Skocz do zawartości

730d 2006r e65 problem po odpaleniu szarpanie silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kiedy odpalam auto na zimnym silniku trzepie silnikiem przez około pól minuty tzw cała buda a pózniej wszystko ustaje i jest silnik chodzi ok , zauważyłem tez ze przy odpaleniu wydobywa sie bardzo nieprzyjemny ( gryziacy ) smrod z rury wydechowej Nie wiem co może być tego powodem ( oczywiście stało sie to za jakiś czas po odebraniu od mechanika ) mam błąd modułu od świec i nie działają mi wszystkie świece ale myśle ze to nie ma nic wspólnego z ta usterka
Opublikowano
Ok dzięki postaram się wymienić moduł świec w przyszłym tygodniu i napiszę czy jest poprawa , a czy jeśli moduł jest uszkodzony i nie pracują wszystkie świece ma to jakiś wpływ na spalanie ? Zauważyłem wzrost spalania
  • 2 lata później...
Opublikowano
mam błąd modułu od świec i nie działają mi wszystkie świece ale myśle ze to nie ma nic wspólnego z ta usterka :duh: To kolego wymień od razu wtryskiwacze i będzie ok a później mów ze nigdy więcej BMW
Opublikowano
Na 100% wina modulu swiec i prawdopodobnie samych swiec rowniez mialem to samo. W e65 swiece dzialaja przez jakis czas po odpaleniu a nie tak jak w innych autach podczas odpalania i tu jest problem.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
2 serwisy wymieniły mi moduł świec , nikt nie wiedział co jest grane powodów było oczywiście mnóstwo , jeden rozwiązał problem w 5 min powodem była spalona kostka podpinajaca świece która mozna sprawdzić po otwarciu maski i dostaniu sie tam ręka i dopięciu , po wymianie kostki za 50zl silnik super chodzi na zimnym. Juz prawie miałem sprzedawać auto ;)