Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów...jestem waszym nowym członkiem i odrazu mam pare zapytań.

Posiadam Bmw e-46 z 2002r z silnikiem 2.0d 150Km przebieg 232tys,mam z nim problem poniewaz bierze mi olej

ok.0.7l na 1000km ,po odpaleniu pojawia sie siwawy dymek ale to tylko przez chgwile i przy niższych temperaturach,i przy przyspieszeniu

pojawia sie czarna ostra chmura dymu. chciałbym zasiegnąć informacji co to jest grane.z góry dziekuje

Opublikowano
Na 99% uszczelniacze zaworów nie trzymaja w głowicy i olej na postoju spływa po zaworach dlatego rano jest na tłokach i po odpaleniu masz niebieski dym
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Karol zacznij od wymiany odmy, instrukcję znajdziesz na tym forum, to częsta przyczyna spalania oleju, ale też może być turbina, sprawdź palcem na końcówce wydechu czy jest tam olej czy tylko sadza, jak masz olej to stawiam na turbo. To że kopci na czarno, ja obstawiam wtrysk, przejedź się na komputer i sprawdź wtryski.

No i popraw temat, bo Ci go zamkną. 5 centymetrów wyżej masz regulamin, jest krótki i warto go przeczytać, bo skończysz karierę na forum szybciej niż zacząłeś.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.