Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wujekwaldus ,a ty chyba masz e93 ??? a nie e92... masz tam tego g powera ?

tak… wujekwaldus na pewno nie wie czym jeździ :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano

Z tego co się orientuje na zimę polecają zakładać na obu osiach te same rozmiary opon.

theMOLKA nie dość, że ET tych felg, które wstawiłeś nie będą pasowały, to w dodatku te wzory na M3 wyglądały by delikatnie mówiąc źle...

Opublikowano

theMOLKA nie dość, że ET tych felg, które wstawiłeś nie będą pasowały, to w dodatku te wzory na M3 wyglądały by delikatnie mówiąc źle...

rozwijając wypowiedź Michała za bardzo się schowają w nadkolach które są w M3 dodatkowo poszerzone . W zwykłej e9x wyglądają tak sobie bez dystansu a co dopiero mówiąc o prezencji w szerokich nadkolach emki.

wujekwaldus ,a ty chyba masz e93 ??? a nie e92... masz tam tego g powera ?

Waldek ma e36 316i coupe stylizowane na e92 M3 look

Opublikowano
Poszukuję opony oraz felgi na zimę do mojej m3.

co myślicie o tym? :

E9x M3 na zime oryginalnie mialo dedykowane S270 18x8.0 ET20 z oponami 235/40R18. Jezeli nie znajdziesz takich felg, 18" o takich samych parametrach mialo E60.

Opublikowano

Faktycznie macie rację, że kompletnie nie pasują...

Sam na poczatku zaskoczyłem sie co do ich ceny na allego (2600 za komplet :o), dlatego się lepiej zapytać kolegów po fachu :)

http://allegro.pl/oryginal-bmw-m3-e90-93-e60-e65-18-ca-2283906-raty-i3667320136.html myślę, że te felgi będą pasowac do karbonu i szarego koloru, co do opon to się jeszcze zastanowię ...

ktoś ma jakies popozycje ? :]

Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie. 8Jx18" to wkoncu bedzie pasowac to m3 czy nie .

Bo jedni mówią, że tak inni znowu, że tylnia felga bedzie za waska ...

Szczerze jestem blady w tym szukaniu felg w roz. 18', bo jesdt ich mało .

Ostatnie pytanie - co to znaczy to "ET"? np. ET20 itd

Jesli ktos moze, dac namiary na aukcje przykładowe na allegro, ktore felgi bedą dobre do m3 e92. to bede bardzo wdzieczny.

z góry dzieki ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis oficjalnie przetestowalem zimowki verdesteiny i tak

- sa zajefajne ;) auto trzyma sie jak przyklejone, przyspiesza i hamuje jak na letnie na mokrej nawierzchni wiec jest na serio niezle, a szpera zapewnia fajne dluuugie kontrolowane poslizgi na sniegu przy niewielkich predkosciach :) hihihi....

Dodatkowo wyjezdzajac ze sklepu dzis byla lekka gorka na ktorej bylo juz troche lodu?(sniegu?), kierowca w skodzie fabii mial problem z podjechaniem a ja z miejsca "lap ciap ciap" i do przodu :)