Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z kontrolką abs, ostatnio wymieniłem licznik w e36 328i 1995 ponieważ nie działał wyświetlacz km, na taki z modelu 2,0 z 1997. Przy wymianie zdemontowałem kierownicę złożyłem wszystko i na nowych zegarach świeci mi kontrolka abs. Podjechałem na komputer, gość sprawdził i powiedział że błędów brak i z abs wszystko ok.

Miał ktoś podobny problem czy może jest ewentualnie jakaś różnica w licznikach że ta kontrolka świeci ?

Opublikowano
Tylko czy czy były jakieś różnice w zegarach między rokiem 1995 a 1997 (zauważalną różnica jest tylko kolor tylnej pokrywy u mnie jest jasno niebieska w tych które kupiłem jest czarna)? BMW z której brałem zegary była po kolizji jeśli to ma jakieś znaczenie. Jeśli to wina zegarów to jakich mam szukać z tego rocznika czy jakieś numery mają się zgadzać?
Opublikowano

właściwie zegary od 318 do 328 są takie same,ale tam jest chyba coś kodowane w środku

trzeba by może prześledzić po schemacie na które piny wchodzi sygnał z ABS na obu licznikach

Opublikowano
Była zmiana w instalacji, w moim poprzednim e36 z 1997 po zamontowaniu licznika z 1995 roku nie działała kontrolka ABS i Airbag. Szukaj licznika tego samego producenta i z tego samego roku plus oczywiście z silnika R6.