Skocz do zawartości

Problem z rozladowywaniem akumulatora ! e34 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam ogromny problem juz kolejny z moja e34 mianowicie laduje akumulator okolo 2 godzin ruszam w trase okolo 20 km i gasze i jak probuje zapalic to jest tylko dyyy dyy i rozladowany aku. pierwsza mysl przeczyscilem klemy nic nie pomoglo to pozniej mysle ze to na pewno alternator kupilem zalozylem ale problem nadal taki sam . prosze pomozcie jestem bez auta nigdzie nawet podjechac nie moge bo juz nie zapale. dodam ze akumulator jest nowy 4 miesiecy ma wiec na pewno odpada. dodam jeszcze ze jak odpale to nie swieci kontrolka od ladowania ani auto nie gasnie . wlaczam swiartla i jade dopiero przy probie odpalenia tak sie dzieje jednak zauwauzalylem ze czasami jest tak ze normalnie odpale ale to baardzo zadko . teraz ide wkladac stary alternator i bede patrzyl na wasze odpowiedzi. pozdrawiam i prosze o pomoc!
Opublikowano
czasem występuje zwarcie w celach. Nawet w najlepszych akumulatorach się dzieje. Wymieniają w takim przypadku na nowy. Sprawdź też ładowanie czy za szybko nie ucieka może alternator już nie podaje. I jak masz audio czy jakieś gadżety sprawdź czy stale nie pobierają prądu.

No risk No fun...

http://imageshack.us/a/img51/6193/kbua.jpg

Opublikowano
panowie mowilem ze drugi alternator nie przyniosl tak samo skutku wiec zalozylem tamten stary audio mam ale juz odlaczone tydzien temu faktycznie radio swieci sie caly czasm to odlaczylem a z pobieraniem pradu na postoju to nic nie pobiera bo to w czasie jazdy jakby cos zarlo ale alternator dobry wiec juz nie wiem rece opadaja
Opublikowano
Panowie wczoraj odpalalem auto i kumpel stal przy silniku i widzial ze jak odpalam to z rozrusznika ida iskry kable nie sa dobrze dokrecone moze to byc przyczyna czy raczej nie?? BOSTON mi chodzi ze auto odpala tylko jak przejedzie sie kilka kilometrow i zgasi i chce go znowu odpalic to juz nie da rady/
Opublikowano
Przyczyna czy nie, kable trzeba poprawić zanim spalisz samochód. Sprawdź ten rozrusznik, może to zwarcie, a nie słaby styk.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321