Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, chciałbym w moim BMW E90 założyć podświetlenie klamek.

Chciałbym zrobić coś w tym stylu

http://img107.imageshack.us/img107/7579/boczekkd7.jpg

Jednak zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby te diody umieścić tak ,aby były niewidoczne.

Dodatkowo, chętnie zrobiłbym też podświetlenie schowków w drzwiach przednich.

Prosilbym o kilka wskazówek :

1. Jak wygląda oryginalne podświetlenie schowka oraz klamek w E60 ( najlepiej zdjęcia, bo nie moge ich znalezc )

2. Czy sa w E90 w ogóle klamki podswietlane wewnątrz oryginalnie jako opcja dodatkowa?

3. Może ktoś wykonywał taki mod.. chętnie obejrze jak to wyszło

Opublikowano

2. moj znajomy ma e60 i podswietlane w srodku klamki i schowki.

u niego jeżeli dobrze pamiętam podświetlanie klamki wygląda w taki sposób, ze pod tym czarnym plastikiem, na którym jest przycisk od otwierania/zamykania szyby .. jak on się kończy i zagina to od dołu jest taka diodka jak przy lampce podsufitce, i ona swieci na klamke.

chyba tak to wyglądało, nie pamietam czy to było podswietlanie klamki czy czegoś innego. ale wiem ze "mcałem" tą diodkę jak jechałem jako pasażer ;p

zdjęcie z neta dla dla przykładu :

http://img05.tablica.pl/images_tablicapl/44127625_1_644x461_boczek-e60-z-poduszka-skora-czarna-prawy-przod-bmw-krakow.jpg

Opublikowano
Wydaje mi się że diody w drzwiach o których mówi kolega są tylko w e92 i e93. Jest to taki pasek wzdłuż górnej części boczku od drzwi. Ale czy to.oświetla klamkę? Jest ledwo co widoczne, tylko w nocy ładnie wygląda jak ktoś już to zauważy ;)
Opublikowano
Jak masz w e9x pakiet dodatkowego oświetlenia to pod czarną listewką co idzie wzdłuż drzwi masz od spodu dodatkowe lampki które oświetlają delikatnie drzwi do dołu obejmując przy tym klamkę.

W e90 i e91 nie ma tego o czym piszesz w dodatkowym pakiecie oświetlenia.

Opublikowano
Jak masz w e9x pakiet dodatkowego oświetlenia to pod czarną listewką co idzie wzdłuż drzwi masz od spodu dodatkowe lampki które oświetlają delikatnie drzwi do dołu obejmując przy tym klamkę.

To jest jedynie w e92.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano

To jest jedynie w e92.

a juz szukalem czemu nie mam jak mam zewnetrzne klamki podswietlane ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...od dołu jest taka diodka jak przy lampce podsufitce, i ona swieci na klamke.

Zgadza sie.

Ponizej dwa zdjecia pokazujace oswietlenie klamki i schowka w drzwiach w e60 (pre LCI jezeli dobrze pamietam).

ZDJECIE1 ZDJECIE2

W przypadku e90/e91 rozwiazanie z takim oswietleniem klamki nie wchodzi w gre z oczywistych wzgledow.

Sam zabieram sie do takiego modu (nawiasem jak pies do jeza) ale zatrzymalem sie na lokalizacji diody.

Oslona raczki otwierania drzwi jest tak plytko wyprofilowana, ze ciezko umiescic tam diode w dyskretny sposob, ale moze sie uda.

pzdr

yaz

Opublikowano

Ja myślę że dobrym rozwiązaniem byłby taki pasek jak w moim 1-szym poście, umieszczony na dole klamki.

Z drugiej strony w E60 te diody jakoś ukryte nie są :)

Ma ktoś fotki jak ten schowek w E60 widzoczny jest w nocy? Bo efekt jak z F10 to chyba nie bedzie :P