Skocz do zawartości

E46 Nigdy nie traktujcie przepływomierza patyczkami do uszu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po własnoręcznej regeneracji auto leci jak petarda... ale... faluja obroty i gasnie na postoju. Dobra,wiem,przepływomierz do wymiany... ale... według tej strony powinienem miec... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=13_0634&hg=13&fg=15

A mam po numerach... http://www.partadax.pl/czesc-oem/przeplywomierz-masowy-powietrza/fispa/2863688/f00c2g2029

Nie widzę powiązania miedzy jednym a drugim i się pogubiłem co mam kupić i jaki będzie odpowiedni . E46 318i z 6.02.2001 rok.

Proszę...

Edytowane przez fbi24
Opublikowano
Bo na stronie jest przedstawiony sam wkład (przepływomierz) bez obudowy. ROEM przedstawia schemat kompletnego zespołu części, tj wkład (przepływomierz) + obudowa.
Opublikowano
tym co zawsze kierujemy się przy kupnie częsci. Silnikiem i rocznikiem. Pewnie oryginalnie siedzi Bosch, jak ci sie uda sam wkład kupić to dobrze, jak nie to kupisz razem z obudową i już.
szukam
Opublikowano

Teraz pytanie czy oryginalna cześć jaka powinna być o numerze 13621433565 to jest to samo co mam zamontowane na aucie o numerze F00C2G2029 BOSCH ? W każdym sklepie mówią mi co innego. Gdzie sprawdzę jakie są dostępne dobre zamienniki ?

To poszukałem w internecie:

ZAMIENNIK:

OE BMW - 13 62 1 433 565

HART - H0280217124

MAGNETI MARELLI - 213719628019

MAXGEAR - 0280217124/MG

MEYLE - 314 036 0009

Czyli wychodzi ze ja mam inny niż taki jaki powinien być według katalogu BOSCHA mój ma mieć numer 0280 217 124 ???? Ratunku nie ogarniam :mad2:

Opublikowano

Pomału... Napisałem ze latam obecnie (tak kupiłem) na przeplywiomierzu Bosh F 00 C2G 2029. Wedlug realoem powinienem miec z numerem 0280 217 124 i teraz nie wiem jaki mam kupic. Moze na tym walnietym była robiona adaptacja a teraz jak założę orginalny jak powinno być będę musiał znów to robić a nie chcę

Kużwa przecież to jest to samo tylko ze jeden numer jest na obudowie a drugi na języku .