Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie żeby sprawdzić czy spadek mocy jest następstwem uszkodzonego przepływomierza powietrza wystarczy odpiąć z niego wtyczkę czy całkowicie go wyjąć?
Opublikowano
Panowie żeby sprawdzić czy spadek mocy jest następstwem uszkodzonego przepływomierza powietrza wystarczy odpiąć z niego wtyczkę czy całkowicie go wyjąć?

Wystarczy odpiąć wtyczkę i zobaczyć czy jest różnica.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Po co robicie takie eksperymenty?

Jak masz DIS-a to zrob air mass system test i zapodaj wynik.

Sprawdzisz za jednym razem przeplywke, czujnik doladowania turbiny, EGR oraz turbine. Na koncu wypluwa wartosci i zapodaje na tacy,.

Opublikowano
Po co robicie takie eksperymenty?

Jak masz DIS-a to zrob air mass system test i zapodaj wynik.

Sprawdzisz za jednym razem przeplywke, czujnik doladowania turbiny, EGR oraz turbine. Na koncu wypluwa wartosci i zapodaje na tacy,.

Niestety nie mam. Do tej pory nie miałem problemów z autem, więc nie interesowałem się programami do diagnozowania.

Opublikowano
Co za bzdury?

Przecież ECU skoryguje do tego dawkę paliwa,więc co ci to da?

Jeżeli przepływka jest uszkodzona to ECU cały czas zwiększa dawkę i auto jest zamulone ale jeśli przepływka jest w porządku to praca silnika jeszcze bardziej się pogorszy, najlepiej podpiąć pod komputer i sprawdzić jakie błędy występują.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D