Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Jak wyżej w temacie, nie mam pływaka w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego. Auto kupiłem przed miesiącem. Zrobiłem 800km, płynu nie ubyło,ale nie wiem czy nie mam go za mało(boje sie aby nie zapowietrzyć układu)

Jakby ktoś mógł graficznie pokazać ile ma go być. W e36 zbiorniczek jest przeźroczysty i tam wiem ile ma go być. U siebie mam mniej wiecej nie mniej, ale czy ma być tyle samo?

Dzięki z góry!

Opublikowano
nie mam pływaka w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego

Sprawdź dobrze , chyba go masz tylko go nie widzisz , pewnie jest ułamany i leży na dnie ;-)

Wymień ten zbiorniczek i tyle ;-)

Aby prowizorycznie sprawdzić czy płynu nie jest za mało to na biegu jałowym to po odkręceniu odpowietrznika i zobacz czy leci płyn jeżeli tak tzn że jest ok. Płyn ma się przelewać w zbiorniczku wyrównawczym stałym ciągłym strumieniem.

Uważaj aby sie nie poparzyć bo to powinno być robione na ciepłym silniku.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Masz racje - leży, musze go czymś poruszać, bo ułamany jest i się zblokował :D

Takie pytanie, gdzie jest odpowietrznik? To moje pierwsze BMW i wszystkiego muszę się uczyć... :(

Dzięki!

Opublikowano

Zazwyczaj to jest na zbiorniczku o którym jest mowa w pobliży podłączenia grubszego węża , wygląda jak większa śruba można to odkręcić płaskim śrubokrętem bo jest nacięcie w formie dużego + .

Zobacz to :

http://bmwcentrum.pl/sruba-odpowietrznika-ukladu-chlodzenia-bmw,id888.html

Jeszcze raz, uważaj bo to może być bardzo gorące

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Oki pogrzebałem śrubokretem w zbiorniczku i obrocilem ten pływak, brakuje mu ten "antenki" :D ale jest płynu chyba full bo dociśka ten pływak do takiego plastikowego prowadnika z dziurką dla tej antenki której właśnie nie mam.

Dzięki!!