Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

problem narastal czasowo mniej wiecej od stycznia tego roku...

od pewnego czasu mam problem z zapaleniem jej na ciepłym silniku gdy jest zimna pali bez problemu

po nagrzaniu się silnika i zgaszeniu go trzeba ja męczyć na zapłonie około 30 sekund zapali ostatnio

wróciłem z gdańska do warszawy i po zgaszeniu jej po takiej trasie jedynym sposobem żeby ja odpalić było psikanie plakiem

rozrusznik i akumulator kręcą jak głupie a ona nie pali... jedynym błędem który pokazał komputer to ze jest jakieś słabe ciśnienie na szynie jakiejś co mechanik wytłumaczył mi ze na starcie jest male ciśnienie na pompę paliwa

czy można jeszcze szukać gdzieś przyczyny tego prócz wtrysków lub pompy paliwa?

Opublikowano
a najprościej można zauważyć że nie chodzi pompa w baku i progowa ( które delikatnie słychać ) po przekręceniu kluczyka u mnie właśnie tak było i durny myślałem ,że to pompa w baku :) i kupiłem inną a tu okazał się przekaźnik :)
Opublikowano

hmm spróbuje tego jutro zobaczę co mi się uda zrobić ;]

a dokładnie błąd z komputer nazywał się tak: 09F6 kontrola ciśnienia szyna podczas rozruchu silnika