Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem ten błąd climatronika, jeśli wróci po skasowaniu to jeden z silniczków jest do wymiany. Jakbyś potrzebował pisz powiem Ci dokładnie który.

Central info display / Zentrales Display

Central control timeout

Code: 00A468

mam ten błąd i nie mam pojęcia jak się go pozbyć:(

• Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mialem ten błąd climatronika, jeśli wróci po skasowaniu to jeden z silniczków jest do wymiany. Jakbyś potrzebował pisz powiem Ci dokładnie który.

Central control timeout

ok spoko :) zobacze co wroci dzis zrobilem sprawdzenie DISem i kasacje bledow.. jutro jak czas pozwoli to sprawdze co i jak ;)

Opublikowano
Wszystkie błędy poza DDE po skasowaniu raczej nie wrócą i są związane z tym że ktoś grzebał. Te z DDE są związane z padniętym sterownikiem i/lub świecami żarowymi, trzy lata wystarczą żeby niektóre siadły a te sterowniki też są usterkowe - poszukaj na forum można je regenerować. Dobrze że im się nie udało odjechać, wybita szyba świadczy o tym że to jacyś amatorzy.

No na pewno jacys debile bo auta sie kradnie bezszkodowo w tych czasach ;) no ale na szczescie tylko szyba ucierpiala :) nic wiecej :)

Sterownik jest z prawej strony jak sie patrzy na silnik ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ZTCP to tak. Zainteresuj się też może jakimś dodatkowym zabezpieczeniem antykradzieżowym, są tu na forum tematy o tym.
3A0jS9b.png
Opublikowano
ZTCP to tak. Zainteresuj się też może jakimś dodatkowym zabezpieczeniem antykradzieżowym, są tu na forum tematy o tym.

mam jedno zalozone cliford black jack 5... Mysle ze jak tacy amatorzy beda chcieli krasc to zabezpiecznie zadziala dobrze a jak konkretni zlodzieje to nie ma sily by ich to powstrzymalo :)

Opublikowano

Powróciły błędy :

Engine / Motor

Glow plug cylinder 3

Code: 004232

Cylinder 4 glow plug control

Code: 004242

Glow plug cylinder 5

Code: 004252

Glow plug cylinder 6

Code: 004262

Oraz ten ekranowy :

Central control timeout

Oraz elektrycznej pompki.

Junction Box Passenger / Beifahrer

Short circuit to positive or open circuit - additional water pump

Code: 00A6D1

Ta pompę warto naprawić? Kupić nową czy używana?

Opublikowano
Ja tam bym nie pisał DOKŁADNIE co masz ;)

Niby tak ale trzeba kod wpisywac plus ten przycisk jest bardzo charakterystyczny :)

Opublikowano

Central control timeout

A masz może jakiś problem z wyświetlaczem licznika?

Opublikowano
Czasem lekko swolni się reakcja, ale zazwyczaj jak zrobić chce za dużo i za szybko, z rok temu miałem naprawiana navigacje bo padla zrobiłem tez nowy laser oraz update, niestety straciłem komendy głosowe :/ tzn sterowanie głosem.
Opublikowano

mam jedno zalozone cliford black jack 5... Mysle ze jak tacy amatorzy beda chcieli krasc to zabezpiecznie zadziala dobrze a jak konkretni zlodzieje to nie ma sily by ich to powstrzymalo :)

ten guard system promowany na forum jest moze nie taki tani ale niezawodny.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

ten guard system promowany na forum jest moze nie taki tani ale niezawodny.

ja sie zastanawialem czy nie mozna by odciac jednego przewodu z OBD i zrobic go na wlaczniku, ze jak bede chcial uzyc do diagnozy to przelacznik polaczy przewod i mozna uzywac obd a jak odlacze to nie bedzie polaczenia z kompem lub cos w tym stulu.. tylko czy mozna przeciec jeden z przewodow czy trzeba by miec wiecej odlaczonych od gniazda by polaczenie nie bylo kompletne itp...

jakies pomysly??

Opublikowano
tylko ze jezeli wpadniesz na profesjonaliste to on i tak ci zerwie cala wtyczke obd aby wlaczyc swoja.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
tylko ze jezeli wpadniesz na profesjonaliste to on i tak ci zerwie cala wtyczke obd aby wlaczyc swoja.

dlatego chcialem gdzies na przewodzie w polowie przeciac i dac wlacznik ktory by przeciety przewod laczylo w momencie kiedy bede potrzebowac..

A pro goscie nie uzywaja tych wtyczek OBD?? :shock:

Opublikowano

wiesz nie znam dokladnej procedury bo nie praktykuje :) ale gdy praktykant mi pokazal na moim samochodzie z dwoma systema zabezpieczen jak odpala bunie w mniej niz 3 minuty to jednak uznalem ze jego rada jak chodzi o system bezpieczenstwa ktory sluzy bedezie wzieta pod uwage.

Z tego co mi powiedzial, tak rezumujac wszystkie systemy ktory maja unieruchomic samochod to jest zart, wszystkie systemy bazujace na gsm lub gps sa proste do zaklocenia (pokazal mi na moim), jedyna sprawa dzisiaj przeciwko ktorej nie ma rozwiazania to urzadzenie zamieszczane indiwidualnie, bez polaczenie z akumulatorem i ktore operuje na falach radiowych o zmiennej czestotliwosci. Da sie to zaklocic ale cena urzadzen do tego przeznaczonych liczy sie w setkach tysiecy, sa duze i raczej nie sa uzywane z powodu ceny i nie trudnosci w odpowiedniej konfiguracji. Cala reszta to pieniadze wyrzucone w bloto.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Czyli co by nie zrobić to i tak dla chcącego nic trudnego :shock: fajnie :) myślałem ze przecięcie kabla z wiązki obd odstraszy złodzieja jak nie będzie miał połączenia z kompem i nie będzie szukać dlaczego i co jest nie tak.. hmm

To co tu robić,? Kola do domu zabierać??przyniosa własne :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli co by nie zrobić to i tak dla chcącego nic trudnego :shock: fajnie :) myślałem ze przecięcie kabla z wiązki obd odstraszy złodzieja jak nie będzie miał połączenia z kompem i nie będzie szukać dlaczego i co jest nie tak.. hmm

To co tu robić,? Kola do domu zabierać??przyniosa własne :)

Tylko AC ze stałą sumą ubezpieczenia. ;) Jak będzie chciał to i na lawete wrzuci a potem w szopie na spokojnie rozpracuje wszystko.

Opublikowano
Jak będzie chciał to i na lawete wrzuci a potem w szopie na spokojnie rozpracuje wszystko.

przy systemach RL to nic mu nie da

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

Czesto ludzie na forach sie pytaja jak to zrobic :) to nakrecilem szybki filmik jak zmienic zarowke w ringach w e90 pre lci :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Filmik niedługo mi się przyda jak przyjdą Ledy prosto od chińczyka :norty:

Poradziłeś sobie z błędem CID?

malo czasu puki co zmienilem pompe wody (elektryczna) i kolejnie bede sie zabierac za swieczki zarowe ale jeszcze czesci nie kupilem ;) i szczerze watpie ze przez kolejne 2 tygodnie dam rade sie za to zabrac :(