazy, co oznacza, ze platnosc za auto i jego rejestracja w Pana imieniu beda realizowane przez nich. Jesli jest Pan zainteresowana zakupem, prosze dac mi znac, a wyjasnie szczególowo jakie czynnosci wykonac, aby zrealizowac transakcje. Wszystko zostanie przeprowadzone bardzo szybko i wejdzie przyjac w posiadanie auta w przeciagu 3 dni. Jednoczesnie, aby uniknac jakichkolwiek watpliwosci dotyczacych przedmiotu sprzedazy, bedzie mial do dyspozycji 48 godzin oraz limit 150 km, aby przetestowac samochód i sprawdzic dokumenty. Podczas tego okresu bedzie mozna zdecydowac, czy nabyc samochód, czy tez zrezygnowac z zakupu. Bede czekal na Pana decyzje!

Dziekuje z góry!"

pozdrawiam

Opublikowano

Gdyby się nie nabierali to pewnie złodzieje by odpuścili a tak to proceder kwitnie od ładnych kilku lat.

Ciąg dalszy korespondencji: (posługują sie allegro - kiedyś był western union

"Witam,

Raz jeszcze podkresle, ze samochód jest w idealnym stanie – nie ma z nim zadnych problemów technicznych ani mechanicznych. Brak zadrapan czy wgniecen. Jak wspomnialem w poprzednim e-mailu, nie mam czasu by zalatwiac sprawe sprzedazy osobiscie, wiec poprosilem Allegro o pomoc. Chetnie wyjasnie, jak przeprowadzic transakcje, jesli jest jestes zainteresowana kupnem samochodu.

Samochód zostal objety Ochrona Kupujacych Allegro, co oznacza, ze dostarczenie auta na calym terytorium Polska bedzie trwalo 2-3 dni robocze.

Z tego wzgledu ze nie jestem w stanie przeprowadzic transakcji osobiscie, skontaktowalem sie Allegro, by skorzystac z Ochrony Kupujacych. Powiedziano mi, ze jest to program specjalnie opracowany dla tego typu transakcji i zapewnia on ochrone zarówno Kupujacego jak i Sprzedajacego.

Jesli chodzi o sam przebieg transakcji, Pani musial przeslac pieniadze do Allegro. Zostana one u nich zdeponowane do czasu, gdy otrzyma samochód i go przetestuje. W ten sposób zarówno kupujacy jak i sprzedajacy sa w 100% chronieni w przebiegu calej transakcji. Allegro przytrzymuje i ubezpiecza wplacona przez Pana kwote do czasu, gdy upewni sie Pan, ze samochód jest w satysfakcjonujacym stanie. W ten sposób dziala wspomniana usluga. Jako sprzedawca bede zadowolony z faktu, ze Allegro jest w posiadaniu pieniedzy na czas potrzebny na dostarczenie samochodu do ty.

Bedzie mial 48 godzin od momentu odebrania samochodu na jego ogledziny (Allegro zorganizuje dostawe auta na podany przez Pana adres, z ubezpieczeniem na pelna kwote zakupu).

Jesli zdecyduje Pani zatrzymac samochód, bedzie trzeba upowaznic Allegro do wyplaty naleznosci na moja rzecz. Jesli samochód bedzie róznil sie od opisu (wnetrze, nadwozie, elementy mechaniczne nie beda w perfekcyjnym stanie) bedzie mial mozliwosc odeslania auta, wykorzystujac taka sama procedure, jak wspomniana wyzej (zwrot na mój koszt) i zazadania wyplaty pelnej kwoty z powrotem na Pana konto.

Jesli jest Pani zainteresowany uruchomieniem transakcji, bardzo prosze o podanie mi imienia i nazwiska oraz pelnego adresu, abym mógl przekazac te dane Allegro. Skontaktuja sie oni z Panem, aby podac szczególy dotyczace transakcji.

Mam nadzieje, ze jest Pan zadowolona ze sposobu, w jaki dotychczas przebiega nasza wspólpraca. Jesli zaakceptuje Pan moje warunki, prosze o kontakt, abysmy nie tracili czasu."

Opublikowano

No prosze i dostałem VIN

Dzien dobry,

VIN#: WBAVU910X0KT03902

Mam nadzieje, ze zrozumial Pan wszystkie warunki transakcji. Aby otrzymac samochód, musi Pan przekazac platnosc do Allegro. Pieniadze zostana wyslane na konto bankowe Allegro, a nastepnie otrzyma Pan rachunek za swój zakup. Jesli po uplywie trwajacego 48 godzin okresu próbnego z jakichs powodów nie bedzie Pan usatysfakcjonowany za zakupu, Allegro zwróci Panu pieniadze, jak równiez bedzie zobowiazane do uiszczenia wszelkich podatków.

Allegro krok po kroku pomoze Panu w przeprowadzeniu transakcji. Prosze o podanie mi nastepujacych danych, abysmy mogli kontynuowac:

- Imie i nazwisko

- Pelny adres

- Numer telefonu komórkowego w miedzynarodowym formacie

- Kopia dowodu osobistego

Opublikowano

Nie wiem ile trzeba mieć klas podstawówki ukończonych, żeby dać się nabrać na takie coś.

Zastanawia mnie skąd ludzie mają kasę na takie auta za kilkadziesiąt tys a są zbyt głupi, żeby sprawdzić takiego kolesia w google i wiedzieć, że to oszust.

Opublikowano

Ludzie po prostu szukają okazji - chcą kupić taniej niż sąsiad i tyle

Ja chyba na tym zakończę korespondencje z tym jakże miłym Panem, bo nie mam zamiaru udostępniać mu swoich danych osobowych.