Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ktoś miał styczność ? Zastanawia mnie fakt, że dość długo stoi na allegro, a cena nie jest wysoka.

http://allegro.pl/bmw-520-525d-f10-184km-8-bieg-automat-duza-navi-i3555009698.html

Pozdrawiam

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sumie wygląda ok. Przebieg spory może dlatego małe zainteresowanie. Sprawdź przebieg w ASO, potem auto do dobrego serwisu na oględziny i już.
Opublikowano

Niestety gość się rozmyślił i nie wystawi FV23%, a takowej szukam.

pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

W leasingu operacyjnym można odliczyć z tego auta ok 10 tys.zł a tyle nie opuści, nic szukam dalej na razie, chociaż tak do 125 - 130 tys.zł nie ma nic ciekawego.

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ale skoro nie wystawia FA z VATem to cena powinna być dużo niższa. Nie bardzo rozumiem sytuację i sprzedawcę. Skoro może wystawić z VATem lub nie to znaczy, że nie musi VATu doliczać na fakturze bo kupił na firmę i może sprzedać ze zwolnioną.
Opublikowano

On chyba sam do końca siebie nie rozumie, i tak musi wystawić FV23% tylko nie musi jej wystawiać pewnie na pełną kwotę jeśli ktoś nie potrzebuje.

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W leasingu operacyjnym można odliczyć z tego auta ok 10 tys.zł a tyle nie opuści, nic szukam dalej na razie, chociaż tak do 125 - 130 tys.zł nie ma nic ciekawego.

Pzdr

Sprecyzuj że szukasz konkretnej faktury a nie konkretnego samochodu :mrgreen:

Opublikowano

Szukam samochodu z fakturą na kwotę sprzedaży samochodu. To chyba normalne ? Samochód chcę wziąć w leasing.

handlarze jak widać tego nie rozumieją.

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie no rozumiem, nie masz gotówki a chcesz piękne auto z jeszcze piękniejszą fakturą, takie nic od siebie a wszystko od sprzedającego :mrgreen:
Opublikowano

Płytki jesteś kolego na prawdę, zresztą nie ma co się dziwić, jesteś tylko handlarzem. To czy mam gotówkę czy jej nie mam nie powinno cię w zasadzie interesować, gdybym nie miał to nie porywał bym się na F10, nie sztuką jest kupić drogie auto. Ale wy handlarze nie rozumiecie, że dużo korzystniej wypada kupić auto na firmę z FV 23%.

Ps. Dla mnie ty jesteś trollem forumowym, bo kto nie wstawi jakiegoś auta do oceny ( czy to E46 czy E90 ) to odradzasz i krytykujesz, a wszystko po to, aby sprzedać swoje. No cóż taka praca.

Pozdrawiam

Opublikowano

Może nie chce wystawić faktury żeby nie brać odpowiedzialności za sprzedaż? W przypadku wad ukrytych inaczej jest traktowana sprzedaż przez firmę a inaczej przez osobę prywatną

Druga sprawa - sprawdź przebieg w ASO - w DE widziałem wiele trzylatków (po flotowych) z przebiegiem ok. 300 tys czyli 100 tys/rok

Opublikowano
Może nie chce wystawić faktury żeby nie brać odpowiedzialności za sprzedaż? W przypadku wad ukrytych inaczej jest traktowana sprzedaż przez firmę a inaczej przez osobę prywatną

Druga sprawa - sprawdź przebieg w ASO - w DE widziałem wiele trzylatków (po flotowych) z przebiegiem ok. 300 tys czyli 100 tys/rok

To sprzedaz firma-firma jest jeszcze gorzej niz prywatna-prywatna. Teraz prywatna-prywatna sie wygrywa, gorzej z egzekucja bo czesto jest slup, wtedy trzeba zrobic drugie postepowanie o oszustwo. A to trwa wszystko u nas.

100 tys rok ouch. Takich nie widzialem.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

U mnie w firmie octavki lataja po 80 - 90tys rocznie wiec wszystko mozliwe.

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płytki jesteś kolego na prawdę, zresztą nie ma co się dziwić, jesteś tylko handlarzem. To czy mam gotówkę czy jej nie mam nie powinno cię w zasadzie interesować, gdybym nie miał to nie porywał bym się na F10, nie sztuką jest kupić drogie auto. Ale wy handlarze nie rozumiecie, że dużo korzystniej wypada kupić auto na firmę z FV 23%.

Ps. Dla mnie ty jesteś trollem forumowym, bo kto nie wstawi jakiegoś auta do oceny ( czy to E46 czy E90 ) to odradzasz i krytykujesz, a wszystko po to, aby sprzedać swoje. No cóż taka praca.

Pozdrawiam

Niepotrzebnie się tak zdenerwowałeś i mnie próbujesz obrażać, próbujesz bo obrazić nie jesteś w stanie, jeśli chcesz to pożyczę Ci na ten vat i zaczniesz wreszcie szukać samochodu zamiast faktury akwizytorku :mrgreen: :D

Opublikowano

To żadna obraza, to po prostu szczera prawda.

jeśli chcesz to pożyczę Ci na ten vat i zaczniesz wreszcie szukać samochodu zamiast faktury akwizytorku

Gdybym chciał wziąć auto na kredyt, bo z tego co widzę próbujesz udowodnić przeglądającym ten wątek, że tak własnie jest ( ja ciebie z tego błędu nie będę wyprowadzał ), to wziąłbym go po prostu na kredyt a nie w leasing na firmę.

