Skocz do zawartości

falujace iwysokie obroty nawet po wymianie przeplywomieza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich jestem posiadaczem bmw 318 e46 2001 mam problemz silnikiem a mianowicie silnik ma wysokie obroty I skacza tak mniej wiecej od900 do 2500tys computer pokazal ze to przeplywka wiec kupilem nowa original polepszylo sie po wymianie nie szarpie silnikiem ale obroty nadal szaleja a computer nie pokazuje bledow dodam ze silnik troche cieknie z pod pokrywy zaworow spaliny czyste wiec oleju nie bierze a I benzyna tez nie smierdzi w tym momencie prosze was o pomoc bo niewiem co moge jeszcze zrobic
Opublikowano
a jaki silnik bys cie polecali bo mam zamiar go wymienic bo jusz troche mam go dosc

I cóż tu odpowiedzieć Panie Kolego.

Wg. mnie wymiana silnika na inny niż jest wsadzony jest nieopłacalna bo pociąga za sobą wymianę innych gratów,

a to generuje duże koszty.

Oprócz tego robi się z samochodu składak, w którym nikt oprócz Ciebie nie będzie wiedział co siedzi.

Znudził się silniczek, chcesz większy lub diesel, to szukaj samochodu z tym co potrzebujesz,

a jak się jednak uprzesz i będziesz zmieniał silnik, to moim zdaniem nie wkładaj nic innego jak 3.0d lub 3.0i.

Tyle w temcie wymiany silnika.

Opublikowano
Znajdź specjalistę co tylko naprawia BMW bo to możne być błahostka tylko jest potrzebna dobra diagnoza, a wymiana silnika to jak by silnik mechanicznie był walnięty bo po wymianie silnika zawsze jest sporo jest regulacji.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Każde włożenie do Twojego modelu, silnika innego niż R4, czyli cztero-cylindrowego jest nieopłacalna, jeśli auto służy Ci do normalnego użytkowania.

Zmieniając na silnik nad którym pewnie myślisz, czyli R6 powyżej 2l wiąże się ze zmianą tylnego dyfra, wału, hamulców i innych rzeczy które wcale nie są mniej kosztowne, jak się policzy do kupy.

Taniej i prościej jest zmienić całe auto z pożądanym silnikiem.

Poza tym jak wyżej Ci napisałem, nie trzeba zaraz zmieniać silnika przy Twoim problemie, sprawdź tylko to o czym pisaliśmy w odpowiedziach a jak to będzie mało, to udaj się do dobrego mechanika.

...no chyba, że nie podoba Ci się silnik, ale uwierz, bardziej nie będzie Ci się podobało Twoje auto jak zmienisz motor !

Opublikowano
nie chce wymieniac na wiekszy silnik bo wiem ze niema to sensu zastanawialem sie tylko czy nie wart wsadzic jakiegos nowszego silnika naprzyklad na silnik z 2004/5 na 2 wanosach poprostu mlodszego ten co mam wymaga kapitalnego remontu cieknie gdzie tylko moze mechanik powiedzial ze lepiej poprostu wymienic
Opublikowano
nie chce wymieniac na wiekszy silnik bo wiem ze niema to sensu zastanawialem sie tylko czy nie wart wsadzic jakiegos nowszego silnika naprzyklad na silnik z 2004/5 na 2 wanosach poprostu mlodszego ten co mam ma 12 lat 8 zaworow troche slaby jak na wge tego auta i wymaga kapitalnego remontu cieknie gdzie tylko moze mechanik powiedzial ze lepiej poprostu wymienic