Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam duzy problem ze swoim compaktiem. Wpierw stracil moc , niemial przyspieszenia itd wiec pojechalem podpielem go pod kompa i wyskoczylo do wymiany przepustnica czujnik przeplywomierza, od polozenia przepustnicy, od walu na tlumiku i jeszcze kilka. Kupilem przepustnice zmienilem wraz z czujnikiem przeplywomierza(nie boscha). I po kilku dniach jazdy auto zaczelo sie dziwnie zachowywac, dusi sie bardzo tlumik sie trzesie pluje woda czasami gasl jak dawalo sie gazu i ostatnio z okolic kolektora ssacego lub pod nim niewiem gdzie to jest jak da sie wiecej gazu slychac takie cyk cyk jakby cos strzelalo niewiem jak ten dzwiek opisac. Czuc benzyna , spoczatku niebylo obiegu w zbiorniku do plynu chlodniczego naciskales na wezyk od niej to ciezko plyn lecial, i czasami czuc i widac dym na dole od strony kolektora ssacego. Niewiem co to jest. Moze macie jakies pomysly albo mieliscie taki przypadek. z gory dzieki :))

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam wynienialeś czy mechanik? Jak sam to szukaj nieszczelności dolotu a jak mechanik to wracaj do niego i niech poprawia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mechanik znajomy a wymienialem sam nazdorowal mnie;). Myslisze to przez to?? Dodam ze jak przekrecisz klukycz do zaplonu to przepustnica piszczy robi takie piiiiiiiiiiiiiiii przez chwile