Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

utrzymanie czarnego koloru w czystości i ładnym połysku jest ciężkie a nawet bardzo , jakie kosmetyki używacie w waszych bm- kach ? co polecacie na czarny lakier ?

używałem dotychczas SILICONE GLAZE™ Emulsja do polerowania samochodu

http://www.amway.pl/product/8967,silicone-glaze-car-polish#.UgtuUm2_D4w

na odpryskach zostawia biały osad słabo to wygląda na czarnym kolorze , ale tak ogólnie efekt jest dosyć bardzo dobry , nie mam za bardzo porównania z innymi środkami do polerowania i woskowania auta zastanawiam się nad kupnem środków z oferty bmw może ktoś z was używał ??

POLITURA SAMOCHODOWA BMW NATURAL CARE, 500 ML polecacie ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przede wszystkim niech autor tematu określi o co konkretnie mu chodzi.

Odnowa, a samo nadanie połysku lakierowi to dwie zupełnie różne kwestie.

Jeśli chcesz odnowić, to najlepiej oddaj auto do kogoś znającego się na rzeczy, kto przeprowadzi pełną korektę lakieru (nie myślę tu o lakiernikach, którzy przelecą na szybko auto G3-ką, pozostawiając przy tym masę hologramów).

Natomiast jeśli zależy Ci tylko na chwilowym nadaniu połysku, przykryciu niedoskonałości to polecam zajrzeć tutaj http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=99&t=200138.

Jest to partner forum, który dla forumowiczów daje rabat i na pewno doradzi i dopasuje coś w zakładanym przez Ciebie budżecie.

Specyfikami z Amway'a raczej nie zawracał bym sobie głowy. Lepiej zainwestować w jakąś markę zajmującą typowo kosmetykami samochodowymi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bierzesz szlifierke rotacyjną niskie obroty papier minimum 1500 (na maszynce liczy się go x3) trzeba delikatnie całość zmatowić potem farekle lub G3 i polerka i jazda ale jak nie masz umiejętnośći to lepiej się nie bierz za to... Zwykłe polerowanie samą polerką i pasta to nie to samo o czym napisałem:)

Czytając to co napisałeś mogę stwierdzić tylko tyle :duh:

Przede wszystkim gratuluję pomysłu podchodzenia do auta ze szlifierką rotacyjną, no chyba, że ktoś od razu po zabiegu planuje lakierowanie całego auta :8)

Kolejny przykład, że w ogóle nie wiesz o czym piszesz,to cytat: "farekle lub G3". Farecla jest marką, której jednym z produktów jest właśnie pasta G3 (używają jej tylko lakiernicy, którzy kończą pracę tam, gdzie osoba znająca się na kosmetyce dopiero zaczyna i do doprowadzenia lakieru do ładnego stanu ta pasta się nie nadaje).

Skoro piszesz, że samą polerką i pastami się niewiele zdziała, to Ci powiem, że bardzo mało widziałeś (sądząc po Twojej wypowiedzi, chyba tylko pracę pana Ryśka w stodole).

Przeprowadzając pełną 3-etapową korektę z użyciem odpowiednich past i padów, można doprowadzić lakier do stanu niemal fabrycznego (oczywiście przez osobę znającą się na rzeczy).

Opublikowano

Moze ktos polecic znajomego, "ktory sie zna na rzeczy" i spoleruje mi samochod we Wroclawiu albo okolicach Rybnika (slaskie)?

Nie mowie tutaj o zakladach lakierniczych tylko o jakims fanatyku, ktory bedzie z tego czerpal nie tylko pieniadze ale i radosc :D.

Dzieki!

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Napisz do kolegi halfi, na pewno Ci kogoś we Wrocku poleci:)

Dzieki za blyskawiczna odpowiedz!

Pozdrawiam!

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(