Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:evil: :evil: :evil: byłem u dealera, dzwonił i tłumaczył debilom, że fotele są do tego modelu itp. itd. a oni dalej swoje :mad2: :mlotek:

działam wyżej i dzwoniłem do BMW Benelux, zobaczymy co oni poradzą, czekam na info

ale jestem wqrwiony

niezle... a udalo Ci sie sprzedac stare fotele?? w razie czego jak masz mozliwosc to zrob swapa foteli, klepnij przeglad, i zakladaj performance z powrotem. Chora sutuacja.

Opublikowano
:evil: :evil: :evil: byłem u dealera, dzwonił i tłumaczył debilom, że fotele są do tego modelu itp. itd. a oni dalej swoje :mad2: :mlotek:

działam wyżej i dzwoniłem do BMW Benelux, zobaczymy co oni poradzą, czekam na info

ale jestem wqrwiony

niezle... a udalo Ci sie sprzedac stare fotele?? w razie czego jak masz mozliwosc to zrob swapa foteli, klepnij przeglad, i zakladaj performance z powrotem. Chora sutuacja.

poprzednich foteli nigdzie nie wystawiałem do sprzedania i mam je.....ale w Polsce

na razie spróbuję wykorzystać wszystkie możliwości załatwienia tej sprawy (gdyby ta sytuacja miała miejsce w PL to pewnie poszedłbym już z tym do sądu)

jak nie uda się tego załatwić przez centralę BMW na Benelux to wtedy pozostanie mi zrobić wymianę foteli na jeden dzień :mad2:

Opublikowano

jakby się zastanowić to raczej normalność jest tam w Belgii.

nie było by żadnego problemu gdyby produkt sprzedawany oficjalnie przez BMW miał w widocznym miejscu znaki homologacji.

u nas, jak masz "znajomości" zalegalizują ci każdego ulepa, paździerza czy innego trupa, o tuningowych cudakach nie wspomnę.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Naprawdę nie można tam pojechać gdzieś indziej? czy spodziewasz się takich cyrków wszędzie?
Opublikowano

Tam się żyję inaczej.Inne są zarobki-mniej stresu dzięki temu jest inne podejście ludzi.

Oni są bardzo przepisowi bo mają wysokie kary zresztą nie muszą kombinować bo żyją na innym poziomie

Zgoda ale w Polsce nie może być do końca normalnie i nie ma co Mieć pretensji do ludzi że kombinują na wszystkie możliwe sposoby i w każdej dziedzinie życia tylko do rządu/polityków.gdyby nie zabierali tyle od każdego pracownika wzrosły by pensje

Wiadomo że nie powinno się robić ludzi w h**ja(ale kobinowanie w stosunku do państwa a w stosunku do zwykłego obywatela to dwie inne sprawy) gdybym ja pracował w jakieś stacji diagnostycznej to na pewno bym szedł ludzią na rekę.

Opublikowano

A mi osobiście podoba się takie podejście i jestem jak najbardziej za. Gdyby u nas tak było to nie jeździło by tyle "szrotów". No niestety, może akurat z tymi fotelami to się uczepili, ale u nas za to przesadzają w drugą stronę. Przeglądy w Polsce dostają auta po dużych "dzwonach", "czteroślady", z wyciekami i na łysych oponach... sorry, ale ten kraj pod tym względem to dno! Jak kiedyś takie niesprawne auto z ważnym przeglądem zabije dziecko diagnosty, który dopuścił je do ruchu to może ludzie trochę bardziej zaczną myśleć.

Bezpieczeństwo przede wszystkim, jeśli nie stać Cię na utrzymanie drogiego auta, to kup starsze / tańsze, ale miej je sprawne i nie zagrażaj innym uczestnikom ruchu.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
A mi osobiście podoba się takie podejście i jestem jak najbardziej za. Gdyby u nas tak było to nie jeździło by tyle "szrotów". No niestety, może akurat z tymi fotelami to się uczepili, ale u nas za to przesadzają w drugą stronę. Przeglądy w Polsce dostają auta po dużych "dzwonach", "czteroślady", z wyciekami i na łysych oponach... sorry, ale ten kraj pod tym względem to dno! Jak kiedyś takie niesprawne auto z ważnym przeglądem zabije dziecko diagnosty, który dopuścił je do ruchu to może ludzie trochę bardziej zaczną myśleć.

Bezpieczeństwo przede wszystkim, jeśli nie stać Cię na utrzymanie drogiego auta, to kup starsze / tańsze, ale miej je sprawne i nie zagrażaj innym uczestnikom ruchu.

Troche prawda, troche nie prawda.

