Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam o to link

http://allegro.pl/bmw-535d-jedyna-taka-le-mans-blue-m-paket-i3473940956.html

Przebieg 290tys podobno autentyczny

Wyposażenie bardzo mi się podoba praktycznie max

Dwa elementy malowane ma zdjecie a jeden cały nowy element( błotnik)

Jedyne co mi się nie podoba to przebieg

Za 58 by na pewno poszedł

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBANC91030B763339

Kod typu NC91

Typ 535D (EUR)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57X

Pojemność skokowa 3.00

Moc 200

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SONDERLACKIERUNG (490)

Tapicerka LEDER NASCA BEIGE (U6BA)

Data prod. 2005-06-22

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S235A ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S2NPA M LM R. DOPPELSPEICHE 135 M NOTLAUF Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

S300A NOTRAD Koło dojazdowe

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Zintegrowana pilot uniwersalny

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S437A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S442A GETRAENKEHALTER Uchwyt do napojów

S453A AKTIVE SITZBELUEFTUNG VORN Klimatyzowane fotele przednie

S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S605A TELEMATIK VORBEREITUNG Instalacja Telematik

S607A TELESERVICE VORBEREITUNG Instalacja Teleservice

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SBA LAENDERSPEZ. TELEMATIKFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Składanie Indywidualne dane pojazdu

Tekst

---- Processing Individual

Sign "BMW individual"

0490 Color

Paintwork "le Mans blue-metallic" (code 381).

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a skany książki?

potwierdzenie bezwypadkowości?

faktury serwisowe?

co , gdzie z jaką datą?

na gębę to wszystko można powiedzieć.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Tak jak Piotrek pisał bez potwierdzenia papierową dokumentacją niepotrzebnie bym się nie interesował aby nie tracić czasu i $ na oględziny.

Który błotnik jest nowy ?

Kolor i wyposażenie faktycznie konkretne :wink: .

P.S. Zdjęcie komory silnika mile widziane ....... .

Opublikowano

No jeśli przebieg Ci się nie podoba to nie iteresuj się dieslami w kwocie ktorą dysponujesz.

W końcu ile ma mieć 8 letni diesel, najlepiej 100k km?

Jesli przebieg jest autentyczny, udokumentowany, to bym podskakiwał z radości, że tak tanio moge kupić dobre auto.

PRZEBIEG MAŁY jak na 8 letnie auto! W dodatku masz wyposażenie wypas, sprawdzić go w serwisie i brać jeśli dobry.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
PRZEBIEG MAŁY jak na 8 letnie auto! W dodatku masz wyposażenie wypas, sprawdzić go w serwisie i brać jeśli dobry.

No niesamowicie mały. :duh: Zaraz się dowiemy, że 500 tys km to też mały przebieg, tylko dlatego, że jest prawdziwy. Mały przebieg w takim aucie to by było 100-120 tys km. a nie 290 tys.

Edytowane przez mmw
Opublikowano

Z tym przebiegiem i wyposażeniem lepiej posiąść tajemną wiedzę diagnostyczną lub zaprzyjaźnić się z mechanikiem.

A jak znajdą się mądrale , które będą twierdzić, że jak auto serwisowane to ble ble ble....to ja zadam pytanie retoryczne.

Dlaczego na rozwiniętych rynkach ceni się auta z malym przebiegiem?

Opublikowano

Przecież oczywistym jest, że auta z małym przebiegiem są droższe, nikt tego nie podważa. Dlatego w Niemczech za takie 535d z przebiegiem 100k km zapłacisz 2x tyle.

Jesli szuka auta za 55k zł to ten przebieg jest jak najbardziej akceptowalny. To jest niecałem 40k km rocznie, więc to jest tak dużo? Ja w Polsce robię prawie tyle nie jeżdżąc w jakieś dalekie podróże i nie mając pracy jako przedstawiciel handlowy LOL.

290k km dla jednych dużo, dla innych akceptowalnie, Diesle jeżdżą dużo i tyle, mnie jakoś ten przebieg nie rusza bo oglądałem i jeździłem BMW z 3.0d, które miały takie przebiegi po 3 latach i jakoś nie widziałem dużego zużycia i te samocody jeżdżą do dziś bezproblemowo.

Jak sprawdzi historie to być może najbardziej newralgiczne części tego auta zostały wymienione, więc tym bardziej można kupować.

Albo możesz kupić 535d za 70-80k zł z przebiegiem 150k km i nie dokładać nic, albo niekoniecznie.

Ja propnuje auto sprawdzić i jak jest dobre to kupować.