Ja wiem, że najchętniej sprzedałbyś mi któryś ze swoich cudownych samochodów, ale niestety nie tym razem AKWIZYTORKU !

Pzdr

Opublikowano

Panowie spokojnie, nie jesteśmy tu po to żeby się wzajemnie obrażać. Nie macie innych problemów ?

Miłego wieczoru.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To żadna obraza, to po prostu szczera prawda.

jeśli chcesz to pożyczę Ci na ten vat i zaczniesz wreszcie szukać samochodu zamiast faktury akwizytorku

Gdybym chciał wziąć auto na kredyt, bo z tego co widzę próbujesz udowodnić przeglądającym ten wątek, że tak własnie jest ( ja ciebie z tego błędu nie będę wyprowadzał ), to wziąłbym go po prostu na kredyt a nie w leasing na firmę.

Ja wiem, że najchętniej sprzedałbyś mi któryś ze swoich cudownych samochodów, ale niestety nie tym razem AKWIZYTORKU !

Pzdr

Pudło! Mój pies by cię nie wpuścił na podwórko On jeszcze lepiej ode mnie wyczuwa męczybułów bez grosza w kieszeni chcących wszystko nie dając nic ale szczerze życzę Ci owocnych poszukiwań tej jednej jedynej ... faktury :mrgreen: :cry2:

Opublikowano
Leasing czy kredyt to jest dźwignia finansowa, która kosztuje określoną na rynku kwotę. Jeżeli moje pieniądze zarabiają więcej (a zarabiają) niż koszt pieniądza w oficjalnym sektorze bankowym to mogę nawet buty sobie wziąć na kredyt bo to mi się po prostu opłaca. Nikomu nic do tego.
Opublikowano
Pudło! Mój pies by cię nie wpuścił na podwórko On jeszcze lepiej ode mnie wyczuwa męczybułów bez grosza w kieszeni chcących wszystko nie dając nic ale szczerze życzę Ci owocnych poszukiwań tej jednej jedynej ... faktury :mrgreen: :cry2:

Aż mi się smutno robi jak czytam te twoje wypociny. Gówno się za przeproszeniem znasz na finansowaniu, to po I, a po II nie powinno cie interesować kto ile ma w portfelu itd.

Pzdr

Opublikowano (edytowane)

Niepotrzebnie się tak zdenerwowałeś i mnie próbujesz obrażać, próbujesz bo obrazić nie jesteś w stanie, jeśli chcesz to pożyczę Ci na ten vat i zaczniesz wreszcie szukać samochodu zamiast faktury akwizytorku :mrgreen: :D

Albo udajesz ze nie rozumiesz albo naprawde jestes ograniczony. Facet musi kupic samochod na fakture bo chca ja wlozyc w leasing ope bo z 20 wzgledow podatkowo roliczeniowych zyskuje na tym. Chce to zrobic uczciwie i miec prawdziwa fakture. A wiec jest oczywiste ze zanim bedzie w ogole sie przygladal jakiemus samochodowi to najpierw musi byc on sprzedawany na fakture a ty znowu wyjezdzasz jak ten kolek "zacznij szukac samochodu a nie faktury"... i tu nie chodzi tylko o VAT. Naprawde najpierw mysl potem pisz. :nienie:

Edit : wlasnie zobaczylem twoja odp z psem, straszny frajer z ciebie.

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Leasing czy kredyt to jest dźwignia finansowa, która kosztuje określoną na rynku kwotę. Jeżeli moje pieniądze zarabiają więcej (a zarabiają) niż koszt pieniądza w oficjalnym sektorze bankowym to mogę nawet buty sobie wziąć na kredyt bo to mi się po prostu opłaca. Nikomu nic do tego.

Absolutna prawda.

choc nie sadze ze tu chodzi tylko o finanse bo z lesingiem mozna dostac tansze ubezpieczenie czasem, jestes chroniony od windykacji (nie sugeruje nic ale jest to element do wziecia pod uwage, wszystkim noga moze sie podwinac a samochod moze byc narzedziem pracy aby z tego dolku finansowego sie wydostac) itd itd, fiskus jest mniej gnebiacy...

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Śledzę temat i jak czytam wypociny "320SI" to przed oczami mam prawdziwego "dresa z beemwu".... Nic dziwnego, że o kierowcach BMW mówi się tak jak się mówi....tyle. Pozdrawiam ;)
Opublikowano
gosc sprowadzil kilka szrotow i sie chyba podniecił za bardzo. o leasingu, to moj pies wie wiecej niz on :duh:
Opublikowano
Widzę że, niektórzy tak się rozbujali w swoich inteligentnych atakach, że nie mogą przestać, a przedstawiając kogoś w takim świetle jak przedstawiają nie znając człowieka osobiscie, sami nie są orłami.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.