Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://otomoto.pl/bmw-740-4-4-v8-gaz-sekwencja-piekna-C30268470.html

Byłem dziś wstępnie obejrzeć, nie miałem możliwości się przejechać więc umówiłem się na jazdę na jutro, wyjazd był zastawiony a mnie nie chciało się czekać. Generalnie skóra na siedzeniach nieco przetarta, ale bez dziur, po prostu gdzieniegdzie siedzisko straciło czarnego koloru. Silnik pracował równo, skrzynia przerzucała biegi cicho i bezproblemowo. Prawe lusterko urwane i zamocowane plastrem, wyświetlacz przestał gdzieniegdzie świecić. Ogólne wrażenie po pierwszej minucie 3,5 na 5.

Jednak ja się na BMW nie znam aż tak bardzo, i może szanowni forumowicze ocenili by, co to warte? Na co zwrócić bacznie uwagę i gdzie ewentualnie sprawdzić to cudo w okolicach Sosnowca?

Edytowane przez trajano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ladny przebieg :P vin w temacie jest obowiazkowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wklepując telefon w google wychodz że gośc ma skup aut.

rejestracja też mało sosnowiecka...

Opublikowano

Facet jest rzeczywiście handlarzem, ma na placu kilka różnych aut. Uzyskałem VIN WBAGF81000DK66764

Ufam że dobrze przepisałem :)

Pan potwierdził że auto przyjechało z Włoch (nieco zdeformowana pokrywa poduszki powietrznej pasażera jest jakoby od słońca Italii, może i prawda.

Przebieg też wydaje mi sie malo wiarygodny, samochód z podwójnymi szybami, w takim wyposażeniu i tylko ok. 50 km dziennie? Przy założeniu, że jeździł tylko 25 dni w miesiącu. Ale to jest do sprawdzenia mam nadzieję. Ogólnie samochód sprawił na mnie dobre wrażenie, jak na 15 lat wyglądał może nie obłędnie, według moich kryteriów, ale całkiem dobrze. Obejrzałem spawy w komorze silnika, i wyglądają na oryginalne. Podłoga w bagażniku też nie wygląda źle, osobiście nie przejmuję się zbytnio malowanymi drzwiami czy błotnikami, bardziej mnie interesują podłużnice, dach, słupki.

Zaobserwowałem tylko jeden wyciek, z pojemnika na płyn wspomagania, przewody pod nim są dosyć mokre, ale jakoś nie wydaje mi się żeby to był kolosalny problem.

Bylbym wdzięczny za sprawdzenie i podanie jakichś pierwszych, w miare wiarygodnych informacji :)

A może znalazł by się ktoś z okolic Sosnowca, kto wprawnym okiem (nie za darmo sywiście) zerknąłby na tę zacną puszkę? :norty:

Tak naprawdę to napaliłem się na to auto jak glupi na kawałek sera, i boję się, ze kupię coś, co będzie głównie wypełniało garaż.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mały poślizg z datą produkcji :mrgreen:

Numer podwozia WBAGF81000DK66764

Kod typu GF81

Typ 740I (EUR)

Typoszereg E E38 ()

Seria 7

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M62

Pojemność skokowa 4.40

Moc 210

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 1997-09-24

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S352A DOPPELVERGLASUNG Pod. oszklenie izolacyjne

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon

Wyposażenie seryjne

S202A STEPTRONIC Steptronic

S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)

S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera

S262A KOPFAIRBAG Czołowa poduszka pow. ITS

S284A LM RAEDER/ELLIPSOIDSTYLING 46 Obr. BMW, st. le. BMW Styling

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S806A 3.BREMSLEUCHTE Trzecie światło stop

Information

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S602A BORDMONITOR MIT TV Monitor pokładowy z TV

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja jestem z sosnowca ale kompletnie nie znam się na benzynach,

mam miernik grubości lakieru, a za flaszke rudej sprawdze co tam w bazie BMW

Opublikowano
Super, dzięki :D co prawda na jutro umówiłem się na sprawdzenie w warsztacie BMW obok giełdy Mysłowickiej (Obrzeżna Północna 15) ale to sprawdzenie w bazie to bardzo chętnie :)
Opublikowano

przebieg śmiało x2, fotel kierowcy jest strasznie popękany, raczej nikt nie kupuje takiego auta żeby stało w garażu

