Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, koledzy po fachy na pewno mają większe doświadczenie, więc chciałem zapytać czy praca tego silnika i turbiny jest prawidłowa ? Generalnie nie mam zastrzeżeń ale jakoś po poprzednim aucie w którym padło mi turbo z tzw efektem "szalonej turbiny" jakoś jestem przewrażliwiony na tym punkcie i sam juz nie wiem co o tym myśleć :) czy turbina tak pracuje ? z góry dzięki za info, dźwięk turbiny mniej więcej od połowy filmu

http://www.youtube.com/watch?v=4NBJgL2I4Ws&feature=youtu.be

Opublikowano

Czesc

Mam to samo w 2.0d (lub bardzo podobnie -dzwiek przy zejsciu z obr "wycie" takie samo. Przy przygazowkach moja chyba jest troszke cichsza, ale ogolnie podobnie

Niestety, ale licze sie z tym, ze moze pasc (turbo wyje i niejest to normalny odlgos-tak niepowinno byc). Mam auto od czerwca i zrobilem jakies 5tys km (odglos sie niezmienia). Narazie jezdze i obserwuje. Jak da mi ostrzezenie i bedzie jeszcze glosniej zrobie, narazie nieruszam.

Z drugiej strony ktos pisal na forum, ze ma taki sam odlgos i po sprawdzeniu luzu na wirniu (niemial luzu) jezdzi i nic sie niedzieje.

(sam jestem, ciekawy opinii ...) -fajnie, ze nakreciles ten filmik

Opublikowano

Miałem taki sam odgłos.

Ze wzgledu iz musze miec sprawne auto - wymienilem turbo na nowe.

Na nowym tego odglosu brak.

Turbo nic a nic nie bralo oleju, pompowalo idealnie tylko ten hałas.

Co ciekawe stare turbo nie mialo prawie luzu na wałku.

Było suchutkie.

Gdybym wczesniej nie zamowil nowej turbiny pewnie zostawil bym starą.

Ten hałas najprawdopodobniej powodowała leciutko uszczerbiona jedna z lopatek( 0,5mm albo mniej ) od strony filtra powietrza.

Stare turbo sobie zostawiłem na zapas.