Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do zmiany auto.

Wybór padł na M550D sedan

Mam kilka dylematów:

Kupić nowy u brokera i czekać 3-4 miesiące ( to akurat nie problem), wtedy auto poliftowe itd... Jednak nie mam zaufania do tego typu instytucji (jest taniej, ale ryzyku też...) Ktoś na forum wspominał o nowych autach z Anglii. Polski dealer odpada - zaporowo :(

Szukać w PS, ale wybór ograniczony póki co i ceny średnio atrakcyjne.

Polska: znalazłem ciekawą: http://allegro.pl/bmw-m550d-4x4-indyvidual-bo-jedyna-w-kraju-i3485455075.html (demo), reszta to oferty demówek od dealerów z dziwnym wyposażeniem...

Macie pozytywne doświadczenia z brokerami przy kupnie nowego BMW? Możecie coś polecić ?

Z góry dzięki za sugestie.

Opublikowano
Euro-Brokers , Remigiusz Kiczma . Kuzyn kupował w tej firmie F10 , ~220 k , zamiast ok 310 w salonie w jego konfiguracji 528i . Mówił ,że wszystko bezproblemowo.
Opublikowano
Euro-Brokers , Remigiusz Kiczma . Kuzyn kupował w tej firmie F10 , ~220 k , zamiast ok 310 w salonie w jego konfiguracji 528i . Mówił ,że wszystko bezproblemowo.

Ale GBP był po 4 zł. W UK brak w ofercie M550 i X w F10.

Opublikowano
Jakiś miesiąc temu u Zdunka w Gdańsku stało parę sztuk białych M550d. Ceny były dość dobre 17% od ceny katalogowej, może jakaś im jeszcze została.
Opublikowano
Nie wiem jak dziwne ma wyposażenie, ale chyba jedna stoi w bawarii w katowicach. Pamiętam, że na ładnej feldze i za ładne pieniądze :mrgreen:
Opublikowano

Polska: znalazłem ciekawą: http://allegro.pl/bmw-m550d-4x4-indyvidual-bo-jedyna-w-kraju-i3485455075.html (demo), reszta to oferty demówek od dealerów z dziwnym wyposażeniem...

dobra oferta moim zdaniem, czemu się jeszcze zastanawiasz, kupuj

Po VIN'ie dowiedziałem się, że ma gwarancję 2-letnią, został rok. Teraz standardem jest 5 lat. Czar "okazji" prysł. Szukam dalej...

Opublikowano
Oczywiście, że standardem są 2 lata gwarancji a nie 5

Ok, zmylił mnie konfigurator na polskiej stronie, przy tej wersji z automatu wybrany jest pakiet Inclusive 5y/100000km, można z niego zrezygnować (-2643 PLN)...