Skocz do zawartości

[e39] nie świeci jeden oring

lysyxxx5

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Dziwna sprawa bo obydwa ringi oświetla jedna żarówka ,jak się przepala to obydwa gasną , miałem tak ostatnio . Wyjmij żaróweczkę i sprawdz czy może coś nie zasłania światła .

A mi te lampy w ogóle nie wyglądają na oryginalne, więc tak na prawdę kolego lysyxxx5 dowiesz się dopiero jak je rozbierzesz :)
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D

A mi te lampy w ogóle nie wyglądają na oryginalne, więc tak na prawdę kolego lysyxxx5 dowiesz się dopiero jak je rozbierzesz :)

też mi to wygląda na chyba depo z ringami podświetlanymi kilkoma żaróweczkami

nie cza rozbierać bo z tyłu lampy powinno być kłębowisko kabelków do tych postojówek

a wszystkie podłączone do ori kabelków z postojówek

jeśli masz tak jak napisałem to wszystkie żaróweczki z ringów są wymienialne

daj fotkę lampy ale od tyłu

• Moderatorzy

Nie. Każda żarówka jest oddzielnie, jak 1 się spali to reszta świeci.

Wyjmij reflektor i rozbierz go. Te lampy są składane tak jak oryginalne Heleny przed liftem- na zaczepy u góry i dołu lampy, jeden jest też przy kierunku.

Od tyłu to robi się inne rzeczy :norty: :mrgreen: .Nie dostaniesz się do tych żarówek od tej strony.

ec2Wze6.jpg

Kurde nie mogę sobie poradzić z tym reflektorem;/

Zdejmuję to listewkę pod spodem, trzy zapinki na górze, ale wciąż gdzieś koło kierunkowskazu mi trzyma;/

Ale skoro jeśli jedna żarówka się spali to reszta świeci, więc trochę dziwne by było, żeby spaliły się tak wszystkie naraz.

Nie, nie wyjmowałem całego reflektora. Chciałem wyjąć tylko tą przednią część.

Jest faktycznie jakiś zatrzask miejsca na żarówkę kierunkowskazu, ale jakoś nie chce puścić, albo się do tego źle zabieram. Śrubek żadnych nie widziałem.

Czasem mam wrażenie, że te plastikowe zapinki są tylko po to, żeby się łamać :!: