Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko o wytrzymalosc skrzyni, tzn ile maks momentu moze przeniesc i jaka moc. CHodzi mi zarowno o manual, jak automat.

Mam pomysl na nowy projekt i tak sie zastanawiam czy to zadziala. Chcialem zaopatrzyc ten silnik w kompresor, ale nie wiem czy mi skrzynia pociagnie.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Jak do katowania to zdecydowanie manual, te 5hp30 mają już w większości dosc wszystkie więc jak jeszcze zwiększysz moment to się od razu posypie.
Opublikowano
Oczywistym dla mnie jest ze montaz uzywanej przekladni mija sie z celem. Dlatego rozwazam tyylko taka mozliwosc ze silnik i skrzynia po kompeltnej regeneracji.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Koszta spore to prawda :P Ale jak ma byc dobrze to nie moze byc tanio. Prosta zasada która się zawsze sprawdza.

Tejo masz racje 6 manual, wszystko fajnie tylko pytanie czy podjedzie pod M60, bo z tego co pamietam to montowana taka przekladnia byla w M62. A nie wiem czy przypadkiem jednak się czyms nie różnią mocowania.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
o ta bo ja sram hajsem :P bez przesady. Poza tym wole M60 mam zaufanie do niego z 7er :P

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
A do jakiej budy chcesz to wstawić? Znajomy robił e30 z M62 w manualu i było przy tym w cholerę dłubaniny, załatwianie miski olejowej z E31, przespawywanie ściany grodziowej i mocowań silnika, dorabianie wydechu, kombinacje z wałem... A w E36 podobno jeszcze gorzej :) Dużo prościej by było coś na E34 wykombinować np

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

e24 :D Jeszcze sie zastanawiam nad M30B35, bo to by bylo bez problemu do wsadzenia.

Wsadzanie do e36 silnika V8 to jest jakas porazka :P mialem ochote na taki projekt, ale po konsultacji z osoba ktora sie na tym zna duzo lepiej niz ja, natychmiast zrezygnowalem :P

e34 mi sie nie podoba, a e30 jest zbyt nerwowe z tym silnikiem.

Mam poprostu opcje kupic za smieszna kase bude e24, bez silnika i tak sie zastanawiam.

4.0 V8 LPG 4 gen