Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zakupilem jakis miesiac temu BMW 320D E46 i niestety jechalem kiedys autostrada troszke szybciej :) Dojechalem do domu i zaczelo cos stukac w silniku bardzo glosno i strasznie Dymi na Bialo przy odpalaniu :( Jesli ktos wie co to moze byc z Gory Dziekuje za szybko odpowiedz i stawiam Piwko :)
Opublikowano
Mechanik Mówił o wtryskach ze są nie za ciekawe także tez czeka je regeneracja. Mieliście taki przypadek z wałem??

Tak ja miałem i nie zazdroszczę, skończyło się na wymianie silnika i sprzedałem te auto bo miałem już go dosyć. Na forum jest temat o moim przypadku.

Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
Tak, ale wały pękały tak samo często....
Spolszczenie CCC na PW ;)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam Sorki ze tak długo nic nie pisałem ale brak czasu i zapomniałem hasła :( ale już wszystko się odnalazło. Teraz będę bardziej aktywny ponieważ pracuje jako pomocnik mechanika u znajomego także jeśli będę mógł jakoś pomoc z chęcią odpisze i pomogę :). A temat stuków w silniku zamykam skończyło się na wymianie silnika, tak jak pisał kolega: waco_o2 :(. Także uważam temat za zamknięty :) I jeszcze raz wszystkim dziękuje za szybkie odpowiedzi będę się starał również szybko udzielać odpowiedz jeśli tylko będę wiedział o co chodzi :) I nie polecam robić wtrysków tak jak mi mechanik powiedział ponieważ to wyrzucenie kasy w błoto albo w ręce mechanika ;) a stwierdzam tak ponieważ mi z jednego wtrysku leje a na komputerze wyskakuje ze mam "czujnik ruchu iglicy" :( Także wychodzi na to ze sterujący dalej nie działa tak jak ma działać. Ale nie wiem czy to przez elektronikę czy po prostu nie był regenerowany. Jesli ktos jest z okolic Kolbuszowej to Zapraszam pod nr kontaktowy do mojego znajomego mechanika Krystiana 695-475-842 :)