Skocz do zawartości

EUROTRIP 2014 - Propozycja

fatgrandma

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy (i kolezanki). Tak w drodze do biura sobie myslalem ze jak bedziecie w przyszlym roku znowu organizowac europejskiego tripa i byli byscie gdzies w okolicy to mogl bym najprawdopodobniej zogranizowac nam wycieczke po fabryce silnikow BMW. Wiem ze to nie jest Welt, ale zawsze jakas tam dodatkowa atrakcja by byla. Tutaj to jest obowiazkowa wycieczka w kazdej szkole sredniej. Pamietam ze wtedy wywarla na mnie duze wrazenie, nie wiem czy dalej bym sie tak jaral ale napewno nie jest zle.

http://www.bmw-werk-steyr.at/

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

A wiec fabryka znajduje sie tutaj:

- http://goo.gl/maps/Br8zx (nie daleko do alp austryjackich, kilku fajnych jezior, monachium, wiednia itp. wiec mozna by to moze jakos polaczyc)

- Za grupe do 25 osob placi sie 130 € - jezeli chce sie miec przewodnika na wylacznosc (angielski lub niemiecki)

- Rundka po fabryce trwa jakies 2 - 2,5 godzin. (4 km)

- Dostaje sie napoj (zakaz sporzywania wlasnych napoii lub jedzenia)

- Zakaz robienia zdjec/filmow w fabryce

- Nie dostalem konkretnej informacji o ile wczesniej trzeba sie zapisac. Czasami jest tak ze nast. dzien jest jeszcze wolny, to wystarczy dzien wczesniej. Czasami konkretna data jest juz zarezerwowana kilka miesiecy z gory.

• Członkowie klubu

Oto pierwsza z moich propozycji - SHORT EUROTRIP 2014

Główne cele :

1. Jazda po torze Hungaroring ( wyjazd trzeba dopasować do "open day" , jest ich mało w miesiącu , 2-3 dni, koszt 5x20 min=100EUR własnym autem

2. Zwiedzanie Budapesztu , Budapeszt nocą - BMW sesja zdjęciowa , party time

3. Fabryka silników w Steyer - zwiedzanie

4.Muzeum BMW w Monachium

5.Praga i Drezno lub Praga albo Drezno - zwiedzanie i party time

Oczywiście byłyby potrzebne wcześniejsze rezerwacje-zgłoszenia aut na torze, muzeów , hoteli czyli propozycja dla chętnych na 100%

Kierunek trasy do ustalenia ,drogi widokowe , drogi alpejskie , ciekawe miejsce moge podać na życzenie , koszt orientacyjny również dałoby się obliczyć :D

http://obrazki.elektroda.pl/9590637600_1380138352_thumb.jpg

Moim zdaniem nocleg w monaco moze drogo wyjsc.

Zawsze można jedną noc w aucie przekimać :mrgreen:

Główne cele :

2. Zwiedzanie Budapesztu , Budapeszt nocą - BMW sesja zdjęciowa , party time

W Budapeszcie może trafimy na plan jakiejś produkcji Dorcela :mrgreen: :P

A tak na poważnie jak już byłyby Czechy, Austria i Węgry to moglibyśmy przegnać auta po Bałkanach zamiast pchać się do Monaco.

Drogę Transfogaraską w Rumunii można stawiać na równi z przełęczą Stelvio :cool2:

• Członkowie klubu

W zasadzie wszystko można , tylko trasa się rozciąga , czas wydłuża itd , kierunek Karpaty ok - ale wtedy wypadałoby zaliczyć później Bałkany -mam na myśli dawwną Jugosławię i do domu . To zupełnie inny cel i formuła Tripa :think:

Monaco ok - ale jak Monaco to całą rivierę z San Remo , Cannes , Nica , Saint-Tropez i można by dociągnąć do Andory w Pirenejach nie mówiąc o Andaluzji , ale

to już gruby Trip . Wątpię aby zgrać ekipę chociaż 5 aut :duh: - ale kto wie .

Dlatego zacząłem od umiarkowanej propozycji . Wydaje mi się że jak dojdzie do skutku Trip 5 aut, 8-9 dni od soboty do niedzieli w jednej ekipie gdzie każdy pójdzie na kompromis trasy będąc równocześnie zadowolonym będzie NASZYM SUKCESEM :handshake:

W sumie w Austrii wszedzie jest blisko. Ale Sölden to akurat kawalek... jakies 3 godzinki drogi. Mieszkam w Linz wiec moze jakos w drodze do lub z Sölden moze byc po drodze.

• Członkowie klubu
ile głów tyle propozycji. Dla mnie pomysł fajny. Ja chcę się wybrać do muzeum BMW :8)

1 punkt Tripa 2014 - Muzeum BMW - myśle że pewniak

do tego trzeba dokoptować inne cele wg potrzeb i zainteresowania np.

a) jazda po którymś torze: Hungaroring, Autodrom Brno bo widze że zajawka na to jest

b) mini plażing nad ciepłym możem

c) kręciołka po Alpach

d) inne propozycje ?

i zmontować trasę (trasy widokowe wszędzie się znajdzie) , potem zabierzemy się za datę , niektórzy mogą planować urlop w grudniu (mnie to nie dotyczy :P )

Ale chętnych na razie ni chu chu :think:

• 4 miesiące temu...
  • Członkowie klubu

A moze by tak połączyć zlot 19.07 - wyjazd ze zlotu na NURBURGRING - Lipiec/Sierpien 2014 i muzeum BMW.

Można by to zgrać jakby było paru chętnych, prosto ze zlotu do muzeum i na NURBURGRING w zalezności od terminówwolnych na torze :think: :-D

Ja moj urlop zaczne od zlotu 19.7. potem dwa tygodnie na 100% zostaje w Polsce. Przedtem i potem jestem do dyspozycji jezeli chodzi o zorganizowanie wycieczki do fabryki silnikow BMW.

Mi się trochę posypały plany wakacyjne. Tzn nie posypały ale w tym roku nie mam w ogóle co liczyć na luz i spontan wyjazdowy. Urlop już wykupiłem na Lipiec bo tylko w tedy mogę w pracy ja jak i moja 2 połowa. I tak cudem minęło to nasz zlot bo miałem jechać od 20 :roll: Jadę od 23.

Nie wiem czy w tym roku mi się uda taki wypad... Pożyjemy zobaczymy. Ale fajnie by było w większym gronie :cool2:

http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu

Temat chyba upadł ale zapuszcze sonde :D czy byliby chętni na Tripa max 7 dni

w terminie 20.07 - 4.08 .

Kierunek dowolny do obgadania , atrakcje i drogi widokowe wszędzie się znajdą :D .