Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W menu w serwisie auta pokazuje ze mam do wymiany MIKROFILTER (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76e06befaa217b47.html zdj.nr.6). Jest to filtr kabinowy czy filtr silnika? na forum spotkalem sie z dwoma okresleniami.

Jeszcze chcialem zapytac o kasowanie inspekcji klockow. Znalazlem filmik na yt

Pan z filmiku nie poleca resetowac klockow hamulcowych w ten sposob jak pokazany na filmiku. Rozumiem ze jedynym innym rozwiazaniem kasowania inspekcji jest podpiecie pod kompa? Oprocz tego filmiku znalazlem jeszcze pare postow na tym forum gdzie ludziom wyskakiwal taki sam blad przy resetowaniu klockow (zapalala sie lampka recznego i nie pojawialy sie kilometry po skasowaniu). Jezeli ktos sie zna moze krok po kroku wytlumaczyc jak sie to robi odpowiednio bez zadnych zbednych bledow? ;)

Opublikowano
Kontrolka jest od filtra kabinowego. A z tego co wiem razem z klockami trzeba zmienić jakiś czujnik i wtedy dopiero skasować inspekcje
Opublikowano
Kontrolka jest od filtra kabinowego. A z tego co wiem razem z klockami trzeba zmienić jakiś czujnik i wtedy dopiero skasować inspekcje

:duh: Nieprawda ! to kontrolka DPFa.

Filtr kabinowy nie ma czujnika zapchania

Jak nie wymienisz klockow z czujnikami pojawia sie 2 ikonki na desce - reczny i kontrolka hamulcow. Mozna jezdzic ale wkurza.

Nie proboj montowac starych czujnikow, one zurzwaja sie razem z klockami wiec nie da rady.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
:duh: Nieprawda ! to kontrolka DPFa.

microfilter - filtr kabinowy - pewnie, że nie ma czujnika bo wyświetla się info o przeglądzie

particulate filter - dpf

Opublikowano

Jest też ikonka of filtra kabinowego. Nie czujnika, jednak komputer wylicza jego zużycie na podstawie przejechanych kilometrów uwzględniając jak mocno w tym czasie pracował nawiew - info z dokumentacji serwisowej. Jest więc on również objęty zmiennym interwałem wymiany.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dokladnie klocki można tak tez kasować tylko najpierw je wymieniamy wraz z czujnikiem zużycia okładzin :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

icon4.png
Opublikowano
macie racje skasowalem i jest ok.. do tego jeszcze skasowalem filtr kabinowy ktory byl wymieniany jakies 2 miesiace temu i nie byl kasowany ;)