Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chce podłączyć ringi tak żeby po przekręceniu kluczyka na drugą pozycję sie zapalały mimo jak światła bd na pozycji 0 jak to zrobić ? silnik posiadam benzynowy
Opublikowano
znajdz kabel w którym pojawia się prąd na 2 pozycji zapłonu :) użyj sygnału z tego kabla, zastosuj przekaźnik albo weź prąd na żywca i już :)
szukam
Opublikowano
znajdz kabel w którym pojawia się prąd na 2 pozycji zapłonu :) użyj sygnału z tego kabla, zastosuj przekaźnik albo weź prąd na żywca i już :)

Niby jak mam ten kabel znaleść i gdzie go szukać bo ja zielony jestem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego sprawdź na bezpiecznikach gdzie pojawia się napięcie gdy przekręcasz stacyjkę, chyba prościej się nie da. Bezpieczniki są w górnej części schowka. Jeśli jednak nie masz o tym zielonego pojęcia, to proponuję zasięgnąć pomocy elektryka.. żebyś później nie pisał tematów, że samochód nie odpala POMOCY!!

Nie przyjmij mojej rady jako złośliwość, ale jako dobrą podpowiedź :wink:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Kolego sprawdź na bezpiecznikach gdzie pojawia się napięcie gdy przekręcasz stacyjkę, chyba prościej się nie da. Bezpieczniki są w górnej części schowka. Jeśli jednak nie masz o tym zielonego pojęcia, to proponuję zasięgnąć pomocy elektryka.. żebyś później nie pisał tematów, że samochód nie odpala POMOCY!!

Nie przyjmij mojej rady jako złośliwość, ale jako dobrą podpowiedź :wink:

Załóżmy że znajdę już ten bezpiecznik co mi to da że go znajdę co dalej ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak to co, skoro pokaże się na nim prąd po przekręceniu stacyjki, to możesz od niego pociągnąć przewód do ringów i ringi włączą się tak jak tego oczekujesz..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
No jak to co, skoro pokaże się na nim prąd po przekręceniu stacyjki, to możesz od niego pociągnąć przewód do ringów i ringi włączą się tak jak tego oczekujesz..

aha rozumiem przejdę tam spod maski do schowka jakoś ? Gość u którego kupiłem lampy powiedział mi że najlepiej podpiąć się pod + stacyjki tylko gdzie to ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

aha rozumiem przejdę tam spod maski do schowka jakoś ? Gość u którego kupiłem lampy powiedział mi że najlepiej podpiąć się pod + stacyjki tylko gdzie to ?

Złota zasada, podłączaj się od bezpiecznika, tak żeby było jakieś zabezpieczenie w razie zwarcia.

Przejść do schowka dasz rade bez problemu, z komory silnika poprzez przegrodę grodziową po stronie pasażera jest otwór z gumową zaślepką, w którą wchodzą inne przewody, znajdziesz. Od strony kabiny musisz zdjąć schowek, jak to zrobić znajdziesz instrukcję w dziale zrób to sam, gotowe recepty na stronie głównej. Tam już jesteś przy samych bezpiecznikach. Nawet na youtube znajdziesz filmiki jak to zrobić.

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
cięzko to widze. Kolega nie ma zielonego pojecia jak działa prąd i układ elektryczny w aucie wiec lepiej daj 100 elektrykowi albo postaw flaszke komuś kto się na tym zna. Bo tak to sobie zwarcie zrobisz, auto spalisz itp.
szukam