Wszedzie zyje sie tak samo, tylko lapowki sa wieksze. (Tak tak, w norwegii tez biora)

Opublikowano
jakby się zastanowić to raczej normalność jest tam w Belgii.

nie było by żadnego problemu gdyby produkt sprzedawany oficjalnie przez BMW miał w widocznym miejscu znaki homologacji.

u nas, jak masz "znajomości" zalegalizują ci każdego ulepa, paździerza czy innego trupa, o tuningowych cudakach nie wspomnę.

W tym przypadku to normalność to nie jest, bo jest napisane w instrukcji obsługi i montażu foteli, że posiadają one homologację i nie potrzebne są dodatkowe atesty i zapisy w dowodzie rejestracyjnym czy dokumentach przeglądowych.

Są oznaczone numerami BMW i Recaro, więc wszystko jest jasne i przejrzyste, a znak homologacji skoro jest gdzieś w takim miejscu, że nie widać go gdy fotel jest zamontowany nie jest równoznaczne z tym, że jej nie posiada.

Po to jest ten zapis w instrukcji obsługi, żeby nie trzeba było demontować fotela po to, aby stacja kontroli pojazdów stwierdziła, że część ta posiada homologację.

Naprawdę nie można tam pojechać gdzieś indziej? czy spodziewasz się takich cyrków wszędzie?

Teraz nie mogę pojechać już gdzieś indziej, tylko muszę pojechać w to samo miejsce gdzie wykryto jakaś "nieprawidłowość".

Gdyby nie modyfikacja zawieszenia nie musiałbym jechać do Brugii na ten przegląd tylko zrobiłbym na miejscu i być może wszystko poszłoby bez problemów.

Miałem do wyboru Brugię i Ieper (to ta miejscowość znana z użycia gazu musztardowego w czasie pierwszej wojny światowej).

Opublikowano
...a znak homologacji skoro jest gdzieś w takim miejscu, że nie widać go gdy fotel jest zamontowany nie jest równoznaczne z tym, że jej nie posiada.

sam napisałeś, że więc zaczęli szukać wszędzie numeru e, gdyby był widoczny jak "wół" to nie było by całego zamieszania -pieczona i do domu.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano
Może oni w tej Brugii najzwyczajniej chca kase do łapy za ten przeglad? Przecież widzą że fotele są porządne i "prawdziwe", wyglądają jak ori, masz instrukcję i dokumenty że to są oryginalne elementy doposażeniowe, tłumaczysz jak krowie na rowie, organizujesz gości z BMW żeby tam zadzwonili i sami im to powiedzieli, a oni wciąż wiedzą lepiej? I niby czego od Ciebie oczekują żeby Ci to podbić? Żebyś jeszcze zatańczył z tymi fotelami? To jest skrajny przypadek służbistów i pokazywania że ludzie są dla przepisów a nie na odwrót, gorzej niż w polskich urzędach. :mad2:
Opublikowano
...a znak homologacji skoro jest gdzieś w takim miejscu, że nie widać go gdy fotel jest zamontowany nie jest równoznaczne z tym, że jej nie posiada.

sam napisałeś, że więc zaczęli szukać wszędzie numeru e, gdyby był widoczny jak "wół" to nie było by całego zamieszania -pieczona i do domu.

na kierownicy też go nie ma w widocznym miejscu tylko pewnie gdzieś w środku, więc oznacza to, że trzeba demontować poduszkę, żeby stwierdzić iż jest ona OEM i posiada to co powinna :? ......nie, bo wystarczyła im informacja w książce obsługi i montażu

Opublikowano

......z BMW Benelux do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej informacji, telefonu itp. potrzebnego do tego żebym mógł pojechać z powrotem na przegląd :evil:

Widzę, że o klienta się dba tylko w momencie jak przychodzi kupić nowe auto (najlepiej wypasioną 7er) :mad2: . Nie mam już zamiaru więcej nigdzie dzwonić i prosić o pomoc bo wychodzi na to, że wuj z tego. Podmienię fotele na jeden dzień na M-pakietowe, pojadę pokazać bałwanom, że są "ori" a potem wrócę do Performance. Za rok spróbuję pojechać na inną stację......o ile wcześniej nie przesiądę się do.... :twisted: :wink:

Opublikowano

Nie wierzę, że BMW nie daje Homologacji na fotele za 20tys zł :shock:

Zgadzam się z Kamilem.

Napisz do nich. Na 100% muszą mieć Homologacje.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a jak ten temat ugryzli? dali Ci ostatecznie jakies kwity homologacyjne czy cos innego wymysliles/wymyslili? Mimo wszystko profilaktycznie poswiecilbym na Twoim miejscu ktorys wieczor i napisal dlugi, szczery complaint do centrali bmw ze to ci robia z klientami na Twoim przykladzie to niewyobrazalna farsa.