Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
WItam. Posiadam na swojej wielofunkcyjnej kierownicy 2 nieaktywne przyciski i chcialbym cos z tym zrobic. Chce dolozyc do swojej e46 modul bluetooth, wiec kupuje modul wiazki itp, caly komplet. Teraz, mam seryjna nawigacje 16:9, jak wyglada dodanie opcji "telephone" w menu na ekranie(teraz oczywiscie jej niema) no i cala obsluga tego? Czy robi sie to automatycznie czy trzeba wgrwac jakies nowsze softy czy cos w tym stylu? Dodam, ze w numerze VIN nie ma wzmianki o przygotowanej instalacji wiec zaczynam od zera, jednak sie uparlem bo denerwuja mnie te przyciski na kierownicy, po co je miec skoro nie dziala.Ewentualnie czy znacie jakies zamienniki ktore bede mogl w pelni obslugiwac z ekranu nawigacji m.in. ksiazke adresowa? Mam nadzieje ze ktos przerabial ten temat i sie wypowie. Pozdrawiam Edytowane przez plichton
Opublikowano

a jak ten parrot ma sie do ekranu 16:9 bedzie pokazywal kto dzwoni jaki numer itp? bedzie mozliwosc wybrania z ksiazki telefonicznej numeru i dzwonienia?

Znalazlem cos takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=3553680364&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62. Jesli bedzie to dzialac z E46 to chyba jest to najlepsza opcja no chyba ze w tej cenie da sie to zrobic tak jak oryginal to oczywiscie wybieram opcje z oryginalem

Opublikowano

Zadzwoń do tego sprzedawcy.Ja też od niego kupuję zastawy do aut nie tylko BMW.Doradzi fachowo a potem zdecydujesz czy warto :mrgreen: :mrgreen:

ps.na pewno to nie są takie koszty jak w tym linku co do parrota do e46 :nienie: :nienie: :nienie:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
czytalem o tym parrocie i nie podoba mi sie to podanie gdyz do sterowania jest potrzebny osobny "guzik/joystick". Więc ta opcja odpadam. Zalezy mi na tym aby wygladalo to oryginalnie jesli juz nie moze byc :)
Opublikowano

Przecież masz mutifonkcję i wszystko z kierownicy.....gdzie ty czytałeś te głupoty ??

Zresztą nie zamierzam nikogo do niczego namawiać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Zapytaj tego sprzedawcy z linka który podałeś.Ja u niego kupowałem już kilkanaście Parrotów nie tylko do BMW i zawsze sterowane z kierownicy a nie jakiś joystick :wink: :wink: :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja się zastanawiam czy densione byłby spoko. Obsługe telefonu z monitora 16:9 ma wersja PRO oraz FIVE. Oba urządzenia można podłączyć do navi 16:9 tylko z płaskimi pinami i bez DSP. Z tego co czytałem to większość E46 miało płaskie piny a nie okrągłe, ale u siebie jeszcze tego nie sprawdzałem. Na tym forum koleś montował wersję FIVE i porobił zdjęcia jak to wygląda.

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f8/2003-e46-330ci-navi-prof-16-9-dension-gateway-five-installation-t109290/

Do menu na ekranie dodana jest opcja TELEFON. Zyskujesz też mp3 i jakieś inne pierdoły. Odpada za to zmieniarka CD. Niestety koszt to minimum 670zł:( Wersja FIve 800zł. U nas na forach nikt tego nie montował, pewnie ze względu na cenę, więc nawet nie ma się kogo zapytać jak wrażenia.