Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-525-C30550235.html

Co sądzicie o tej? M-pakiet dorzucony, koła z ładnymi oponami. Po za tym posiada nowe zawieszenie (amory, wahacze, końcówki), serwisowana na bieżąco. Do zrobienia jest servotronic bo jest wrzucony ale nie podłączony. Malowany był jeden błotnik, reszta oryginał. Zrobiony jest moduł sterujący navi, zrobione mechanizm wycieraczek. Tyle wstępnie się dowiedziałem. Proszę o opinie.

Ps. Jeżeli ktoś ma ładne e60 do sprzedanie w sedanie i manualu to proszę o info.

Opublikowano

Numer podwozia WBANC51010B117368

Kod typu NC51

Typ 525D (EUR)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57/TU

Pojemność skokowa 2.50

Moc 130

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF EDWARD/ANTHRAZIT (ABAT)

Data prod. 2004-03-11

Składanie Wyposażenie

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SBA LAENDERSPEZ. TELEMATIKFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie CO2

S964A REQUEST NAVIG. DVD ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

Składanie Wyposażenie seryjne

S2RAA LM RAEDER TRAPEZSTYLING 134 BMW alloy wheel, trapezoid style 134

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
Ps. Jeżeli ktoś ma ładne e60 do sprzedanie w sedanie i manualu to proszę o info.

320SI ma fajną e60 do sprzedania, ale ona chyba jest poza twoim budżetem.

viewtopic.php?f=5&t=225974

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Na plus duża navi i klima automatyczna

ale wersja uboga

Brak:

xenonów

podgrzewnych foteli

siedzenia i kierownica zwykłe

Cena okazyjna

Manual właściwie też na plus

Kolor słaby no ale niektórym się podoba

Przy tym przebiegu dwumas i turbo będziesz musiał zrobić prędzej czy pózniej o ile nic nie było robione

Opublikowano
Pytałem właściciela o turbo to mówi, że on nic nie robił ale nie wie jak poprzedni właściciel. O dwumas niestety nie zapytałem;/ Kolor szczerze mówiąc mi się podoba a co do wyposażenia to najbardziej brakuje mi xenonów. Szkoda, że nie ma też czujników parkowania.
Opublikowano

kiera i lewarek obszyte co moze swiadczyc o przebiegu wiekszym niz jest na odometrze :wink:

ja mam w 530d 280tys i kiera ma praktycznie niewidoczne przebarwienia a mieszek lewarka wyglada dalej jak nowy

ogolnie auto jak za taka cene lalka na pewno nie bedzie, no ale cos za cos. co mnie gryzie to zwykle taborety w srodku a na zewn. dolozony M pack :roll:

PS flegi od 7er

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na plus duża navi i klima automatyczna

ale wersja uboga

Brak:

xenonów

podgrzewnych foteli

siedzenia i kierownica zwykłe

Cena okazyjna

Manual właściwie też na plus

Kolor słaby no ale niektórym się podoba

Przy tym przebiegu dwumas i turbo będziesz musiał zrobić prędzej czy pózniej o ile nic nie było robione

Duży minus to brak HiFi ...

Opublikowano
Prawde mówiąc przeglądając otomoto to chyba jedyne e60 w manualu i sedanie, które w ogóle zdecydowałbym się obejrzeć.. Sądziłem, że będzie tego więcej. Samochód ma na ramce tablicy dane serwisu z Wawy. Może napisać do nich czy coś o tym samochodzie mogą powiedzieć?
Opublikowano
Z maila jakiego dostałem z tego serwisu wynika, że samochód nigdy w ich serwisie nie był a niestety jakiejkolwiek historii nie zdradzili tylko napisali, że kosztuje to 70zł i trzeba być osobiście..
Opublikowano
za 50 bedzie jeszcze dziś

tzn?

