Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam co myślicie o tym egzemplarzu : http://otomoto.pl/bmw-320-fabryczny-m-pakiet-318d-C30505545.html?

Samochód rzekomo w pełni sprawny, ostatnio wymieniony przepływomierz na Bosch'a. Wywalone klapki z kolektora. Olej w skrzyni do wymiany za 10 tys. km. Wgniecenie na dachu od gradobicia. No i najważniejsze: przednia szyba nie ma znaczka BMW jedynie Pilkington. Właściciel zarzeka się, że sam nie wymieniał jej, a samochód nie ma śladów uszkodzeń. Samochód dla kobiety, jak coś to w przyszłości można mu zrobić chipa.

Edytowane przez pablo364
Opublikowano

Co do szyby to można co roku wymieniać jak jest takie pakiet z Ac, gdy się dużo jeździ i ma pecha do odprysków.

Sam wymieniałem a po przeszło roku znów mam odpryski.

Fajnie, że widać fotel kierowcy itd, ale po samych zdjęciach gxxx widać, tak zrobione i z takiej odległości i to może być podejrzane.

Btw, szkoda że wygląda jakby jechało a z tym silnikiem i at nie będzie ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Faktycznie z daleka śliczna :mrgreen:

Holenderka i ten przebieg trochę zastanawia, ale masz vin, więc próbuj potwierdzić.

Jeśli mocy będzie brakować (zależy czym przyszła właścicielka jeździła wcześniej :8) ) to można zawsze zrobić z tego 320d+chip i będzie się odpychać :wink:

Numer podwozia WBAEU710X0FV25479

Kod typu EU71

Typ 318D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47DU1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 85

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor IMOLAROT 2 (405)

Tapicerka HIGHLEDER/LIGHTGELB-E 46 (V5LT)

Data prod. 2004-05-21

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S338A M SPORTPAKET II M Pakiet sportowy II

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S495A 3. KOPFSTUETZE HINTEN Pas bezp. trzypunkt. i zagł. tył środek

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S716A M AERODYNAMIKPAKET II Pakiet aerodynamiczny

S724A EDITION SPORT Wydanie Sport

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S787A M LM RAEDER DOPPELSP. 135 M/MISCHB. Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S886A HOLLAENDISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, holenderski

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S930A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGIGK. Dummy-SALAPA

Wyposażenie seryjne

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U handlarzy zniknęło z mapy takie państwo jak Holandia, a jej miejsce zajęła Belgia :mrgreen: Prawie 10 letnie auto z przelotem 173tys ? Historia mówi że to niemożliwe, ja myślę że od 300tyś wzwyż. Sprawdz to dokładnie.
Opublikowano

Przebieg oczywiscie, że dziwnie niski, jak większości w ogłoszeniach. Nie pamiętam jak to jest wreszcie z Belgią, bo kiedyś czytałem, że problem stanowi to, że historii serwisowej nie da się sprawdzić.( trochę niezrozumiałe to dla mnie dlaczego, może ktoś mi odpowie jak to wreszcie jest? ) Ważne, żeby była dobrze eksploatowana i wszystko wymieniane na czas oraz oczywiście bezwypadkowa. Na pierwszy rzut pójdzie jak coś podpięcie pod INPĘ a jakby przeszła to na serwis w Kielcach do Marco-Serwis. Krzyknęli 450 z podpięciem pod kompa i sprawdzeniem historii serwisowej, a przecież sprawdzenie historii jest za darmo.

Gość ma ją bodajże 3 lata i zrobił nią ok 18 tys. km dlatego ponieważ przez lato jeździ motocyklem częściej.Wcześniej miał e38 730d w automacie.

Poprzednim właścicielem był gość z Częstochowy który miał ją 5 lat, sprzedał bo zmienił na X6. Fotele zarzeka się, że nie poprzecierane i wyglądają bardzo dobrze, nawet zdjęcia chciał wysłać. Uszkodzony jest jeszcze tunel doprowadzający powietrze na tarcze, pęknięte bo kota niby potrącił i ma to w garażu bo nie chce zgubić.

Ta przednia szyba mnie martwi, chociaż ślady by pewnie były na podszybiu gdyby dostał dzwona.No i ten automat, do którego mam obawy,bo to jest ten made by GM jeśli się nie mylę a wiem, że automaty GM nie mają zapasu mocy np. do tuningu.Ciekawi mnie czy to taki sam jak do 320d ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto wystawione pierwszy raz ~2 lata temu(fotki te same). Wnętrze "efektowne" ale mocno zmęczone, automat telepał budą dość znacznie. Właściciel OK, ale auto z dużą ilością minusów. Lakier (imolarot o ile dobrze pamiętam) na bank nie oryginalny na kilku elementach. Widziałem osobiście i na 100% ma większy przebieg.
Opublikowano

Nie zaglądałem chwile na forum i nie zauważyłem Twojego postu kwiatus19 i dzisiaj pojechałem.

Właściciel zgadza się, że ok. Jeśli chodzi o samochód :

- Wnętrze ( szczególnie kierownica, fotel kierowcy) wyglądają na grubo ponad 200 tys. km, albo ktoś mocno kierownicę męczył. Tylna kanapa w bardzo dobrym stanie

- Automat płynnie zmienia biegi na D i sekwencji, nie stacza się z górki, brak błędów na skrzyni,

- Silnik: błąd 4 świec żarowych co sugeruje najpewniej uszkodzony sterownik świec żarowych, Turbo dobrze pompuje, wtryski w normie na jednym +1 korekta, przepływka zmieniona na boscha. Poza tym trzęsie całym silnikiem, a nawet nadwoziem. Hałas z okolic koła pasowego, może poduszki pod silnikiem też do wymiany. Silnik głośno pracował jak dla mnie, ale może jestem wyczulony bo mam 3.0d, albo coś poważniejszego w silniku.

- Opony letnie do wymiany

- Tarcze hamulcowe z przodu bardzo zużyte, nadające się do wymiany.

- na prawym błotniku nieoryginalna śrubka mocująca i błotnik źle spasowany, możliwe, że było coś robione.

Na dodatek nowe ogłoszenie jest i cena wzrosła z 22 500 na 24 000 :)

Opublikowano
Jak za takie pieniądze to chyba całkiem niezłe auto. Wymieniona szyba to żaden problem, jeśli nie ma objawów napraw powypadkowych na podszybiu, słupkach, dachu.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...