Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WBAVU91080KT13375

Kod typu VU91

Typ 330D OL (EUR)

Typoszereg E E91 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M57/T2

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/BEIGE (LCB4)

Data prod. 2005-10-13

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2BGA LM RAEDER DOPPELSP.161/MISCHB. Obr. BMW, st. le. podw. spr. 161

S386A DACHRELING Reling dachowy

S402A PANORAMA GLASDACH Dach panoramiczny elektryczny

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

P7RRA DYNAMIC PAKET Pakiet Dynamic

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano

Witam.

Cena atrakcyjna - pytanie z czego wynika. Wg mnie kierwonica obszywana na nowo.

Tu ogłoszenie z maja tego roku: http://tablica.pl/oferta/bmw-330-diesel-navi-xenon-panorama-2005-CID5-ID2NHh7.html. Niektóre fotki robione widać jeszcze jak śnieg leżał, więc już trochę się sprzedaje. Pojazd był tańszy o 6000PLN (wnioskuję po symulatorze raty).

Jeżeli się napaliłeś to musisz gdzieś umówić gruntowne sprawdzenie auta.

Tyle ode mnie.

Opublikowano

Przebieg raczej mało realny jak to z Włochami bywa. Kierownica obszyta i to słabo.

Możesz również być pewien, że raczej większość auta była malowana powtórnie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Dziękuję Panowie za odpowiedzi.

Faktycznie cena auta podejrzana, kierownica obszyta przez aktualnego sprzedającego do czego się przyznał, twierdzi również, że malowane były błotnik przedni prawy oraz drzwi, reszta zapewnia iż oryginał. Twierdzi również iż samochód otrzymał w rozliczeniu przy zamianie.

Przebieg również jak dla mnie mało realny, niestety klient polski boi się magicznego 200tyś i woli się łudzić mając przy tym świadomość tego że samochód jest po "korekcie" przebiegu. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, przy rozkodowaniu określone jest :

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

a auto posiada wykończenie w "drewnie".?

Opublikowano
Ja mimo wszystko bym pojechał zobaczyć! Sam powoli szukam takiego auta i to ogłoszenie co prawda wisi już jakiś czas ale dopóki nie pojedziesz nie dotkniesz nie zobaczysz i nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział co i jak. Mi nawet nie przeszkadza brak podgrzewania foteli. Z drugiej strony odstrasza mnie troszkę beż;/ Nie lubie mieć brudu w aucie a przy beżu ciężko o to zadbać żeby było glanc! Mimo wszystko mi się ona podoba. Jeśli faktycznie malowany błotnik i drzwi to pikuś....Sprawdź w ASO i jeśli wszystko ok a przebieg skręcony to nic tylko negocjować i tak już atrakcyjną cenę!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja myślę, że ma z 400 tys a nie 200. W ASO pewnie z Włoch nic nie wyjdzie. Jest pewne, że sprzedający nic nie wie o historii, nie ma żadnych dokumentów itd bo przecież wziął w rozliczeniu :). Bardzo wygodna wymówka.
Opublikowano

Samochód faktycznie nie posiada żadnych dokumentów, a tapicerka to beż skóra, z taką nie ma problemu raczej, dobre środki do skóry i długo będzie wyglądać jak nowa, oglądałem ostatnio samochód z przebiegiem blisko 400 tyś w takiej właśnie tapicerce i byłem zdziwiony zupełnym brakiem zużycia.

Jeśli chodzi o atraktyjność ceny to pokierowana jest zapewne brakiem zainteresowania. Ja mam 400 km i zastanawiam się nad wyjazdem, może ktoś jest z okolicy i mógłby podjechać zobaczyć to autko i oczywiście zdać relację?

Opublikowano
Jeśli chodzi o atraktyjność ceny to pokierowana jest zapewne brakiem zainteresowania.

Dorzucę jeszcze kilka innych zasłyszanych - "Sprzedaje tak tanio, bo pewnie:

- za dużo mu pali"

- stawia dom"

- żonie się nie podoba"

- niepotrzebny mu taki samochód (w sensie taki do lansowania)"

- ma kłopoty finansowe"

3.0d, czarna, xenon, beżowa skóra, duża navi, wpisane 193tkm :D, niska cena - obstawiam codziennie jakiś telefon i obejrzane już przez co najmniej kilku poszukiwaczy okazji

A tak wygląda przyszły szczęśliwy właściciel tego autka

http://i43.tinypic.com/10ok3s1.jpg

Opublikowano (edytowane)

Odradzam, odradzam! oglądałem to auto, więc tak:

- umowa na kogoś innego (nie obecnego właściciela) brak możlwości zweryfikowania, wpisane dane do umowy przygotowanej wcześniej in blanco (jakiś polak) - czyli na wstępie problemy mogą być problemy prawne.