Pojechałbym obejrzeć samochód ale nie dość, że mam daleko to jeszcze właściciel będzie dopiero dostępny w niedziele;/ I tak jak ktoś wyżej pisał, że przy tym przebiegu można się spodziewać końca turbiny i dwumasu ale to raczej do sprawdzenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapytaj go czy bywa w stolicy, jezeli tak to mogę zerknąć na niego...
Opublikowano

Na prawde mógłbyś? Z tego co wiem to gościu pracuje w Wawie z tym, że dojeżdża komunikacja ale jeżeli zależy mu na sprzedaży to pewnie nie będzie jakiś problem..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na prawde mógłbyś? Z tego co wiem to gościu pracuje w Wawie z tym, że dojeżdża komunikacja ale jeżeli zależy mu na sprzedaży to pewnie nie będzie jakiś problem..

dzwoń pytaj, ja pracuje w centrum, w centrum w dzień lub na ursynowie wieczorami/weekendami moge sie z nim spotkać, musialby dojechać bo mi sie nie będzie chcialo jezdzić, mam gdzieś nawet miernik lakieru tylko do blachy nie do aluminium, e60 ma alu maske i alu przednie błotniki :)

Opublikowano

dwumas raczej juz wymieniany powinien byc. wiele e60 widzialem i zadna z oryg dwumasem powyzej 250tys

z turbina nie ma reguly. ja mam ok 280 tys i pompuje az milo. i nie widac jej konca :mrgreen:

Opublikowano

Panowie sprawa wygląda następująco:

Rozmawiałem dokładniej z właścicielem i dowiedziałem się jeszcze, że dwumas robił poprzedni właściciel (kolega sprzedającego) i on dowie się kiedy dokładnie itp.. Kluczyki są dwa oryginalne do samochodu, zawieszenie jest seryjne (niestety nie mpakiet). Tarcze i klocki były robione pół roku temu a książki serwisowej niestety nie posiada do niej. Opony tył nowe, przód 6mm i felgi 19'.

Jeżeli chodzi o wyposażenie to może troszkę brakuje ale w planie miałbym dorzucić wnętrze m pakiet, xenony, zawias i myślę, że wyglądałaby ładnie. Samochód chciałbym obejrzeć/kupić w poniedziałek stąd moja prośba gdzie warto sprawdzić samochód przed zakupem w stolicy? aso liczy sobie za to prawie 900zł ale gdzie zrobiliby to dobrze i za rozsądną cenę? Proszę Was również o opinie czy dobrze robię "zabierając się" za ten egzemplarze? Z góry bardzo dziękuję za wszystkie sugestie.

Opublikowano

NIe napalaj się.

Myśle że po ASO NIE KUPISZ bo będzie dużo rzeczy do naprawy.

Ktoś mowil ze może Ci sprawdzić

Więcej niz 150-200 Cie nie skasuje a co do wyposażenie jest naprawdę ubogie...

Co z tym Twoim e 46 nie tak że chcesz zmieniac?

Opublikowano
hipek721 dlaczego sądzisz, że może być wiele rzeczy nie tak? Z moim e46 wszystko w najlepszym porządku ale po paru latach użytkowania znalazła nowego właściciela i dlatego szukam nowego samochodu.
Opublikowano
Rozmawiałem ze znajomym z Sochaczewa który zna auto, samochód po porządnym dzwonie.. szukaj dalej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Rozmawiałem ze znajomym z Sochaczewa który zna auto, samochód po porządnym dzwonie.. szukaj dalej.

A coś więcej mozesz napisać?? Wlasciciel twierdzi ze malowany tylko jeden błotnik...

Edytowane przez oli222
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie sprawa wygląda następująco:

Rozmawiałem dokładniej z właścicielem i dowiedziałem się jeszcze, że dwumas robił poprzedni właściciel (kolega sprzedającego) i on dowie się kiedy dokładnie itp.. Kluczyki są dwa oryginalne do samochodu, zawieszenie jest seryjne (niestety nie mpakiet). Tarcze i klocki były robione pół roku temu a książki serwisowej niestety nie posiada do niej. Opony tył nowe, przód 6mm i felgi 19'.

Jeżeli chodzi o wyposażenie to może troszkę brakuje ale w planie miałbym dorzucić wnętrze m pakiet, xenony, zawias i myślę, że wyglądałaby ładnie. Samochód chciałbym obejrzeć/kupić w poniedziałek stąd moja prośba gdzie warto sprawdzić samochód przed zakupem w stolicy? aso liczy sobie za to prawie 900zł ale gdzie zrobiliby to dobrze i za rozsądną cenę? Proszę Was również o opinie czy dobrze robię "zabierając się" za ten egzemplarze? Z góry bardzo dziękuję za wszystkie sugestie.

W pruszkowie możesz sprawdzić w Auto Klinika Artur Śliwiński, sprawdzą rzetelnie i skutecznie, dodatkowo skombinuj sobie czujke lakieru ewentualnie tak jak pisalem przyslij go do mnie to go oblece i będziesz wiedzial na czym stoisz blacharsko...