Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawnno nic nie pisalem :)

Niedawno pewien osobnik zrobil mi rysen na zderzaku , potem kolejny koles jakos 3tyg pozniej pod sklepem. wiec nadarzyla sie okazja by poprawic pare rzeczyw samochodzie :) tzn, oddalem do lakiernika by polakierowac oba zderzaki , zrobic polerke calego auta oraz , przepolerowac lampy :)

Na koniec po odbiorze sam nalozylem wosk :) i efekt jest super :) szkoda ze pada i nie dalem rady nawet zdjecia zrobic auta w calosci :)

Ponizej pare fotek z wykonanych prac :)

20140527_150748.jpg

20140527_184156.jpg

20140527_184225.jpg

20140527_184257.jpg

20140527_150809.jpg

20140527_155111.jpg

20140527_184216.jpg

20140527_184335.jpg

20140527_184343.jpg

20140528_054659.jpg

• Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pięknie utrzymana sztuka :)

Nie zastanawiałeś się nad jakąś delikatną lotką na klapę?

Dodałaby charakteru i wyrazistości.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano

zastanawialem sie ale nie wiem czy chce cos na klape, mysle zeby dac splitery do przodu ale chce by byly czarne jak reszta dodatkow z Mpakietu.. niechce miec carbonowych i nie potrafie znalesc zadnych fajnych podrobek w dobrej cenie.. W sumie jest jedna firma ktora ma ale nie wydaje mi sie ze beda dobrze wykonane a reszte to carbonowe i wysylka za wielkiej wody..

A na klape chyba nic mi nie pasuje wizualnie w 100% ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy dalo KM bo po wyciagnieciu odrazu robili mi program.. nie mozna tylko sobie wyciagnac , do tego trzeba to ustrojstwo usunac programowo... a jak juz sie programowo usowa to przy jednej wizycie i niewielkiej doplacie zrobic pare KM wiecej ;) tak to wygladalo u mnie i nie tylko ;)

Dymu nie ma duzo o ile masz w dobrym stanie silnik i wszytskie czujniki dzialaja poprawnie :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dawno nic nie pisalem ale caly czas cos robie ;)

Od dluzszego czasu prowadze walke z moim radiem DAB , ze wzgledu ze nikt nic nie wie jak sie za to zabrac , zaczalem wymieniac czesci na nowe :) efekty mizerny - ale jeszcze zostala jednostka glowa do sprawdzenia.... :)

Antena dachowa (nowa) Jak macie mozliwosc nie sciagania to nie robcie tego bo samo sciaganie i klejenie nie jest zle ale usowanie pozostalosci tasmy :duh:

20141119_155156.jpg

20141119_173439.jpg

20141119_173448.jpg

20141119_174023.jpg

nowy wzmacniacz antenowy - drogie ustrojstwo i ciezko znalesc uzywany w tej specyfikacji jaka potrzebowalem.

20141113_153834.jpg

20141113_153911.jpg

20141113_154315.jpg

rowniez nowe filtry antenowe ktore znajduja sie na slupkach tylnych :) (zdjec brak)

Zeby nie bylo dnia spokoju jakas nudzaca sie szumowina potraktowala mi szybe z pistoletu na kulki...

20141117_065931.jpg

20141117_073135.jpg

20141117_065954.jpg

Szczesliwie znalazlem uzywana orginalna szybe za polowe ceny ASO (nowej) a szyba w bardzo dobrym stanie i bez rysek i byla dostepna od reki :)

20141117_131217.jpg

20141117_132352.jpg

20141117_141354.jpg

20141117_143347.jpg

Opublikowano

Jaja ku...owi bym urwał jak bym złapał. Co mu samochód winien...

Powodzenia z radiem.

Opublikowano
Jaja ku...owi bym urwał jak bym złapał. Co mu samochód winien...

Powodzenia z radiem.

ciesze sie jedynie ze nie chcialo mu sie po lakierze strzelac.. szyba tansza niz lakierowanie ;)

Opublikowano
No fakt. Ja niestety kiedyś użyłem w e46 jakiegos debila z kluczem. Do lakierowania dach, tylni blotnik i klapa bagażnika. Nie wiem czym się kierują tacy?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
No fakt. Ja niestety kiedyś użyłem w e46 jakiegos debila z kluczem. Do lakierowania dach, tylni blotnik i klapa bagażnika. Nie wiem czym się kierują tacy?

zazdrością i brakiem wyobrazni

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano

zal im dupe sciska chyba.. nie wiem

Robilem glupie rzeczy bedac mlodym ale nigdy niczego nikomu nie niszczylem i chcial bym by reszya ludzi taka byla ale niestety to juz podchodzi pod idealny swiat wiec mozemy o tym zapomniec ;)

Opublikowano

Całkiem możliwe to co piszecie, tylko co im da tak naprawdę wybicie szyby, czy rysa? Jakieś dowartosciowanie siebie? :duh:

Oj chciałbym takiego złapać za rękę...

