Skocz do zawartości

330d Kategoryczna pomyłka

Bambi1306

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zalałem dziś pełny bak w aucie kupiłem na stacji STP formuła do czyszczenia wtryskiwaczy silników Diesla. Przyjechałem do domu zgasiłem auto nalałem preparat i okazało sie ze to było do silników BENZYNOWYCH;/! Nie wiem co teraz zrobić czy spuścić paliwo czy po prostu te 200 ml preparatu nie zaszkodzi. Pomoże ktoś i doradzi? W Niedziele autkiem lece na Niemcy i nie chce stanąć na Autobanie;/
_s0.zmniejszacz.pl_DSC_0024_zmniejszacz-pl_878220.jpghttp://www77.zippyshare.com/thumb/56466293/file.html

• Zasłużeni forumowicze
Jakis czas temu czytałem artykuł o tych produktach do wtryskow. Skoro ma czyścić wtryski to po drodze zanim dojdzie do wtryskow to jest w banku w filtrze w przewodach itd. Wiec niby tez czyści osad w baku osad w przewodach i ten osad musi isc razem z tym srodkiem do wtryskow i do komory spalania, pytanie czy czyszczac ten syf z przewodow baku itd nie zapcha wtrysku skoro jego otwor jest taki maly. No bo przecież taki srodek nie wie czy jest w baku czy we wtryskiwaczach :-D

🙃🙃

Jakis czas temu czytałem artykuł o tych produktach do wtryskow. Skoro ma czyścić wtryski to po drodze zanim dojdzie do wtryskow to jest w banku w filtrze w przewodach itd. Wiec niby tez czyści osad w baku osad w przewodach i ten osad musi isc razem z tym srodkiem do wtryskow i do komory spalania, pytanie czy czyszczac ten syf z przewodow baku itd nie zapcha wtrysku skoro jego otwor jest taki maly. No bo przecież taki srodek nie wie czy jest w baku czy we wtryskiwaczach :-D

Wie...bo to jest inteligentny srodek. Teraz nawet proszki do prania mają wyższe IQ niż niektórzy ludzie.

• Zasłużeni forumowicze
Wie...bo to jest inteligentny srodek. Teraz nawet proszki do prania mają wyższe IQ niż niektórzy ludzie.

Reklama dźwignią handlu. Tak juz jest ze ludzie zobacza cos w tv i juz musza to miec. Adbuster ma fajne programy pokaujace jak reklamy robia z ludzi idiotow, albo raczej ida za ciosem i udawadniaja swoimi produktami idioctwo spoleczenstwa.

🙃🙃

Ale po to jest filtr paliwa, żeby nie wpadły "duże" odpady. W dieslu w zasadzie chodzi o przeczyszczenie końcówek. Ja regularnie stosuje co kilka baków.

Po kupnie samochodu korekcje na wtryskiwaczach były średnie na jednym już słabe. Po kilku miesiącach i zalewaniu do każdego baku jakiegoś środka do czyszczenia, korekcje są cały czas bardzo dobre.

to jest zwykły rozpuszczalnik organiczny jak nitro czy nafta

wlany w bajerancką butelkę z fajnym tytułem i kosztuje 10x wiecej

Nazwa

substancji

Destylaty lekkie

obrabiane wodorem (ropa

naftowa); frakcja naftowa

niespecyfikowana

65÷95 %

2-etyloheksan-1-ol;

Izooktanol;

alcohol 2-etyloheksylowy

5÷10 %

troche nafty + alkohol silnikowi nic sie nie stanie. Jak nie ma zapłonu przedwcześnie to jest ok

Adbuster ma fajne programy pokaujace jak reklamy robia z ludzi idiotow, albo raczej ida za ciosem i udawadniaja swoimi produktami idioctwo spoleczenstwa.

Polecam fajny kanał na YT. Ostatnio trochę stracił pęd ale może będzie przełamanie :P Z niektórymi testami się nie zgadzam. Jednym z takich testów był test Vanish. Prawda taki cudowny to on nie jest jak pokazują w reklamie ale w pralce daje radę. Ale koniec końców test prawdziwy, bo nie udało się zrobić tak jak w reklamie te głupie dupy się cieszą.

Niektórzy ludzie za bardzo wierzą drugiemu człowiekowi, który chce ich tylko wydymać na kasę. Wypowiadałem się w jednym temacie ostatnio gdzie zastanawiali się nad woskami za 500 zł ... i tak samo to skwitowałem. BMW też dyma użytkowników byle zarobić więcej. W E46 niby są wysokiej jakości materiały... chyba pokryte bardzo wysokiej jakości preparatem typu PlastiDip, a cena za to skoczyła o kilka tysiaczków.

kiedyś przez przypadek nalałem 4l vervy 98 do diesla :D dolałem jeszcze z 50l ropy i jak jechałem nad morze to spalanie chyba najmniejsze z możliwych było. A było to w mondeo 2.0 tddi :D

bez obaw, czy wlejesz do benzyny, do diesla jakiś środek czy nawet zwykły denaturat to nic się nie stanie :P ba denaturat nawet w zime leją tirowcy :P musiałbyś bardzo dużo tego wlać żeby coś zaczeło się dziać typu 1/3 dziadostwa a reszta to paliwo to wtedy może by jakieś komplikacje były ale nic się nie bój :) pedał w podłoge, wygoń pająki z tłumika i gitara.

szukam

Ba, ja kiedys do kaszlaka wlalem pol baku diesla :D dolalem drugie pol 95 i kaszlak jezdzi do dzis, oczywiscie zdaje sobie sprawe ze porownujemy tu dwa rozne auta ale to tak w ramach ciekawostki :mrgreen:

Ja raz na rok zalewam Diesel System Cleaner firmy Protec. Polecił mi to gościu co oleje wymienia, bo był na jakiejś prezentacji tej firmy. I tak odkąd kupiłem samochód z silnikiem diesla zalewam ten specyfik raz na rok. Niech ma BMW coś od życia :D My też czasami lubimy wypić lepszą wódkę, której nadmiar daje taki sam skutek jak nadmiar tańszej. Ropę leję zwykłą (nie wierze w te super ekstra oktany dodatkowe). W Szwecji jak byłem to byle stacja BP, Shell to mają jedno ON, jedną benzynę 95 i jeszcze jedną jakąś 80 parę oktanów. Widocznie nasz naród łapie się na te kiepskie sztuczki marketingowe.

Mój znajomy zalał kiedyś z przyzwyczajenia do Citroena Berlingo pełny bak ON, a Cytryna była benzyniakiem. Skutek taki, że do końca swego żywota trzeba było ją po odpaleniu mocno przegazować, bo strasznie przerywała Cytrynka. Może jakaś drobna wymiana by pomogła ale jak on mówił to auto ma pracować na siebie, a nie być dopieszczane. Oczywiście musiał spuścić cały bak i zalać benzynę.