Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisia wsiadłem i normalnie odpaliłem bmw w drodze nacisnelem przycisk od zamykania centralnym zamkiem (ten kolo swiatel awaryjnych)

odrazu zlapalem za klamke i otworzyłem drzwi, poszedłem otworzyć dzrzwi dziecku i niemozna otworzyć dzwi, wrucilem nacisnąć przycisk centralnego zamka w aucie i nic zero reakcji. Nie można otworzyć wogule 2 tylnich dzwi i przednie lewe ( kierownice z prawej strony IRL) nie otwierają się z kluczyka ani od srodka

Opublikowano

dodam ze bagażnik otwiera się z kluczyka i można zamknąć z kluczyka.

dzwi od kierowcy otwierają się jedynie z kluczyka w zamku, zmykają się z kluczyka,

szyby opuszczają się jak wciskam na pilocie otwuz i zamykają się jak daje zamknij

I JESZCZE nie wiem dlaczego po tym fakcje ze dzwi się nie otwierają z nawiewu leci gorace powietrze z podszybia a nawprost na glowe letnie a temp. ustawiona na 16.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mogę ci napisać jak to u mnie wyglądało jak się przekaźniki w module uszkodziły. Dziś je wymieniłem i śmiga wszystko.

W zeszłym tygodniu rano podszedłem do fury, kliknąłem na pilociku otwieranie. Niby wszystko zabrzmiało jak powinno tylko ciut ciszej. Ciągnę za klamkę i niestety zamknięte. Nie zaznajomiony z problemem, pomęczyłem się jeszcze z minutę i nic. Sprawdziłem w końcu klapę w moim Turasie i się okazało że otwarta. Jak ją zamknąlem, to wszystko zaczęło działać jak trzeba. Myślałem ze to coś z klapą, ale lektura forum uświadomiła mnie co jest nie halo. Potestowałem i wyszło ze z przycisku w środku tez fury nie otworze. Jedyny sposób na otwarcie to klamka kierowcy od środka, albo kluczyk w drzwi. Otwierają się wtedy tylko drzwi kierowcy. Reszta pozostaje zamknieta. Klamki pozostałych drzwi nie otwierają ich. Także tylko kierowca może wsiąść normalnie. Nie lubie jak cos nie działa, więc postanowiłem to naprawić. Czytałem o czyszczeniu przekaźników, ale stwierdziłem ze jak i tak moduł muszę wyjąć, to zamówię nowe. Dostęp do lutownicy, dmuchawy z gorącym powietrzem mam więc poszło prosto. Gorzej z wyjęciem tego badziewia z samochodu było mimo instrukcji z netu. Stare przekaźniki po rozebraniu okazały się masakrą. Popalony nalot na stykach spory. Nic dziwnego ze nie działało.

Ja wymieniłem oba przekaźniki na raz. Wszędzie jest napisane że te dwa są od drzwi to te machnąłem.

Opublikowano

Ostatnie pytanie: czy te przekaźniki 2 od centralnego zamka w module komfortu latwo wyjac , sa wciskane , czy przyklejone(lutowane)

lepiej wymienić przekaźniki?

czy kupic caly moduk komfortu używany???

Please odp.

Opublikowano

Wychodzi ze prawie wszystkie posty sobie sam pisze he he. :norty:

Czy z moimi obiawami moge sprubowac zaprogramowac kluczyk( poprzez naciskanie i przytrzymywanie przyciskow kluczyka).

Czy po wymianie przekaznikow w module komfortu zawsze trzeba zaprogramowac kluczyk sposobem powyrzej? :?: ?

Opublikowano

modul komfortu wymieniony na uzywany i po problemie centralka dziala.

a z ogrzewaniem mechanik mowi ze zawor wody(elektrozawor) jest ciagle otwarty wiec do wymiany.

tem. do zamkniecia.

pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napraw sobie stary zebys mial na wymiane, bo w tym sie pewnie tez tak zrobi:'( auta niestety nie sa pierwszej mlodosci.
  • 6 lat później...
Opublikowano
U mnie pali bezpiecznik 60, zdejmowałem ostatnio tapicerkę z lewych drzwi żeby wymienić pourywane kołki, po czym wszystko złożyłem jak było auto się zamknęło a na drugi dzień już się nie otworzyły dzwi tylko od kierowcy z kluczyka. Wymieniłem bezpiecznik 60 który był spalony, raz zadziałało, po czym problem znowu wrócił. Czy ktoś może pomóc.
Opublikowano
U mnie pali bezpiecznik 60, zdejmowałem ostatnio tapicerkę z lewych drzwi żeby wymienić pourywane kołki, po czym wszystko złożyłem jak było auto się zamknęło a na drugi dzień już się nie otworzyły dzwi tylko od kierowcy z kluczyka. Wymieniłem bezpiecznik 60 który był spalony, raz zadziałało, po czym problem znowu wrócił. Czy ktoś może pomóc.