Skocz do zawartości

po odlaczeniu kostki radio nie dziala ...POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, panowie odlaczylem kostki w radiu bussines cd blaupunkta po czy przestalo dzialac ... bezpiecznik jest ok podlaczenie ok i jak podlacze kostke to slychac prace w srodku ale nie swieci sie wogole co moze byc przyczyna?? prosze o pomoc
Opublikowano
Czy to radio jest kodowane ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Jak to radio jest z drugiej reki to często na plecach radia jest wpisany kod.

Gdzieś na innym zaprzyjaźnionym forum widziałem że jest magik co pomaga odnaleźć kod.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=4&t=2766&start=3380

Jak się dobrze uśmiechniesz podajesz im nr seryjny od radia i od nich dostaniesz kod aktywacyjny , a dla mnie flaszke ;-)

..........................................................................................

Opublikowano

Kamil witaj !

Nie pisz dużymi literami bo admin Ci może posta wykasować.

Kolega już Cię zapytał

A wcześniej działało wszystko? Po co je odłączałeś?

Pytając o to chciał ci pomóc i chciał się dowiedzieć więcej o zaistnieniu twojego przypadku.

Nikt za język Cie nie będzie ciągnął

ale jak opiszesz czy wcześniej to radio dobrze działało

i jaką kostkę rozłączyłeś

czy ją prawidłowo podłączyłeś

Podeślij fotki tej kostki

i radia

bezpiecznik jest ok podlaczenie ok i jak podlacze kostke to slychac prace w srodku ale nie swieci sie

Z twojego poprzedniego opisu by wyglądało że radio oczekuje na wprowadzenie kodu aktywacyjnego a jak tak jest to na wyświetlaczy powinno wyświetlić kreski.

Czytałeś tego linka co Ci podesłałem ?

tam takich przypadków jest sporo.

Czy ty wiesz co to są google ?

Ps.

Trochę piszesz jak mój dziadek , dzwoni mi że telewizor nie działa a jest na gwarancji i nie może nic oglądać i po kilku pytaniach się okazało że niema światła w całym domu i w całej wiosce.

Opublikowano
radio odlaczylem bo plyta sie zaciela w srodku i chcialem ja jakos wydostac no i w sumie udalo mi sie i caly czas wszystko dzialalo ok kostka jest oryginalna a bezpiecznik tez nie jest spalony na wyswietlaczu nie pokazuje sie nic nie podswietla sie ale podlaczajac kosc slychac prace czyli dziala pytanie tylko dlaczego nagle tak przestalo i co sie dzieje, jesli macie jakies pomysly prosze o pomoc
Opublikowano
z kluczykiem tez kombinowalem w roznych ustawieniach ale nic nie daje zadnego efektunie wiem juz sam czy cos sie spalilo czy jest jakas procedura blokujaca radio