- sprowadzone w lutym chyba, nie do końca opłacone (akcyza tylko) z włoch od Kobiety (akurat do tego nic mam, normalne)

- brak dok. serwisowej

- lakierowany bok od pasażera, trochę szpachli - bardzo słabe zrobione, na błotniku tylnym odpryski z rdzą, najbardziej martwi grubszy lakier na słupku.

- trochę zniszczony środek jak na ''stan licznika'' moja poprzednia e91 miała 100 razy lepiej utrzymany środek mimo podobnego przebiegu.

- na 99% handlarzyna.

- silnik chodził dobrze, przyspieszał ok, pracował równo, nie kopcił.

- skrzynia również, choć trochę przeciągała biegi

- coś piszczało mocno przy włączonej klimie

- delikatne pukane w lewym przednim kole

- kiera obszywana na nowo

- odpicowane na sprzedaż, polerka, mycie silnika itd.

Jak dla mnie:

robiony blacharsko, przebieg robiony, dokumentacja bardzo dziwna , tablice lewe, handlarzyna,

Dodam tylko, że nie szukałem idealnej sztuki, rozumiem, że mogą być robione auta blacharsko, technicznie równiez do ogarnięcia, ale tu jest kumulacja na czele z papierami.

Dobrze, że miałem 10 km do sprzedającego :cool2: Oczywiście, czułem, że coś jest nie tak wcześniej...

Rozglądałem się troche za 330d/xd do ok. 40 tyś i niestety doszedłem do wniosku, że za te pieniądze nie da się kupić niebitego lub/i nieskręconego bmw, z przebiegiem ok. 200 tyś km, do tego w 90% dokumentacja bardzo dziwna.

Dołoż 5-6 tyś zł i masz z DE 330d/xd z początku prod. z pełną dok. serwisową z przebiegiem ok. 200-220 tyś ale PEWNĄ.

p.s teraz mi się przypomniało, że akcyza była opłacona w kwocie ok. 2,5 - 3 tyś (nie pamiętam dokładnie) co daje przy tej poj. kwotę zdeklarowaną w UC ok. 15- 20 tyś zł... niech każdy sobie odpowie.

Edytowane przez qwertykk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy spojrzeć ile takie auta kosztują w Niemczech albo innych państwach cywilizowanych, to jakim cudem u nas ktoś ma je mieć w takiej cenie?????? Cudów i okazji przy takich samochodach nie ma.
Opublikowano
Wystarczy spojrzeć ile takie auta kosztują w Niemczech albo innych państwach cywilizowanych, to jakim cudem u nas ktoś ma je mieć w takiej cenie?????? Cudów i okazji przy takich samochodach nie ma.

Dostanie się takie autko w takiej cenie (po opłatach) ale musi mieć przebieg ok. 300 tyś km i więcej i na pewno coś podmalowane. W dobrym stanie przebieg ok. 200 tyś km początek prod. to 45-47 po opłatach (wiem bo sam zgłębiałem temat dosyć mocno)

Opublikowano

Podziękowania dla Kolegi qwertykk za przedstawienie "okazji" od prawdziwej strony.

Kogoś jednak skusi wygląd ze zdjęć i pominie szczegół jakim są dokumenty i ewentualne "drobnostki", później niestety po roku użytkowania przedstawiać będzie BMW jako auto o wyjątkowo niskiej trwałości i wytrzymałośći.

Szczerze mówiąc mnie bardzo kusił...

Raz jeszczę dziękuję za oddzew i pomoc, szukamy dalej, wszystki i sobie życzę dobrych wyborów.

Opublikowano
[...] najbardziej martwi grubszy lakier na słupku[...]

Z ciekawości - jaka była grubość lakieru? I czy na obu czy tylko na jednym (rozumiem że mowa o słupkach przy przedniej szybie)?

Tak przy przedniej szybie, coś ok. 300 um po drugiej stronie ok 100.

Podziękowania dla Kolegi qwertykk za przedstawienie "okazji" od prawdziwej strony.

Kogoś jednak skusi wygląd ze zdjęć i pominie szczegół jakim są dokumenty i ewentualne "drobnostki", później niestety po roku użytkowania przedstawiać będzie BMW jako auto o wyjątkowo niskiej trwałości i wytrzymałośći.

Szczerze mówiąc mnie bardzo kusił...

Raz jeszczę dziękuję za oddzew i pomoc, szukamy dalej, wszystki i sobie życzę dobrych wyborów.

Nie ma problemu :cool2:

Opublikowano

Nastaw się od razu że idealanego nie kupisz... zawsze bedzie coś...

Według Mnie ważne żeby był bezwypadkowy, malowany mi nie przeszkadza

No i przebieg powinien być "w miarę"wiarygodny