Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie nie moge znalesc nic na temat xenonow co by mnie interesowalo, a mianowicie w autach bez xenonow z reguly prawa lampa (od pasazera) jest wyzej niz ta od kierowcy , a w moim ori xenonie jest na odwrot , wziolem imbusa i ustawilem sobie lampy pod siebie lecz one znowu sie rozregulowaly i znowu jest tak samo , wnioskuje ze auto poziomowanie dziala tylko dlaczago po ustawieniu zmieniaja pozycje i pozniej juz stoja non stop w miejscu ? o co chodzi ? nigdy nie zawuwazylem zeby mi dzialalo autopoziomowanie jak to zrpawdzic ? nawet stawalem krzywo po kraweznikach i dalej nic co to moze byc ? prosze o pomoc bo ciagle mi inni kierowcy z naprzeciwka mrygaja
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lampy ori czy dokładane? Może z anglika :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:duh: Weź pojedź na stacje żeby ustawili lampy tak jak mają być ustawione. Na miejscu sprawdzisz czy świecą prawidłowo, a nie odwalasz jakąś wiochę.
Opublikowano
odwala wioche ze sam ustawil sobie swiatlo ktore potem powrocilo nie do swojej pozycji? :roll: u siebie w aucie sam ustawilem swiatla bo wyjezdzajac z dwoch stacji ustawiajacych swiatla walily mi w glebe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odwala wioche ze sam ustawil sobie swiatlo ktore potem powrocilo nie do swojej pozycji? :roll: u siebie w aucie sam ustawilem swiatla bo wyjezdzajac z dwoch stacji ustawiajacych swiatla walily mi w glebe.

Tak odwala wioche bo problemem nie jest ustawienie, tylko światło, a rozwiązaniem nie ustawienie światła tak żeby świeciło po niebie tylko naprawienie przyczyny. Jeżeli ustawiali tak jak się to powinno robić, a światła świeciły "w glebe" to masz coś zwalone z regulacją i tyle. To nie czarna magia tylko prosty mechanizm, światła mają świecić zgodnie z liną na przyrządzie i tyle. Czyli robisz prosty test, odpalasz auto, światła i ustawiasz, potem gasisz światła, gasisz auto i odpalasz na nowo. Mają świecić na przyrządzie jak wcześniej, jak się ustawią inaczej tzn, że problemem jest w aucie. ENDe.

Opublikowano
orginalne xenony mam . widze ze kazdy tylko procesow szuka :D BAX , a magikow z przegladow to mam gdzies to sa takie matoly ze w wczesniejszej e39 powiedzial mi gosc kiedys ze xenony sie same roeguluja i wiedza jak maja swiecic. jutro pojade do kolegi i sprawdze dokladnie czy wracaja do tej samej pozycji \::) jezeli nie to cos jest nie tak
Opublikowano
no i panowie bylem na stacji diagnostycznej swiatla wyregulowene ale niestty znowy lewe do gory poszlo. co to moze byc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ale kiedy "poszło do góry"? Po regulacji sprawdzałeś tak jak pisałem wyłącz/włącz auto/światła?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Całkiem możliwe, miałem tak dwa dni i nie zdążyłem wziąść sie za to i do tej pory jest ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
doklADNIE tak jak mowisz kolego robilem . na dzien dzisiejszy problem rozwiazany okazalo sie zarnik pod guma byl luzem dlatego z tad takie rzeczy dobrze ze mi nie zpalilo klosza. dzieki za zainteresowanie . temat zakonczony