Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od dwóch dni cały czas po uruchomieniu samochodu pojawia mi się komunikat 'wymień okładziny hamulcowe' i pali się kontrolka od ręcznego. Byłem nie dawno u mechanika i nie mówił o tym aby w przyszłości przygotować się na wymianę klocków lub tarcz. Tak jak sam patrzyłem to wyglądają, że co najmniej jest 50%. Sprawdzałem je hamując przy małych jak i dużych prędkościach i nie widzę różnicy sprzed pojawienia się kontrolki. Jest możliwość, że coś się na obwodzie przerwało? Czy można jakoś tą kontrolkę wyłączyć?
Opublikowano
Tego Ci nie powiem, bo auto mam 3 miesiące dopiero, ale mogę się dowiedzieć. A jak mogę sam zresetować błąd? Gdzieś znalazłem do e46 o trzymaniu przez 30s hamulca.
Opublikowano
Trzymasz kilkanascie sekund przycisk od zerowania przebiegu - odpisuje z komorki i nie mam jak odszukac linkow, ale chocby na youtube jest sporo filmikow jak to zrobic. Tak samo - tylko dluzej trzymajac przycisk - dostajesz sie do ukrytego menu (w kazdym razie wtedy gdy nie masz idrive'a). Moim zdaniem niezresetowana kontrolka po wymianie lub brak wymienionego czujnika zuzycia klockow na 99proc jest przyczyna Twojego problemu, jesli klocki maja faktycznie zapas a hamulce sa sprawne.
Opublikowano
tylko pamiętaj ze przed wykasowaniem inspekci klocków trzeba zalozyc najpierw nowy czujnik od klocków a potem dopiero kasowac :!: :!: :!: :!: :!: :!:
icon4.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego, za dlugo trzymales przycisk kasowania inspekcji.

To co ci sie wyswietla to "ukryte menu".

Rob jak na filmie.

Pusc przycisk jak tylko pojawi sie ikona samochodu i podnosnika.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Dzięki za odpowiedz.

Pobawię się jeszcze ale mi nic się nie pojawia tyko po chwili to co na zdjęciu ,a tak przy okazji to co wychodzi to co to jest za menu ?