Skocz do zawartości

E39 Edition Exclusive - wskaźniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomimo, iż wersja Edition Exclusive (2002 - 2003) różniła się wyposażeniem w zależności od rynku, to jeszcze nigdy nie widziałem jej bez aluminiowych, okrągłych ramek wskaźników (prędkościomierz, obrotomierz, paliwo, temp.) - aż do dzisiaj. Czy możliwe jest, że autko wyjechało w takim stanie z fabryki, czy po prostu coś było kombinowane (czytaj: wymieniony cały zestaw)?
Opublikowano
Ale jest w VIN "wydanie Exclusive", czy wnioskujesz po roczniku i innych elementach wyposażenia? I z jakiego rynku jest auto?
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

Auto jest... z Polski. VIN jest obiecany, ale go na razie nie ma... I faktycznie wnioskuję po elementach wyposażenia, czyli: zgadza się kolor, felgi, chromy na listwach zewnętrznych oraz klapie, skóra (typ, wzór i kolor), dźwignia ręcznego, gałka skrzyni, no i w końcu słynne listwy - trochę drewna, a trochę tzw. 'klavierlack'.

Tutaj link:

http://otomoto.pl/bmw-530-full-automat-navi-xenon-skora-C30174767.html

Opublikowano

No to Vin wszystko wyjaśni :)

A tak zgadując, to faktycznie to co napisałeś się zgadza. Dodatkowo zgadzają się również listwy pionowe na słupkach drzwi wykończone na wysoki połysk (GLANZSCHWARZ). Nie wiem tylko czy kierownica nie powinna być taka:

http://frogprivate.eu/?g=DRRittY0s2vBmcMsY05uRme9&p=pARin1l2kAJG3kTUfiBeuJdP&s=bjYdpA

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

w którym miejscu ona jest "Exclusive" i fful ?

jak dla mnie to golas i aż dziwne że ma navi

i nie zaczynajcie nowej dyskusji o plastikowych listwach bo takich BMW nie stosowało

Opublikowano
A tak zgadując, to faktycznie to co napisałeś się zgadza. Dodatkowo zgadzają się również listwy pionowe na słupkach drzwi wykończone na wysoki połysk (GLANZSCHWARZ). Nie wiem tylko czy kierownica nie powinna być taka (...)

Glanzschwarz - jak najbardziej, natomiast podobno kierownicę można było zamówić trójramienną (część egzemplarzy Edition Exclusive właśnie taką ma). Gorzej z tymi ramkami... Tym bardziej dziwne, że gdyby nawet wymieniać cały zestaw, to te ramki przecież bardzo łatwo jest przełożyć...

Opublikowano

i nie zaczynajcie nowej dyskusji o plastikowych listwach bo takich BMW nie stosowało

A z czego niby są listwy? Jakieś tam tworzywo. Czy to plastik czy co to jeden.... Chodzi o to, że to nie drewno

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tym modelu co pokazałeś nie ma drewna tylko to raczej plastikowe listwy. Drewno szlachetne było tylko chyba w dość jasnym kolorze

To jest prawdziwe drewno :!:

Opublikowano

W e39 (napewno z pakietem "Exclusive", nie wiem jak reszta) jest prawdziwe drewno a nie plastik jak w japońcach. Dokładnie klon muszlowy.

@Dajan po 1. nie przesadzaj że golas, po 2. nie chodzi o to czy wyposażenie jest bogate, czy nie, chodzi o dodatki Exclusive, których po prostu nie ma w "standardowych" wersjach wyposażenia. Tak jak masz np. m-pakiet a nadal możesz mieć golasa, tak możesz mieć exclusive (elementy już były tu wymienione, np. skóra ma po prostu inny wzór - z takimi fakturowanymi paskami, drewniane listwy mają odcięcie i czarne malowanie, itp) a nie mieć np. nawet podgrzewania siedzeń.

Opublikowano
skóra ma po prostu inny wzór - z takimi fakturowanymi paskami, drewniane listwy mają odcięcie i czarne malowanie,

faktycznie skórę przegapiłem

listwy dwu kolorowe nie

z tego co pamiętam listwy zewnętrzne z chromem na drzwiach to był standart gdy zaczli lift ale wyparły je te całkowicie lakierowane bo praktycznie tylko takie ludzie zamawiali

Opublikowano

:D

ja mam exlusiv .tak mi rzeczoznawca wpisywal jak mi gosc quadem wjechal w klape.tylko ze ja mam exlusiv sport -

mam kiere trzy ramienna i te obramki na licznikach- emblemat modelu zniesiony tez jest exlusiv.

musze spojrzec na ten wydruk od rzeczoznawcy -bo on wypisal wiecej niz ja wiedzialem o aucie.

möj jest ze szwajcarji -ale navi nie mam :mad2:

i cena podobna ja dawalem 26 ale 4 lata temu :mad2: :search: :search: :search:

z mojä bee nie idzie sie nudzic
Opublikowano
akurat brak napisu modelu nie ma nic wspólnego z exclusive :)
Opublikowano
No i się wyjaśniło po VIN-ie - faktycznie Edition Exclusive. Tylko te obramowania wskaźników, których nie ma, a być powinny... Dziwna sprawa. Reszta pasuje.