Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,kupiłem x3 35i(F25) z 2010 roku z przebiegiem 70 tys.Wszystko ok.ale szarpie skrzynia np. na skrzyżowaniach gdy zwolnię.Czy ktoś się spotkał z takim problemem??

Proszę o pomoc co zrobić i z czym muszę się liczyć.

Opublikowano

Znane.

Jest akcja serwisowa, jedziesz do serwisu, mowisz, ze szarpie, wgrywaja Ci nowy software [tzw. dlugie kodowanie - pare godzin] i... tyle. Problem znika.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Zadzwonłlem do aso ,podałem nuemr vin i stwierdzili że o takiej akcji nie słyszeli i po vinie nic mi nie przysługuje....

Może masz jakieś dokładniejsze informacje dotyczące tej akcji??

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hej

Ja miałem taki problem skrzynia szarpała przy skręconych kołach tz. wjazdy wyjazdy , rondo itd. przy jeździe na wprost nie zauważalne.

2 tyg. jazdy do serwisu i wsparcie BMW PL i jest diagnoza uszkodzony moduł VTG. Wymiana na nowy ( gwarancja ) problem rozwiązany ..problemu nie ma ...

pozdrawiam

Opublikowano
Znajomy z BMW z tym silnikiem, tez mial podobnym problem z szarpaniem , zwlaszcza na biegach nizszych....propozycja ASO, wgranie nowego softu....niestety nie dziala, wiec w tym wypadku problem jest gdzies indziej...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

niestety po wgraniu nowego softu i programowaniu skrzyni,pomocy BMW Polska,serwis zdecydował że należy wymienić skrzynię :x

koszt to około 35 tys netto

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Temat staty ale mam to samo. Doraźnie pomogła wymiana oleju w skrzynce rozdzielczej. Teraz problem powrócił więc pewnie wymiana skrzynki. Auto na gwarancji więc pewnie po straszeniu sądem wymienią
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie szarpie coraz bardziej i zastanawiam się czy kupić używkę czy dać do regeneracji - w okolicy Częstochowy są dwa warsztaty co naprawiają skrzynki rozdzielcze ATC 450
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
F25 2.0D automat, 70 kkm nalotu. U mnie ostatnio pojawiło się coś podobnego. Jak na skręconych kołach jadę powoli i puszczę gaz (jadę po małym rondzie) lub ruszam ze skręconymi kołami to czuć tak jakbym jechał po kostce brukowej. Nie jest to szarpanie, raczej drganie i nie występuje zawsze, ale jednak dosyć często. Kierunek skrętu kół bez znaczenia. Czyli co skrzynia, VTG? martwić się tym?