Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem tutaj nowy i mam poważny problem w mojej e 36 1.8is. Nie działa mi prawa strona zegarów czyli obrotomierz , wskaźnik temp i ekonomizer. Podkładałem inne zegary i nic się nie zmienia. Proszę o pomoc bo nie daje z tym rady..... :( gdzie tylko wyjadę to z nerwami , bo nigdy nie wiadomo kiedy się zagotuje :( co chwile muszę się zatrzymywać i kontrolować temp :oops: Dodam ,że bmw kupiłem co dopiero i kupiłem je z tą wadą :( Myślałem ,że wymiana zegarów wystarczy ,a tu lipa :oops:
Opublikowano
Może masz gdzieś kable pourywane? Sprawdź schemat elektryczny i zlokalizuj miejsce w którym te kable się stykają. Może coś te kable poprzegryzało lub jakaś inna przyczyna.
Opublikowano
W sobote czyli za dwa dni wezmę wyciągne całą deskę rozdzielczą bo jaja się dzieją :-( dziś padł mi wskaźnik poziomu paliwa... może to rzeczywiście jakieś przewody uszkodzone. Dam znać co i jak. Pozdro
Opublikowano
Weź jeszcze odepnij wtyczkę od kompa i zobacz jak wyglądają styki a najlepiej profilaktycznie je poczyść, przesmaruj jakimś specyfikiem i może będziesz miał szczęście :D
Opublikowano
O jakich zegarach piszecie? bennyhwdp napisał że kupił auto z tą wadą i przełożył inne zegary aby wyeliminować wadę tych zegarów które już były w tym aucie. Czyli wina ewidentnie nie leży w zegarach tylko gdzieś dalej.
Opublikowano
No właśnie. Na obydwóch zegarach jest ten sam problem ,więc zegary odpadają moim zdaniem. No jutro wywale deskę i po kawałku sprawdzę wszystkie przewody. Ale jeszcze przed tym poradzę się radą "FREDEK" i oczyszczę styki od kompa :D może się uda. Pozdro
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich. No więc zacznę od tego ,że moja usterka została usunięta :D :D :D

Długo z nią walczyłem , ale dałem rade :lol: Rozpocząłem od komputera i po kolei po cm sprawdzałem przewody ,które prowadziły do kieszeni z przekaźnikami pod maską i niestety nic. Wziąłem się wiec za przewody, które prowadzą do środka...czyli musiałem zwalić deskę rozdzielczą i właśnie tam znalazłem przyczynę :D :D Jeden przewód był trzaśnięty (zgnieciony w pół ) koloru czarnego. Po jego izolacji wszystko zaczęło działać prawidłowo :mrgreen:

Dzięki wszystkim za pomoc!!!!

Pozdro!!! :cool2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zapytam bo mam podobny problem gdzie znajduję się ten kabel ? Ja mam podobną usterkę i cholernie ciężko to namierzyć!W której części wiązki i czy ten kabel leci od zegarów do komputera ?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.