Skocz do zawartości

EUROTRIP 2014 - Propozycja

fatgrandma

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się jeszcze nie deklaruję, ponieważ zastanawiam się nad terminem... Wszystko jest ok, trasa dla mnie bardzo fajna... Ale mam kilka wątpliwości - po pierwsze czas w jakim ma być trip - mam obawy, że może to nie wyjść najlepiej, bo zamierzamy jechać w sezonie, wszędzie tłum, a to raczej wątpliwa przyjemność... Druga sprawa, to czas trwania - jak już jedziemy, to może warto wydłużyć czas o kilka dni - wiadomo, największy koszt to dojazd i powrót, więc skoro już będziemy na miejscu, to może warto tak do tego podejść?

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

no Panowie trasa fajna. jak obniżycie koszty do 2000 zł (ZŁOTYCH) to jadę.

hmmmmm......gdyby "Boguś" wziął Cię na hol to myślę, że w 2K zł byś się zmieścił :mrgreen:

Proponowana trasa do modyfikacji oczywiście :D :evil:

Kazimierz Dolny - Monachium BMW - Jezioro Bodeńskie - Lichtensztain - Zurich - przełęcz Grimsel - przełęcz Stelvio - przełęcz Leonardo - tama Vajont - Adriatyk plażing - Wiedeń - Polska

ok 3800 km x 9L/100 x 6 zł = 2100zł paliwo

7 noclegów x 30 EUR = 210 EUR = 900zł noclegi

Całość myśle 5k

Zazdroszcze takiego spalania/kosztow ;)

Kiedy jedziecie? Moze spotkamy sie po drodze bo ja w piatek juz smigam :)

Spalanie na pewno wyjdzie większe to bez dwóch zdań, nocleg ze śniadaniem też trzeba liczyć 50EUR

Nie spotkamy się Waldek po drodze, bo ten trip rozpoczyna się wraz z zakończeniem zlotu w Ułężu :wink:

Ja się jeszcze nie deklaruję, ponieważ zastanawiam się nad terminem... Wszystko jest ok, trasa dla mnie bardzo fajna... Ale mam kilka wątpliwości - po pierwsze czas w jakim ma być trip - mam obawy, że może to nie wyjść najlepiej, bo zamierzamy jechać w sezonie, wszędzie tłum, a to raczej wątpliwa przyjemność... Druga sprawa, to czas trwania - jak już jedziemy, to może warto wydłużyć czas o kilka dni - wiadomo, największy koszt to dojazd i powrót, więc skoro już będziemy na miejscu, to może warto tak do tego podejść?

Co do terminu to nie miałbym aż takich wielkich obaw o tłumy, wiadomo że wakacje itd. ale bez przesady. W ubiegłym roku mój trip też robiłem w tzw. "sezonie" i nie było jakoś tragicznie. Jedziemy w takie miejsca gdzie zawsze są ludzie. Nawet gdyby trip miałby się odbywać w czerwcu czy wrześniu to nie sądzę, żeby w tych miejscach było zdecydowanie mniej ludzi niż w wakacje. Jeśli chodzi o wydłużenie terminu o kilka dni to ja nie mam nic przeciwko o ile pogoda będzie sprzyjająca.

• Członkowie klubu

Jak to mówią nie ma nic za darmo :D

Co do noclegów (wiedząc ile jest osób) myślałem że zarezerwujemy przez booking.com , a wierzcie mi jest to wygoda , nie traci się czasu na szukanie. Oczywiście można i po 100 EUR/noc.

Co do spalania to średnia , każdy wie ile jego auto pali i przeliczy .

Jazda w grupie po europie w 5 beemek to gwarantowane super doznaniae. A reszta to elastycznosc i komptomis. Super atmosfera , dobra pogoda nasze autka i wszystko na ten temat.

Edytowane przez Robi69

doczytałem, że jednak data pozostaje ta wcześniejsza - wracam do gry w takim razie :D z mojej strony tylko mała dygresja; w Ułeżu nie będę, nie dam fizycznie rady, ok południa jestem w Poznaniu prosto z nl. nie będzie chyba problemem jak dołączę w trasie, w końcu patrząc na pięknie wykonany plan trasy :cool2: nie wygląda mi to na wyścig, i dobrze :)

I albo kogoś kręci jazda w grupie po europie w 5 beemek np bo tak lubi albo nie. A reszta to elastyczność i kompromis . Nie można tego traktować jako urlop wakacyjny z rodziną bo o nie oto chodzi .

Święte słowa. Taki wyjazd to nie rodzinny urlop tylko wyjazd dla funu :cool2:

doczytałem, że jednak data pozostaje ta wcześniejsza - wracam do gry w takim razie :D z mojej strony tylko mała dygresja; w Ułeżu nie będę, nie dam fizycznie rady, ok południa jestem w Poznaniu prosto z nl. nie będzie chyba problemem jak dołączę w trasie, w końcu patrząc na pięknie wykonany plan trasy :cool2: nie wygląda mi to na wyścig, i dobrze :)

no i git :cool2: w takim wypadku szanse, że trip dojdzie do skutku mocno wzrastają :) , czekamy na kolejnych :wink:

• 2 tygodnie później...

Termin wyjazdu zbliża się z dnia na dzień coraz większymi krokami a temat coś ucichł :(

Czy ktoś kto się wcześniej deklarował zmienił plany, rozmyślił się, itp. :?:

Proponuję odświeżyć listę chętnych żebyśmy wiedzieli "gdzie jesteśmy" z tym Eurotripem.

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu

Ponieważ jest 5 dni do zlotu a 7 do wyjazdu i jest nas tylko dwóch chętnych a odzewu żadnego, wyjazd

przesunięty w czasoprzestrzeni :shock: . Może po częstszej integracji forumowo-zlotowej uda nam się

w przyszłości :D skleić w jednym czasie fanów bezinteresownego spalania benzyny

w otoczeniu pięknych miejsc i aut :cool2: