Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , ostatnio zapaliła mi się żółta kontrolka od oleju . jako że olej nie był wymieniony od razu wziąłem się za wymianę . Po wymianie oleju kilka km było ok po czym znów zapaliła mi się żółta kontrolka po czym po chwili zgasła i tak mam co jakiś czas ... ( dodam że nie wymieniłem filtra oleju ) ale mimo wszystko nie chce mi się wierzyć że to od niego ten problem ... wcześniej tylko raz się zapaliła po czym dolałem olej i na drugi dzień wymieniłem . ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać usterki ? czy wymieniać filtr czy szukać gdzieś indziej . ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik poziomu oleju do wymiany, robi się to przed wymianą oleju..możesz wytłumaczyć dlaczego nie wymieniasz filtra podczas wymiany oleju? Przecież on kosztuje tyle co litr oleju :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
bo sam olej z filtrem był wymieniany w kwietniu . zmieniłem olej bo tej kontrolki nie ogarniałem . obadam czujnik poziomu oleju .
Opublikowano
poziom oleju przed zmianą był ok i po zmianie też był ok . zmieniłem tylko dlatego że miałem oleju w zapasie ;) i tak wątpiłem że to problem rozwiąże . Sprawdzę czujnik zobaczymy czy to może być to . Najczęściej jak się zapala żółta kontrolka to wystarczy dać gazu więcej i po chwili gaśnie .
Opublikowano
gdybyś przeczytał nawet temat kilka niżej wiedział byś dlaczego się zapala i że często się psuje ten czujnik. Przygazowanie nic nie da bo to nie jest od ciśnienia oleju może to przypadek. Wymiana oleju też nic nigdy nie pomoże bo z ciśnieniem nic nie ma wspólnego. Tak miał byś wymieniony olej na rok a pożałowałeś na filtr :mrgreen: