Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moi Drodzy,

czy ktoś z Was miał okazję oglądnąć ten samochód? Ze zdjęć wygląda przyzwoicie, zastanawiam mnie dlaczego z tym przebiegiem nie znalazł jeszcze nabywcy

z góry dzięki za wszystkie opinie

http://otomoto.pl/bmw-840-840ci-4-4-m62-286km-1997-C29530141.html

• Zasłużeni forumowicze

Numer podwozia WBAEF81040CC61258

Kod typu EF81

Typ 840I (EUR)

Typoszereg E E31 ()

Seria 8

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M62

Pojemność skokowa 4.40

Moc 210

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka LEDER WASSERBUEFFEL/ANTHRAZIT (M6AT)

Data prod. 1996-12-06

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S223A ELEKTRONISCHE DAEMPFER CONTROL(EDC) EDC

S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Kolumna kierownicza regul. elektrycznie

S299A LM RAEDER MIT MISCHBEREIFUNG Obr. BMW, st. le. z ogumieniem mieszanym

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S623A AUTOTELEFON (GSM) Telefon samochodowy sieci D (GSM)

S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S841A SA-PAKET-PSEUDO-SCHL.-NR. Pozorny numer klucza pakietu OW

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S945A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGK.

Wyposażenie seryjne

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S806A 3.BREMSLEUCHTE Trzecie światło stop

Zdjęcia są beznadziejne ale samo auto jest naprawde bardzo ciekawą ofertą, tutaj nie ma co gdybać, jeśli na poważnie chcesz kupić serię 8 to koniecznie trzeba jechać i oglądać to auto na żywo, dlaczego jeszcze jej nikt nie kupił? Bo to POLSKA i każdy szuka 320d a koneserów zjadł kryzys choć w polsce nie musiał ich zjadać zawsze było ich tylu co kot napłakał, jeśli masz dla niej warunki do garażowania i auto okaże się klasa to już zaczynam Ci zazdrościć, mam tylko nadzieję że nie założysz jej lpg w drodze powrotnej do domu :cry2: Tak na poważnie, jedź i oglądaj, z relacji model-cena-przebieg-rocznik-vin WARTO!

Jakoś na początku tego roku to auto było wystawione za chyba 27 tyś jako uszkodzone, miało przetarty lewy błotnik i koło wbite w podłogę. Gdzieś na forum czytałem opinie kogoś kto ją oglądał i podobno wcale nie jest taka piękna. Jak znajdę to to wkleję. Manipulacja ceną tez jest ciekawa raz 52 tyś raz 48.

ps. żeby nie było że piszę to po złości bo sam sprzedaje 840

i znalazłem więc wklejam:

"W weekend z Tomkiem wpadliśmy na pomysł by podskoczyć obejrzeć tę z Konina i kilka faktów.

Jechaliśmy po samochód za cenę 38900 - taka była ustalona z handlarzem przez tel.

Co zastaliśmy....

Samochód ma fajne wyposażenie - zgodne z vinem i to by było z plusów.

Przebieg wg mnie na 99% kręcony, kiera i gałka zużyta jak po 250kkm, po siedzeniach ciężko powiedzieć. Wnetrze zaniedbane, powypalane, OBC nie ma wszystkich pikseli, zaczyna się podsufitka odklejać przy osłonach przeciwsłonecznych, radio zakodowane. Telefon wydaje się działać. Stan skór - średni, nie przetarte, ale wysuszone na wiór - do wyczyszczenia i natarcia. Twarda skóra z bizona ;) Uszkodzenia - uszkodzony błotnik, przedni zderzak, na pewno zawieszenie - ponoć tylko wahacz - ta jasne. Uszkodzona rama przód, wgięty próg tak, że podstopnik wskoczył 10cm do środka, pewnie głośnik też do wymiany, próg był spawany i malowany. Wg mnie 4-ro ślad i bez prostowania na ramie się nie obędzie. Auto już wcześniej było lakierowane grubość farby od 200 mikronów do ponad 1800. Szyber zaczyna rdzewieć, ale sprawny. Wycieraczki się nie chowają, jakby przestawione, może zahaczałyby o maskę. Nerki latają luzem. Auto też miało jakąś przygodę z tyłu - wgięta przestrzeń na koło + szpachlowana i nie równa klapa, tył w ogóle się nie zgrywa. Fotele działają, ale linki pospadały. Wydech już powoli zaczyna rdzewieć - standard z nakładkami chromowanymi. Silnik chodzi równo, nie przegrzewa się, nie wygląda na zapocony. Ze skrzyni albo konwertera dobiega dziwny zgrzyt - cichy ale niepokojący przy zmianie prnd. Uszkodzony czujnik abs, nie wiem jak kable amorka z edc, przestrzeń wokół przedniej lewej części zmiażdżona - to było dość mocne uderzenie i poszło na dół samochodu - felga, zawieszenie, leaw część ramy. Ma teraz wyklepany błotni, żeby lepiej wyglądała. Ogólnie wg mnie trzeba włożyć dużo pracy by zrobić z tego rodzyna. Kwota 15 tys za zrobienie tego tk jak trzeba może okazać się mało, ale oczywiście można ją zdrutować i będzie lux - taki żart ;)

Podsumowując jak dla mnie to żadna okazja, a po takiej transakcji człowiek i tak by się czuł jakby go wydymali. "

wszystko w temacie