Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zmieniłem BMW E46 316i (99r.) na E46 318Ci (02r.) i w poprzednim autku miałem przycisk BC, dzięki któremu mogłem sprawdzić średnie spalanie i inne dane. Nowe autko tego przycisku nie ma, czy jest gdzieś ukryty inny przycisk/metoda na sprawdzenie temperatury/średniego spalanie itd?

Opublikowano

Nie ma innej metody.

Na szczęście przycisk można dołożyć poprzez zakup na alledrogo manetki z BC i podmiankę. Oraz oczywiście aktywację komputerem.

Opublikowano
oczywiscie że można .... za pomocą odpowiedniej kombinacji przycisków od licznika wchodzisz w menu i wybierasz co ma wyswietlic
Opublikowano

SIEMANDERO

widzę, że wszyscy piszą albo błędnie lub ogólnikowo, więc kolego sledziu odpowiem Ci dokładnie. Można kombinacją klawiszy sprawdzić chwilowe, średnie spalanie i wiele innych. Wystarczy wejść w testy zegarów. Poniżej zamieszczam zdjęcie jak to zrobić i opisy wszystkich funkcji. Ze swojej strony polecam zaopatrzyć się w manetkę z guzikiem BC, założyć ją oraz aktywować kompem tą funkcję. Robiłem tak w swojej poprzedniej e46. Jest na forum dokładny opis co i jak zrobić. Jeśli nie ogarniesz kompa lub nie masz interfejsu zapytaj w odpowiednim dziale lub podjedź do speców marki w twojej okolicy. pozdrawiam http://img574.imageshack.us/img574/7100/obcunlock.jpg

Opublikowano

Chyba nie zrozumiałem pytania. Oczywiście, że są testy zegarów, opisywane tak szeroko w necie, że bez sensu było powtarzać to jeszcze raz.

Myślałem, że koledze chodzi o zwykłe przełączanie pomiędzy opcjami BC.

Pozdro dla kolegów ogólnikowo powtarzają to, co kawałek wyżej ogólnikowo napisał już kto inny :cool2:

Opublikowano

Napisałem ogólnikowo ? Pytał czy jest inny sposób to napisałem że jest i nawet jaki . Ogólnikowo wie czego szukać dalej to sobie juz sam poradzi temat częsty wiec znajdzie bez trudu jak spikepool znalazł szybko :search:

W zasadzie ogólnikowo to było by jak by napisać tylko - " tak jest inna metoda " bo o to sie pytał... a ja nawet napisałem jaka ! :D

zielo też mu powiedział nawet że wystarczy kupić wajche z przyciskiem BC i bedzie, to juz w ogóle gościu otrzymał wiedze tylko dla zaawansowanych. Nawet ja tego nie wiedziałem a teraz juz wiem. i to wszystko w dwóch postach po jednym zdaniu ! pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście miało być "pozdro dla kolegi", bo właśnie tylko do jednego kolegi skierowane były moje słowa. Napisał bowiem bardzo dokładnie, to samo, co ja wyżej. Oczyma wyobraźni widzę, jak objaśnia metodę programowania BC w Disie, to by dopiero było dokładnie i wyczerpująco. Taki żart, ta wiedza też jest w necie dostępna, nie ma sensu powtarzać :8)

Ja i tak biję się w pierś, bo nie zrozumiałem, o co autorowi chodzi.

Opublikowano

No i dobrze bo ja teraz wiem że do swojego moge dokupić głupią wajche i bede miał bord komputer. Jak bys nie wspomnial o tym to raczej bym tym sie nie interesował zakładając że tak jak jest musi zostać bo nic nie da sie zrobić

A ja wczesniej miałem na liście wypasów napisane : bord computer i "z mordą" że tu nic takiego nie ma a okazuje sie że jest.. brakuje tylko przycisku

Opublikowano
No i dobrze bo ja teraz wiem że do swojego moge dokupić głupią wajche i bede miał bord komputer. Jak bys nie wspomnial o tym to raczej bym tym sie nie interesował zakładając że tak jak jest musi zostać bo nic nie da sie zrobić

A ja wczesniej miałem na liście wypasów napisane : bord computer i "z mordą" że tu nic takiego nie ma a okazuje sie że jest.. brakuje tylko przycisku

chcesz powiedziec ze masz w vin BC a nie masz manetki? :D dziwne troche chyba;p