Skocz do zawartości

Nawigacja 4:3 - e39 97r skaczący obraz na 4:3 i 16:9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. kupiłem samochód BMW e39 523i 97r i niestety nawigacja 4:3 nie działa wogóle nic nie wyświetla.. Wiem że brakuje czytnika ale którego mk1 czy mk2 bo nie wiem który do mojej powinien byc?Bez czytnika nic by nie wyświetlało na ekranie?. i Co jeszcze zauważyłem brakuje chyba kliku kabli bo są wolne wejscia do wtyczek (numer 4,5,6 na zdjęciu) , a 4 kable (1,2,3,7) sa wogóle nie podłączone i też nie wiem od czego są.. Poniżej dodaje fotki jak byście mogli mi powiedziec czego brakuje i doradzic co kupic to bym był bardzo wdzieczny.. Ja wogóle nie moge sie połapać :mad2: ..

sprawa wyżej rozwiązana z tym że nic nie wyświetla... Nowy problem poniżej opisany...

http://i44.tinypic.com/2heavph.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/4197390500_1377114944.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/2800839200_1377115416.jpg

Edytowane przez Marcin__BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może navi już jest padnięte?

Ostatnio brat kupił e46 z navi 4:3, coś tam grało na 1 głośnik i pół ekranu świeciło. Okazało, że trzeba wymienić cały moduł z ekranu i wlutować nową końcówkę mocy ( o ile tylko to ).

Ogólnie ten sprzęt dość awaryjny jest z tego co czytałem, opcja była, żeby wrzucić navi 16:9, ale trochę drogo wychodziło, więc wyszło, że lepiej od nowa pociągnąć instalację i wrzucić radyjko nieoryginalne (w jego modelu kostka i moduł radia były w bagażniku, więc to była najrozsądniesza opcja), z wizją 2DIN z navi za jakiś czas.

Opublikowano (edytowane)

No czytnik kupiony i jeden kabel co idzie do czytnika.. I wszystko cacy połączone ale i tak nic nie wyswietla czytnik działa kreci plyta.

http://obrazki.elektroda.pl/5695088900_1377763654.jpg

Na zdjeciu oznaczone 1 połączyłem z numerem 6 na zdjęciu wyżej

Na zdjeciu oznaczone 2 to nie wiem do czego on jest..

Na zdjeciu oznaczone 3 połączyłem z numerem 2 na zdjęciu wyżej

Alw i tak nic;/

Edytowane przez Marcin__BMW
Opublikowano

Ale czemu nic nie wyświetla znowu.

Już tyle jest ogarniete czytnik podlaczony niebieska i brązowa wtyczka.

Tuner tez jest podlaczony niebieska i biala wtyczka.

Czytnik działa i tuner też.

Czego jeszcze bakuje zeby ekran ruszył cos wyświetlało...

Opublikowano
Witam. kupiłem samochód BMW e39 523i 97r i niestety nawigacja 4:3 nie działa wogóle nic nie wyświetla.. Wiem że brakuje czytnika ale którego mk1 czy mk2 bo nie wiem który do mojej powinien byc?Bez czytnika nic by nie wyświetlało na ekranie?. i Co jeszcze zauważyłem brakuje chyba kliku kabli bo są wolne wejscia do wtyczek (numer 4,5,6 na zdjęciu) , a 4 kable (1,2,3,7) sa wogóle nie podłączone i też nie wiem od czego są.. Poniżej dodaje fotki jak byście mogli mi powiedziec czego brakuje i doradzic co kupic to bym był bardzo wdzieczny.. Ja wogóle nie moge sie połapać :mad2: ..

Sprawa rozwiązana ta wyżej...

===========================================================================================

Uszkodzone jeszcze było całe radyjko 4:3 ekran walniety byłem na szrocie i podmieniłem całe radyjko i ozyło..

Jest jakaś szansa naprawic moje radyjko 4:3 co nic nie wyświetla???

Ale zauważyłem nowy problem ...

Niie wiem czemu obraz tak skakał na malej nawi jak i na dużej jak podmieniałem... Same problemy ;/ wiecie czemu obraz tak skakał?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam problem rozwiązany kupiłem cała nowa wiązke navi zamontowałem w swojej e39 a stara wywalilem i wszystko teraz śmiga aż miło... temat do zamkniecia