Opublikowano
290 tys to nie jest duzo...ale dyskwalifikuje auto, które jest tak skomplikowane gdzie część "nic" kosztuje 1000 pln
Opublikowano

Jak czytam takie bzdury,to zadaje sobie jedno pytanie;

Jakim glupcem trzeba być aby kupic samochód z takim przebiegiem,lansowac sie nim jak nowka,oszukiwać siebie a co najgorsze innych ze to mały przebieg ? :duh:

Nie kolego,to jest duży przebieg i w każdym cywilizowanym kraju (wyłączając oczywiście blok wschodni) o tym wiedza.

Dlatego tez w takim kraju kosztuje on śmieszne pieniądze w porównaniu do ceny nowego czy tez takiego samego modelu ale z małym przebiegiem.

Na zachodzie takie samochody to idą tylko na export,ty kupujesz i lansujesz sie zajezdzona padaka jako niesmiganym od dziadka... :mrgreen:

Opublikowano
Dla jednych to "lans" dla innych jeżdżenie fajnym autem, które nie ma gwaracji. Gdyby tak patrzeć to można pwiedzieć też, że kupujesz auto używane zamiast nowego. Przecież kraje cywilizowane jeżdżą prawie tylko nowymi, nie koniecznie BMW, ale nowymi.

Opublikowano

Kupic używane z małym przebiegiem a kupic takie samo z minimum trójka i pięcioma zerami na blacie to naprawdę na tym zachodzie ogromna różnica.Nie pitol więc,ze to fajny samochód gdyż lata świetności to on ma już dawno za sobą... :mad2:

Fajny to on był może 200 tys do tylu.

Opublikowano

Nie "pitol" lol.

No to do jakiego przebiegu auta są dla Ciebie super, a od jakiego już na złom? :mad2: :D

Masz jakąś granicę, czyli to, że ktś serwisuje auto na bieżąco to niczego nie zmienia? Po co Ci ludzie jak mają 200k km to jadą na serwis i robią to i owo, Co za naiwniaki.

Opublikowano

To ze ktoś serwisuje samochód na bierzaco,to tylko świadczy o tym ze ten samochód ma na dłużej,dba o niego bo chce aby mu służył.

Nie ma to nic do rzeczy czy on jest serwisowany na bierzaco czy nie na bierzaco skoro na budziku jest już trzy paczki albo i wiecej.Przedluza mu tylko stan agonii :mrgreen:

Bo to i tak jest tylko kwestia czasu jak coś klęknie...

...ale żebyś to zrozumiał,...

Zresztą,co ja ci będę tutaj tłumaczył jak ty jesteś z tych co pisał kolega @Jakub

Ble ble ble,bo serwisowany ...

Możesz sobie wsadzić te twoje serwisy bo to i tak jest zajezdzony bądź w niedługim czasie będzie egzemplarz.

Kup sobie 535d z takim przebiegiem i pózniej sie wypowiedz!!!

Pózniej jak w takim samochodzie zaczynaja sie kłopoty,to klapki tniesz,DPF tniesz,sprzęgło szukasz używane,turbiny regenerujesz?

Tak to widzisz kolego?

Opublikowano

No nie kupię 535d bo mnie po prostu na niego nie stać :)

Mam auto dużo tańsze i ma przebieg 200kA km i jest w stanie 10x lepszym niż te które tak dumnie posiadają "jedynkę" z przodu.

i napiszę jeszcze raz, bo widzę, że z ortografią nie jesteż na "bieRZąco", tak jestem z tych co serwis traktują jak świętość bla bla bla :) Zadowlony?

Jestem i wydaję na przeglądy bardzo dużo kasy, ale jednak mam autko w takim stanie jakiego Ty raczej nie zobaczysz w naszych polskich warunkach nigdy, chyba że kupisz sobie auto u dealera.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przebieg jest duży bez wątpienia, a 535d to nie e39 w wolnossącej benzynie bez generatorów kosztów, tak jak pisał pieczek, DPF, konwerter, kolektor ssący, turbinki + podciśnienia, minimum 1 wtrysk + plus rzeczy które mogą wyjść nagle może alternator a może wyświelczacz radia albo wzmacniacz itd. z drugiej jednak strony wiele igiełek ma takie przebiegi choć na allegro rzekomo 195tkm, więc nie jest powiedziane że inna w tej cenie będzie lepsza
Opublikowano

Wiem,wiem twoje jest cacy...

Ma 2paki ale lepsze jak te co maja 100.(W polsce ma to znaczenie ale tylko w Polsce :mrgreen: )

Ile ty masz lat? :mrgreen:

...No bo ty kasy nie żałujesz...

DPF off i do przodu :handshake:

...i napiszę jeszcze raz, bo widzę, że z ortografią nie jesteż na "bieRZąco"...

No co ty? :mrgreen: :cry2:

Opublikowano

Niektóre wypowiedzi forumowiczów są żenujące :? .

