Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiesz teoretycznie :D przy tej temp. otwiera się oryginalny termostat, jak potrzymasz dłużej to nie zaszkodzi ;) w sensie takim że temp. w końcu powinna zacząć się stabilizować i nie iść do góry
Opublikowano
No to jak to się mówi metodą prób i błędów :D Rozumiem że został dalej wkręcony gwint, więc może wkręcić 2 śrubki i kombinerkami spróbować obrócić
Opublikowano

Dojechałem chociaż ledwo , walił płyn całą drogę aż po szybie. Przed warsztatem lekko się zagotował przy temp. 110 stopni dolałem wody i podjechałem na lakiernie.

Teraz muszę zakupić płyn (jaki najlepiej?) nowe śruby już jadą

• 2 lata później...
Opublikowano

Rozwiązałeś kolego swój problem ? Mam identycznie.

Miesiąc po założeniu instalacji LPG przy dodawaniu gazu słyszę bulgotanie, przelewanie się wody.

Oprócz tego ciepłe powietrze leci tylko po stronie kierowcy. Po stronie pasażera leci parę stopni zimniejsze.

Samochód był odpowietrzany dwa razy i nic to nie dało.

Macie jakieś pomysły co może być przyczyną ?

Opublikowano

Źle założona instalacja gazowa, reduktor za nisko, za długi obieg wody.

Miałem problem z tym bulgotaniem i ogrzewaniem właśnie jako tako działającym, jak przeciągłem go po obrotach to dobrze grzało a przy normalnej jeździ prawie całe ciepło szło w reduktor.

Od tamtego czasu zdążyłem wymienić silnik (swap), założyć nową instalację i już nie mam tego problemu ;)

Opublikowano

Podjade w następnym tygodniu do gazownika :)

Zastanawia mnie tylko to dlaczego przez pierwszy miesiąc było wszystko ok i teraz nagle zaczęło się przelewać ?!

Opublikowano

Samo bulgotanie to raczej problem z odpowietrzeniem, właśnie z powodu długich węży do reduktora i to powinno dać radę ogarnąć bez problemu.

Natomiast brak ogrzewania to długie węże i możliwe że nisko umiejscowiony reduktor, a to już przeróbka instalacji.