No nic nie temat o tym.

Podsumowując piekne auto :cool2:

Opublikowano

Sprawa mojego DAB zostala rozwiazana :D piszac w skrocie wymienilem wszystkie czesci na nowe

1.antena dachowa (pod pletwa)

2.wzmacniacz antenowy (kolo 3swiatla stop)

3. na obu slupkach sa filtry i wzmaniacze chyba lacznie 3 elementy

4. element byl uzywany to sterownik radia DAB

Po zmianie wszystkiego nadal byla wielka :mad2: :mad2: idac dalej pomyslalem ze to moze byc cos innego nie DAB tylko cos co zakluca albo cos z masa.. i podczas sprawdzania masy itp. podczas testow zauwazylem ze dab reaguje na zapalone swiatla. pierszy pomysl byl xenon a potem okazalo sie ze chinska ledowa zarowka ringow puszczala jakis sygnal na mase i to niszczylo caly sygnal DAB..

Koszt czesci dab okolo 2-5tys zlotych (trzeba teraz odsprzedac caly zestaw by strata nie byla taka duza :)

Koszt zarowek 100zl :lol: i majac taki pomysl na poczatku w takiej kwocie by sie naprawa calosci zamknela ;)

Opublikowano

To popłynąłeś :duh:

Z tymi chińskimi żarówkami tak właśnie jest.

W poprzedniej e90 zamontowałem xenonowe halogeny. Oczywiście chińskie... Co się okazało radio prawie w ogóle nie odbierało kanałów przy włączonych halogenach :roll:

Do piekła z tą chińszczyzną.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano

czytajać apropos radia myslałem, że coś z masą, ale chińskie żarówki, nie przypuszczał bym :duh:

swoja drogą po co Ci DAB w Polsce? chyba , że w Lądku słuchasz, bo u nas chyba tylko polskie radio?

Opublikowano
To popłynąłeś :duh:

Z tymi chińskimi żarówkami tak właśnie jest.

W poprzedniej e90 zamontowałem xenonowe halogeny. Oczywiście chińskie... Co się okazało radio prawie w ogóle nie odbierało kanałów przy włączonych halogenach :roll:

Do piekła z tą chińszczyzną.

no daj spokoj to jakas masakra jest. ja po wymianie gratow zaczalem myslec ze pewnie xenon cos sieje bo tam idzie spory prad a tu taki psikus... Teraz wystawilem wszystkie uzywane czesci na ebay i czekam na szczesliwego nabywce - przynajmniej ma sprawdzone czesci i z pewnej reki :wink:

Opublikowano
czytajać apropos radia myslałem, że coś z masą, ale chińskie żarówki, nie przypuszczał bym :duh:

swoja drogą po co Ci DAB w Polsce? chyba , że w Lądku słuchasz, bo u nas chyba tylko polskie radio?

dokladnie tak samo jak zaczynalem odlaczac lampy z wtyczek to w pewnym momencie wszystkie problemy odeszly... i powiem ci ze rece mi opadly jak odpialem ta zarowke a z 2 strony radosc bo ile godzin nad tym spedzilem to moje...

W pl DAB jeszcze nie dziala ale jak zacznie kiedys to polecam.. Ja uzywam to w Londynie - dzwiek czysty jedynie czasem wylapuje jakies zaklucenia np z autobusow itp i przez chwile nie dziala, ale ogolnie radosc z radia jest spora ;)

Dodatkowo w NAVI sie caly czas uaktualniaja korki i navigacja ma mozliwosc wyliczenia najlepszej trasy , nie jest to moze idealne ale spewnoscia dosc pomocne :)

• Członkowie klubu
Opublikowano

wiesz, wybory sfałszowane, górnicy strajkują jak co roku, jeszcze tylko zima nie zaskoczyła drogowców :mrgreen: ,

nasz rząd ma większe problemy niż rozwijać nowe technologie :wink:

Opublikowano (edytowane)
A jak Ci zwykłe radio działa w UK?

Hej Tombo ;)

bardzo dobrze :) nie zauwazylem zadnych problemow.. sygnal dosc mocny rds itp wszystko dobrze dziala :)

Edytowane przez FIDOOO
Opublikowano
wiesz, wybory sfałszowane, górnicy strajkują jak co roku, jeszcze tylko zima nie zaskoczyła drogowców :mrgreen: ,

nasz rząd ma większe problemy niż rozwijać nowe technologie :wink:

no i zus nadal sie buduje ;)

czyli wszystko w normalnie :) :duh: :D

• 1 miesiąc temu...