" TANIE W UTRZYMANIU CZESCI BANALNIE TANIE" :mad2:

Opublikowano
Super, dzięki :D co prawda na jutro umówiłem się na sprawdzenie w warsztacie BMW obok giełdy Mysłowickiej (Obrzeżna Północna 15) ale to sprawdzenie w bazie to bardzo chętnie :)

Pewnie chodzi o BMCars, dobry warsztat. Specjalizują się tylko w BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

paproch jak każdy.

dobrzy są ale wymienić coś w zawieszeniu

Opublikowano
autem nie jechales bo byl wyjazd zastawiony a wiesz, że przerzuca biegi gładko?

Chciałem to samo napisać ale mnie ubiegłeś :cry2:

" TANIE W UTRZYMANIU CZESCI BANALNIE TANIE" :mad2:

Wejdź na allegro i zobacz jak tanie są najtańsze zamienniki elementów np. zawieszenia. Sprzedający pewnie to miał na myśli. Np. kpl. wahaczy na przód i to jeszcze z łącznikami http://allegro.pl/nowe-wahacz-wahacze-wahaczy-laczniki-bmw-7-e38-i3494409698.html ŻARTUJĘ :mrgreen:

Ja za te pieniążki kupiłbym max. tylko jeden wahacz i ewentualnie jeden łącznik na więcej już by nie starczyło.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Sprawdzone, kupione. Przebieg okazał się prawdziwy, stan naprawdę niezły, parę drobnych rzeczy do zrobienia ale to szczegóły, zawieszenie w zaskakująco dobrym stanie (wymieniono ostatnio tarcze, klocki i przednie amortyzatory. Pozostaje się tylko nauczyć jeździć tym potworem, wkrótce pochwalę się fotkami :cool2:

Niestety, jedną z pierwszych rzeczy które popsułem to uchwyt otwierania maski (zamówiony) troszkę ciężko chodziło to otwieranie i nieco za dużo siły użyłem. Potem było tylko "trach" i już :)

Swoją drogą, to mimo że temperatura silnika jest OK to maska jest nadzwyczaj gorąca, nie wiem czy to normalne?

Opublikowano

I tego prawdziwego przebiegu się trzymaj :cool2: Im mniej człowiek wie tym jest bardziej szczęśliwy

Przecież to auto ma 16lat - myślisz, ze ktoś jeździł 13tys rocznie i jeszcze założył LPG, ja więcej robię kabrioletem przez pół roku używania.

Przecież wszyscy wiedzą kto kupuje 740 w salonie

Przy aucie z tego roku nie ma chyba co patrzeć na przebieg (a już na pewno nie w PL) Jeśli ogólnie jest :cool2: to cieszyc sie jazdą i tyle. No i niestety stacja co 250 - 300km :cry2:

BTW Nie ma możliwości sprawdzenia przebiegu przez OBD

Opublikowano

Trudno :) na chwilę obecną uśmiech trzeba by mi ściągać chirurgicznie :norty: najważniejsze że wszystko w niej gra, "nie stuka nie puka" wycieków ni ma, także jak mawiają Rzymianie "Będzie wódka, będą śledzie i potrzymać za co bedzie" :norty:

...a jak się zacznie partolić to zacznę płakać :cry2:

Opublikowano
bardzo wyrafinowana metoda sprawdzenia przebiegu :D komp Ci pokaże cyferki jakie handlarz akurat podał przy wgrywaniu "nowej" bazy :D aczkolwiek życzę szerokości i rozsądnego korzystania z V8 ;)
http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tak jak ci pisałem na PW. to są sąsiady i duże prawdopodobieństwa że siwy łep był z nim dogadany...

no ale nie ma co. trzeba się cieszyć autem, z niższym przebiegiem i tak pewnie nie kupiłbyś

temat chyba do zamknięcia