Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Lewa soczewka w xenonie swieci za nisko. Jednak tylko gdy wlaczone sa swiatla drogowe jest to widoczne. Na swiatlach mijania jest ok.

Chcialem zapytac czy mozna to wyregulowac? xenony same sie poziomuja ale tylko na swiatlach mijania - to oczywiste.

Dopisze tylko ze u mnie swiatla mijania i drogowe swieca z tej samej soczewki.

Pozdrawiam

Opublikowano
Możliwe, że przesłona xenonu się blokuje i w momencie włączania świateł drogowych nie ustawia się prawidłowo.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

Musisz poszukać na necie podobnych przypadków, nie wiem jak w E60 ale E9X rozebranie lampy to brutalna robota.

Może uda się do tego mechanizmu dostać od strony żarówek, ale co dokładnie trzeba zrobić nie wiem.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Jesli masz skretne i sie same poziomuja nie ma błędów? mozna je ustawić jak każdy zwykły reflektor.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam!

Dołączę się do tematu gdyż u mnie też lewa lampa świeci za nisko. Zaczęło się kiedy musiałem wymontowac lampę żeby dostać się do czujnika pdc. Po zamkntowaniu zauważyłem że lewa świeci niżej niż prawa więc pojechałem do diagnosty aby wyregulowal mi lampy i tak też się stało jednak po ponownym odpaleniu samochodu zauważyłem że podczas testu lamp zaraz po odpaleniu auta lewa lampa próbuje się ruszać ale jak by ją coś blokowalo i zostawiła w dole a dzisiaj jak odpaliłem samochód to już wogole się nie ruszyła i świeci na maxa w dół. Ktoś ma jakiś pomysł i wie jak temu zaradzić? Z góry dziękuję za pomoc!

Opublikowano

Czy jest prawdopodobne żeby padł mi siłownik regulacji zasiegu swiatel? Czy raczej przyczyny szukać gdzie indziej?

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Problem rozwiazany.

Witam.

Czy możesz opisać jak rozwiazales problem. Ja mam podobnie. W lewej lampie nie działało mi doswietlanie zakrętów. Podejzewam że lampa którą mam pochodzi z anglika. Ale od kilku dni przestało działać wogóle skracanie w obu lampach oraz zielona dioda przy włączeniu świateł automatycznych mruga.

Napisz proszę jak rozwiazales swój problem. Czy rozbierales lampe?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie masz walnięty moduł świateł ale nie tylko to może powodować blad. Konieczne będzie wyczytanie błędów lub zrobienie testów DIS-em. Może to być problem zarowno mechaniczny jak i elektryczny. Swiecenie diody to tylko informacja że jest coś nie tak.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Kolego ja mam lampy dynamic ale ktos musial w nich modzic bo nie skrecaja ale i nie ma tych silniczkow na spodzie. W srodku sa kable pospinane na krotko i zawinite tasma i jakies kostki i to najprawdopodobniej jedna z tych kostek blokowala posiomowanie lampy przynajmniej tak mi sie wydaje bo poruszlaem tymi kostkami i staralem sie je umiescic bezkolizyjnie i zamontowalem spowrotem i o dziwo dziala