Coś mi się wydaje, że żadna osoba z tematu nie widziała na żywo tego egzemplarza ............. ale złomem siedząc wygodnie przed monitorem potrafi nazywać.

Przebieg 1xx na liczniku bleeeeeee, prawie 3xx również bleeeeee mimo, że drugi wariant wydaje się być autentyczny.

Warto przypomnieć, że samochód używany kupuje się ze względu na faktyczny stan techniczny, bezwypadkowość itd. ............ no chyba, że ktoś idzie na żywioł ;) .

Opublikowano
zony ma 300 kkm 3.0d ostatnio zuzył sie wahacz wymieniłem komplet.. + amory tył ( jeden padł...) ale 30d to nie 35d jest o wiele mniej obciążony... generalnie co jakis czas cos sie zuzywa... oczywiscie czesciej niz w aucie które ma stówke najechane.... ale cos kosztem czegos kupujesz tanie auto to wiecej placisz za czesci... jak jezdzisz nie wiele to opcja elegancka. moja zlna robi do 40kkm na rok... nie jest to duzo wiec spokojnie moze 2 lata posmigac i sprzedac... wydaje mi sie ze takie 1000 zl miesiecznie w skali roku na czesci exploatacyjne (wszystkie koszty + ubezp. - paliwo) trzeba miec.
Opublikowano
Wiem,wiem twoje jest cacy...

Ma 2paki ale lepsze jak te co maja 100.(W polsce ma to znaczenie ale tylko w Polsce :mrgreen: )

Ile ty masz lat? :mrgreen:

...No bo ty kasy nie żałujesz...

DPF off i do przodu :handshake:

...i napiszę jeszcze raz, bo widzę, że z ortografią nie jesteż na "bieRZąco"...

No co ty? :mrgreen: :cry2:

:D

W Polsce tak, ale tylko w Polsce LOL

Mam 16 lat, właśnie tata kupił mi BMW, ale 200k na budziku, złom no ale cóż, na innego mnie nie stać. Zamontowałem sobie przycisk DPF OFF, zamiast przycisku czujnków cofania, bo i tak nie działają. Więc teraz DPF off i do tyłu :mrgreen:

A i jeszcze Ty wiesz lepiej co to błąd ortograficzny :mad2:

Opublikowano
zony ma 300 kkm 3.0d ostatnio zuzył sie wahacz wymieniłem komplet.. + amory tył ( jeden padł...) ale 30d to nie 35d jest o wiele mniej obciążony... generalnie co jakis czas cos sie zuzywa... oczywiscie czesciej niz w aucie które ma stówke najechane.... ale cos kosztem czegos kupujesz tanie auto to wiecej placisz za czesci... jak jezdzisz nie wiele to opcja elegancka. moja zlna robi do 40kkm na rok... nie jest to duzo wiec spokojnie moze 2 lata posmigac i sprzedac... wydaje mi sie ze takie 1000 zl miesiecznie w skali roku na czesci exploatacyjne (wszystkie koszty + ubezp. - paliwo) trzeba miec.

Pewnie, że wszystko się może posypać, ale nie w tym rzecz, tak jak wcześniej napisałem i teraz napisałeś Ty, kupujemy auto o 25-35k pln tańsze niż t o z przebiegiem 100k km, więc mamy ewentualny budżet na naprawy, które wcale nie muszą się tak szybko pojawić. No chyba, że ktoś ma 50k pln i kupuje za to 535d to wtedy raczej nie ma to sensu, a w Polsce właśnie tak się robi.

Opublikowano
W Polsce tak, ale tylko w Polsce LOL

To spróbuj tą swoją perełke sprzedać na zachodzie to dowiesz sie ile jest warta w porównaniu do takiej samej z niskim przebiegiem.

Wtedy zrozumiesz o czym piszę :mrgreen:

Opublikowano

Ty spróbuj sprzedać jakąkolwiek perełkę z Polski na zachodzie :duh: też jak czytam wypociny niektórych to żal ogarnia.

dokładnie jak napisał szymon-o wszystko bleee..... jakie to polskie :cool2: czyli wniosek jest taki że najlepiej skręcić na 120000 i sprzedawać. Forumowi eksperci będą mogli się tylko domyślać przebiegu..... :duh:

Opublikowano

auto bedzie sprzedawane w polsce wiec co tu pisac o sytuacji na zachodzie.... na południu też cieplejsza woda w morzu od naszej....

kupienie auta z mniejszym przebiegiem wcale nie gwarantuje tego ze zaoszczedzimy na naprawach... jedynie zmniejsza prawdopodobienstwo pewnych usterek... chociaz przed maglownicą chyba nikt nie ucieknie :)