Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , jestem posiadaczem Buni E 34 , ale przymierzam się do zmiany na E 38 z silnikiem 3,5 V 8 lub 4,0 (4,4) - w związku z tym,mam pytanko : Czy silniki te mają rozrząd na łańcuchu,czy na pasku ? Dzięki za odpowiedź i przepraszam za być może,banalne pytanie. Pozdrawiam.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o osiągi,to silnik 3,5 w zupełności mi wystarczy. Obecnie mam 520i 24V M 50 i w E34,wystarcza mi w zupełności. Jak potrzebuję ,to te swoje 150 km/h sobie pojadę. Nie potrzebuję posiadać rakiety. Czasy kiedy patrzyłem na "buta",są już za mną. Teraz chodzi mi bardziej o komfort podróżowania,niż o samą moc i gigantyczną,osiągalną prędkość. Czyli komfort i w miarę mała awaryjność samochodu - to są teraz,dla mnie,podstawowe kryteria. No i oczywiście jeszcze jedno - auto nie "skażone" instalacją gazową. BEZ URAZY DLA UŻYTKOWNIKÓW AUTEK Z GAZEM !!!!! Zależy kto,co lubi. :cool2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Obecnie posiadam śliczne i zadbane BMW E38 735i z 2001r. (automat). I powiem że nie można narzekać na ten silnik, co prawda nie jeździłem 4.4l i nie mogę się wypowiedzieć na jego temat. Ale wiem że 3.5l w tej budzie w zupełności wystarcza. Co do samochodu to auto jest kultowe i ponadczasowe, zadbany model naprawdę robi wrażenie na ludziach nie tylko na fanach tej marki. Co do LPG podchodziłem tak samo jak kolega, nie chciałem dopuścić do głowy myśli że mógłbym założyć do mojej ślicznotki LPG. No ale byłem zmuszony niestety się przełamać i założyć LPG, dlaczego założyłem, chodziło o koszty jakie wydawałem na benzynę. Jak ktoś robi tygodniowo 50km takim samochodem to może jeździć na benzynie, ale jak ktoś jeździ ok 400km tygodniowo tak jak ja to nie wyrobi na wachę no chyba że zarabia 10 000zł miesięcznie:)

Jeśli ktoś założy odpowiednią instalację LPG za odpowiednie pieniądze i zrobi to u bardzo dobrego fachowca to z gazem nie ma problemu. Oczywiście pod warunkiem że wszystkie przeglądy robi się na czas i wymienia wszystko na czas, (płyny ustrojowe, filtry, świece itd.).

Cała Polska w cieniu Śląska :)