Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 2 lat jestem posiadaczem E91 2008r silnik N47.

Niedawno zrobilem maly przegladzik w aucie tz: filtry, oleje, pasek, rolki klocki.

Problem pojawil sie po przejechaniu ok 2kkm auto zaczelo szybko sie nagrzewac, wiatrak po paruset metrach juz jest zalaczony, wczoraj doszedl nastepny problem auto zimne zachowuje sie tak jakby nie dochodzilo paliwo przy wciskaniu gazu samochod sie dlawi jakby nie mial paliwa.

Termostat wymienilem bo ktos mi podpowiedzial ze tu moze byc problem ale to nie pomoglo..

Moze ktos sie z czyms takim spotkal??

Aha. w gniazdach wtryskiwaczy pojawil sie olej...:/

Opublikowano
W N47 jest jeden termostat. W menu mam 100st po przejechaniu paru km. Czasem gwaltownie spada na 88st. Dzisiaj wyskoczyla mi kontrolka pompy..
Opublikowano
Koledzy prosze o pomoc. Bylem u mechaniora i okazalo sie ze czujnik temp. padl. Wymienilismy na nowy(ASO) i pojawilo sie cos takiego temp czynnika chlodniczego 79st i wentylator pracuje na 2 biegu. Nie pozwala podniesc sie temperaturze zeby otworzyc termostat.:/ POMOCY gdzie szukac problemu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a nie masz ty tam przypadkiem elektrycznej pompki wody, która często nawala??
Opublikowano
Pompa wody jest na pasku.... tez juz sprawdzona. Wyczytalem ze problem moze lezec po stronie sterownika wentylatora umieszczonego dokladnie na nim. jakies zwarcie czy cos w tym stylu. Ale nie wiem jak to sprawdzic?!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

na pewno wybija błąd i pewnie to sterownik - o ile ten czujnik dobry kupiony/założony.

puki co myślę że jak nie stoisz w korkach to śmiało możesz jezdzić na odpiętym, żeby się diabeł nie spalił

Opublikowano
Panowie dzisiaj chyba problem sam sie uwidocznil. Wczesniej swirowal czujnik temp. w jednej chwili ze 100st skakal na 66st itp... wymienilem na nowy(aso) i problem pojawil sie dzsiaj taki ze: po zgaszeniu silnika temp. w ukrytym menu -10st po odpaleniu +79st. Podejrzewam zwarcie na przewodach do czujnika ale nigdzie nic nie widac ma ktos jakis pomysl gdzie szukac bolaczki...?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwarcie a przewodach - to raczej nie ta opoka.Jak już to raczej w drugą stronę , sprawdzałeś połączenia wiązki czujnika , czy niema gdzieś po drodze wadliwego np.( zaśniedziałego )styku , połączenia .
Opublikowano

Problem rozwiazany, brak polaczenia na wtyczyce przy czujniuku temperatury. Do tego wypalone podkladki pod wtryskami.

Mozna zamknac..

Dzieki.